24 Юни, 2017 17:16 22 611 42

Объркана пенсионерка предизвикала кървавото меле край Бургас

  • катастрофи-
  • загинали-
  • бургас

Жертвите на тежката катастрофа станаха пет

Объркана пенсионерка предизвикала кървавото меле край Бургас - 1

Пенсионери от бургаския квартал „Меден рудник” са загиналите в зверската катастрофа край кв. "Ветрен".Те са се връщали от тракийски събор в кв. "Банево".

На връщане зад волана седнала 70-годишна жена, която на излизане от кв. "Ветрен", объркала пътя и навлязла в насрещното движение, пише "Флагман".

Мелето е страшно, автомобилите са помляни. Хора, станали преки свидетели на ужаса, са излезли от колите си и са започнали да помагат на катастрофиралите, още преди да пристигне полиция и линейка. За 4-те жертви обаче вече било късно – те загинали на място.

Всички те са на възраст между 70 и 80 години. Цялото пътно платно е отцепено от полиция. Движението се отклонява по надлеза за Камено.

Междувременно от Бургаската болница съобщиха, че е починала една от пострадалите. Лекарите в Реанимация се бореха до последно за да я спасят, но травмите се оказаха несъвместими с живота. Все още не се знае самоличността й, тя е на видима възраст между 40-50 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 shrek

    36 106 Отговор
    Отдавна съм на мнение на 60 години книжката обратно в КАТ

    Коментиран от #3, #7, #32

  • 2 Лост

    140 13 Отговор
    Като станеш на 60, друга песен ще запееш.
  • 3 гост

    32 39 Отговор

    До коментар #1 от "shrek":

    За книжките обратно в кат чак не, ама психо тестове за всички шофьори и пред 5/10години проверовъчен.
  • 4 Шаран БГ

    90 5 Отговор
    Разбирам ги тези, които казват, че пенсионерите са само за гробищата !Като станат пенсионери, ще запеят друга песен. Обаче, какво казва статистиката? Какъв е броят на ПТП предизвикани от "пенсии" ? В действителни цифри и в проценти !?!?Много често съм чувал възрастни да казват: " Не съм вече за волан - зрение, слух, реакции" или " |Не ми дават вече да шьофирам - не съм добре". Ако цифрите показват, че най-много ПТП се предизвикват от хора между 18 и 25 годишна възраст, означава ли ,че на всички в този възрастов диапазон не трябва да се дава право да шьофират ???? Жалко за загиналите!Много жени в една кола -дрън,дрън,дрън .... Отвлекли са вниманието на водачката и тя се е нацепила в насрещното! Навярно точно така се е случило........

    Коментиран от #28

  • 5 Един

    97 7 Отговор
    shrek,
    Не е важно на колко години си, а как си изкарал книжката. Обикновено сега ги купуват. Преди време на такъв тип шофьори им казваха "неделен шофьор". Аз съм на 68 години и зад волана съм от 49 години. Със сигурност съм по-добър шофьор от теб поради простата причина, че нямам нарушения за които да съм санкциониран. Бог да прости загиналите!
  • 6 Дрисльо

    13 61 Отговор
    Никролози зад волана с реакции на умряло магаре ... Смятай тая баба от кога не е карала.
    ..преди да отворят магистралата пътят беше само направо.... Нямам думи

    Коментиран от #17

  • 7 иванчо

    72 5 Отговор

    До коментар #1 от "shrek":

    как до 60 г. книжка???? как ще работим до пенсиониране на 65 г. пеша ли ще ходим на работа ами след това как ще се предвиждаме?пълни глупости някои пишат без да мислят!
  • 8 Honda

    6 109 Отговор
    Да приемат закон минеш ли 50 да ти се отнема книжката.Никролози да не карат коли ,не ме интересува как щели да ходят на работа.С градския или пеша.

    Коментиран от #11, #33

  • 9 Борчо

    71 6 Отговор
    Проблемът не е във възрастта а в калпавите ни пътища! В Англия съм виждал 80 годишни бабки и дядовци да карат мощни коли. Карат и на никой не пречат. Виждал съм дядо с патерици да се качва последен модел Пасат - 5 метра кола. Не е възрастта проблема, а калпавите маркировки и обозначения. В Англия стеснение на път, затворен изход, ремонт и пр. се обозначава най-малко километър по-рано - с конуси, светлини, табели - трябва да си сляп и идиот да не видиш. Знаци и маркировки така са поставени, че практически не може да навлезеш в насрещното на магистрала!
  • 10 Борчо

    85 6 Отговор
    Сега прочетох на други места, че пътят от Ветрен към Бургас насрещното е обозначено само с ЕДИН келяв знак, и неопитни шофьори, и нощем, често стават обърквания и хората излизат в насрещното. НАПРАВЕТЕ СИГНАЛИЗАЖИЯТА КАКТО ТРЯБВА! КАЛПАВА ГЕРБАДЖИЙСКА КРАДЛИВА РАБОТА!

