1 315 8

Забраняват хавлии и шезлонги върху дюните в Несебър

Забраняват хавлии и шезлонги върху дюните в Несебър
Мартин Христов

Видеокамери и охранители пазят дюните на Южния плаж в Несебър от недобросъвестни туристи. От началото на сезона защитените пясъчни дюни са под денонощно наблюдение, осигурена е и физическа охрана. Всяко нарушаване целостта на дюните ще бъде записано на лентата и ще бъде използвано като доказателство срещу нарушителите. Видеотехниката е монтирана от новия стопанин "Ауто фактор", който е наложил пълна забрана за поставянето на плажни принадлежности върху защитените пясъчни образувания.

Екзотичните несебърски дюни са част от концесията на ивицата и за опазването им пряка отговорност носи наемателят на плажа. Служители на фирмата – стопанин стриктно следят за недопускане поставянето на хавлии, преносими чадъри, масички, шезлонги, дюшеци и др. върху пясъчните образувания. Забранено е също и навлизането с АТВ-та или други атракциони, които могат да нарушат дюните.

Съгласно наредбите и изискванията залегнали в концесионния договор, наемателят са задължава да не допуска нарушение на целостта на дюните, негово задължение е и да ги почиства. Прекият контрол за това е възложен на РИОСВ Бургас.

От началото на сезона служители на екоинспекцията са извършили две изненадващи проверки на Южния плаж в Несебър, при които не са констатирани никакви нарушения. "Апелираме към всички летовници и граждани да опазват природата, да се съобразяват с наредбите на плажа с цел безпроблемното протичане на туристическия сезон", заяви стопанинът на южната ивица в Несебър Кирил Спасов.

Предупредителни табели в района информират за забраната на поставяне на плажни принадлежности върху пясъчните дюни, както и за движение и паркиране на АТВ-та, разходки на кучета и други животни. Забраната ще остане в сила и след активния туристически сезон, когато плажът ще остане неохраняем. Целогодишно ивицата и дюните към нея ще са под видеонаблюдение.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дионтей
  Отговор
  1 13:23  25.06.17
  Като се ограничат туристите, искат неискат ще кацнат на шезлонгите и чадърите на концесионера. Така хем дюните цели, хем джоба пълен. Общинарите са измислили как да стимулират охраната на тези дюни.
 • Монго
  Отговор
  2 13:33  25.06.17
  Те трактори ги газиха, циментираха ги, сега хавлия не можеш да сложиш!
 • Възмутена
  Отговор
  3 13:37  25.06.17
  Това на пословично най-алчните общинари в България. Да забранят и стъпването на хора на дюните! Само при касичката на бандитите. За по-лесно направо на банковата им сметка. Продажници! 26 години вече си ходя на почивка в Гърция за да не се ядосвам на такива простотии и наглости!
 • ХЗР
  Отговор
  4 13:41  25.06.17
  Кретени завладяха БГ. При нас рибата се вмирисва от ГЛАВАТА!

 • onq s konq
  Отговор
  5 13:43  25.06.17
  Тия дюни...що не ги продадем и да си разделим парите!
 • Шаран БГ
  Отговор
  6 18:51  25.06.17
  Не само хавлия -- никакъв парцал не може да се поставя върху пясъчните дюни!! Може само фадроми, багери и камиони да си вземат "малко"пясък !!! УПРАВНИЦИ - ИДИОТИ, вървете в Хърватия, Италия , Испания - вижте какво означава плаж за народа , за хората, какво е морски бряг и как се стопанисва !!!! Какви са тези диващини, да не можеш да доближиш морския бряг? Къде Ви е Конституцията, къде Ви е разсъдъка?? Къде е Конституционния съд в тази /ужким/ държава ? Побъркахте го този народ ! Кое е законно и кое не ???
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  7 20:40  25.06.17
  По л..номорието правиха заменки, мърляха, строиха, трупаха, накрая осъзнаха, че няма пречиствателни станции, пак строиха. Концесии за плажове, цигания-даваш 25 кинта на човек за чадър и шезлонг.... Хубаво. Обаче белия пясък на Орфанския залив е два пъти по-близо от кишата на нашенските плажове. За 25 кинта или 12ЕУР местните рибари дават около кило модена ядка и 2 средни октопуса, а всички плажове са free, обслужване на шезлонга, даже на повечето места и wi-fi има free, може да е бавно, ама го има. После БГ хотелиери надават вой, че някой друг им е виновен, че туристите дърпат по Турция, Гърция и Албания и легловата база за пореден сезон е едва на 50% заета, предимно от малолетна алкохолозирана сган от USSR и професионални алкохолици от UK.
 • Роман дизел
  Отговор
  8 22:26  26.06.17
  Само по пищов на плажа и в общината.

Напиши коментар:


Публикувай