    Коментиран от #29

  • 11 Ямаха

    54 5 Отговор

    До коментар #8 от "Honda":

    На 50 да ти вземат книжката,ти май не си наред....
  • 12 пъпчивец с БМВ

    62 8 Отговор
    Отдавна съм на мнение ,че книжка в България трябва да се взема над 25 годишна възраст.Българите са бавно развиващи ,а тези хюмнета на 18 имат суроватка вместо мозък в тъпите кратуни.Не случайно 99 процента от клиентелата на погребалните агенции при ПТП са л..нета до 25 годиини.
  • 13 Андрей Николов

    54 1 Отговор
    Ни пътища, ни маркивровки, ни знаци. Нищо не е наред в тази държава, а народът най-вече! Горкият, не стига че е малоброен ами на всичкото отгоре оскотял! Като чета коменарите ме е срам. Бог да прости старите хора!

    Коментиран от #24

  • 14 депутат

    22 2 Отговор
    Време е пак да сменим закона.... На КАТ лежат още пет трупа.... До кога?
  • 15 Пак дрисльо

    14 30 Отговор
    Абе какво сте я защитавали тая дъртата знака не била видяла заболяла са дрън дрън управниците ни били виновни и прочие трябва да си пълен малоумник да се махакаш в насрещното там да не говорим че и маркировката не го позволява ...... Крайният резултат гледайте какъв е тя и още 4 човека в трапа това е истината
  • 16 Охранителят-София

    5 24 Отговор
    Купувам си лъскава черна кола и паркирам пред блока,не гася двигателя,климата духа яко и се кефя! Дядото комшия влиза с преден до мен да паркира и аз мислейки,че е на ясно какво прави не му свиркам,а той ми направи първото сефте ожулване ,без да усети !През първият ден в който се кефех на черната ми лъскава,току що купена кола! Е продадох я след малко каране,защото стана не лъскава черна кола и си купих ретро барачка да не ме е яд !🙂🙂🙂
  • 17 all

    29 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дрисльо":

    До Дрисльо

    Ама ти наистина си бил такъв.... като името си.
  • 18 Антонн

    8 17 Отговор
    Там ограничението е 90км/ч.
    Да влезеш в насрешното движение,в този очастък трябва да нямаш грам мозък.
    На 70г. да седнеш зад волана,въпреки че за момента закона го позволява.
  • 19 6666

    28 4 Отговор
    До ЛОСТ ком.1 и shre uf;=11 "Скъпи" неграмотни граждани на РБ.На 72г. съм, зад волана имам 50 г.стаж, управлавам 12 / дванадесетата си кола, нямам отнети контролни точки и глоби защото съм дисциплиниран водач.Свидетелството ми не е купено, а защитено след 6 месечен курс на обучение.Такива като вас не могат да се мерят с мен , утре да потеглим за Европа , ще се оплескате защото сте първобитни като млади а на моите години, дано да ги доживете ,ще бъдете психически смачкани само от мисълта че сте възрастни.

    Коментиран от #22

  • 20 чудо

    7 1 Отговор
    Колко време е карала в това насрещно движение тази бабка бе , като се е объркала защо не е завъртяла или да отиде в най-дясната лента , а тя в най скоростната лента .
  • 21 Обективен

    21 5 Отговор
    Аз също съм на мнение, че след определена възраст, не че трябва да им се отнема свидетелството, а да има опресняващ курс, ама да е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
    напр. След 65г. И ако се прецени, че дадения водач, жаргонно казано, не става, остава без книжка.
    Няма смисъл, сами да се избиваме. Както до 18г нв можеш да караш, не си достатъчно зрял,аз смятам, че след определена възраст, пак не „ставаш” било то по бавен си, не чуваш, не виждаш и пр... причини
  • 22 Гоуст

    8 22 Отговор

    До коментар #19 от "6666":

    Аман пък и от такива дърти комуняги, които парадират колко опит имал и заради опита много знаел и можел. Като имате опит питате ли се защо не ви взимат на работа: защото сте бавни, флегматични и нямате желание да се учите и да се нагаждате към промените. Еми как иначе нали 40-50 години сте ги правили нещата. Крайно е да се слага възрастова граница за книжка, но определено трябва след определена възраст да има отново изпит
  • 23 Гоуст

    9 3 Отговор
    И за младите шофьори се взимат мерки: трябва да карат с придружител определен период от време, а за старите нищо
  • 24 Ghost1

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "Андрей Николов":

    Коментарите са показател за ценностите и те са показателни. Дали е направила грешка тази жена то е ясно. Не ми е ясно обаче защо хора, които даже и не познават добре този участък коментират. Да не говорим че и моралът им е нищожен. Много некадърно изграден участък в който възрастта не е основен фактор за да се получи произшествие. Ще има ли отговорни фактори в агенция пътна инфраструктура. Участъкът трябва да се промени. Бог да прости загиналите хора.
  • 25 Ощърбий

    7 16 Отговор
    Слънчасъл електорат на другарката нинова тръгнал да кара в насрешното и се възнесал с няколко себеподобни.
    Къде тук е драмата?
  • 26 Jeep

    4 3 Отговор
    Гледката беше потресаваща. На никого не пожелавам да вижда такива неща.
  • 27 ТЕД

    10 1 Отговор
    ЛИПСВА!!!!!!!!!
    Пътен знак номер В1 "Забранено е влизането на пътни превозни средства" е от група Пътни знаци за въвеждане на забрана и отменяне на въведена забрана. Тези пътни знаци са изработени от високоефективно светлоотразително фолио и е с високи технологични параметри.
  • 28 Romeo

    9 12 Отговор

    До коментар #4 от "Шаран БГ":

    Грешни са ти статистиките. Най-много катастрофи се причиняват от хора на над 55-годишна възраст. Повечето шофьори на над 50 които познавам имат самочувствието, че били много опитни и карали по-добре от младежите. Те имат огромно самочувствие, но бавни реакции, лошо зрение, нямат координация и в повечето случаи карат технически неизправни автомобили защото са некомпетентни откъм поддръжката на автомобил който не е от соца.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Льольо

    6 8 Отговор
    Трябва да им взимат книжките на тези склерози,те не знаят къде са а карат автомобили.8548
  • 32 истината

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "shrek":

    АМИ, ТО И ТИ ТОГАВА, СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩАШ КНИЖКАТА.
    ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ ХОРАТА СТАНАХА ОТВРАТИТЕЛНО НЕВЪЗПИТАНИ, САМОНАДЕЯНИ И ЗА ЖАЛОСТ - ДЪЛБОКО НЕВЕЖИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ - ШОФЬОРИ, ЛЕКАРИ, МАЙСТОРИ, АДМИНИСТРАТОРИ. 20-ГОДИШНОТО БЕЗХАБЕРИЕ И ГРАБЕЖ ДАВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ СИ ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Димитър

    9 1 Отговор
    Стига сте писали глупости.Недисциплинирания шофьор и на 20 и на 60 си е опасен.Защо не коментирате купените книжки, който дори не познават пътните знаци.
  • 35 Димитър

    7 2 Отговор
    Стига сте писали глупости.Недисциплинирания шофьор и на 20 и на 60 си е опасен.Защо не коментирате купените книжки, който дори не познават пътните знаци.
  • 36 шошо

    3 1 Отговор
    Виждала съм ТИР да навлиза в насрещното при ремонт на магистрала, а след него цялата колона от МПС-та, така че, не мисля, че годините на бабата са довели до навлизане в насрещното. Маркировката/знаците трябва да започват да предупреждават от километри, хора сме разсейваме се, мислим за проблеми и т.н.
  • 37 Как да стане

    4 5 Отговор
    Психо преглед на всеки 5 години до 60г възраст и всяка 1 година след 60г възраст, след 70г възраст гражданската да стане 10000 лева, за да се оправят нещата. Същото да се тества и за рефлексите.

    Деменцията настъпва на все по ранна възраст! Това е важно.
    Който няма рефлекси и свеж мозък, да не управлява кола.
    Иначе смърт всеки ден.

    Всяка втора катастрофа на човек, да му се отнема книжката за 5 години и глоба 20% от стойността на возилото!

    Който кара Пиян, конфискация на автомобила и без книжка 10 години. Представя документ (изследвания в оторизиран медицински център към ДАИ), че не пие и няма следи от алкохол и се явява наново на шофьорски курсове.
  • 38 Stashen

    0 1 Отговор
    Napravenata statistika zlopoluka.vazrast.
    Neznam na koi dase otnemat svidetelstva za pravoupravlenie.
    .
  • 39 незнайко

    3 0 Отговор
    Такъв откачен пътен възел готвят и на магистрала Хемус при Белокопитово-шуменски окръг.
  • 40 объркан

    3 3 Отговор
    Да споделя и аз своето мнение....Смятам, че най-много и най-жестоки катастрофи правят младежи 18-20 годишни. Взели мощните коли на мама и тати и се смятат за велики....Това е....
  • 41 наму

    3 1 Отговор
    Съгласен съм че много възрасти хора губят рефлекси но като видя 18 годишен клепарник зад волана винаги се прекръствмам мислено
  • 42 Людмил

    0 0 Отговор
    Проблемът е в пътната маркировка и това е в цяла България. Когато се прави път в нашата държава определянето къде каква маркировка да се слага се определя от местното пътно и кат и там е грешката. Тези хора познават района и пренебрегват възможни опастности на пътя тъй като според тях те са елементарни. Според мен правилно решение е кат и пътното да вземат хора от различни възрасти, които не познават района и да коментират с тях как и къде се колебаят в определен пътен участник. Сигурен си че тогава ще излязат много опасни участници за които местното пътно и кат не са се сетили. Правилото за пътните знаци и маркировка е да се поставят за хора, които НЕ познават района. Затова в западна европа знаците и маркировката е направена както често съм чувал израза "За олигофрени". Но един човек който не познава пътя и минава за първи път не мисли така и е много доволен. Той няма да обърка пътя и няма да създаде предпоставка за ПТП и да застраши живота на познаващите пътя.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове