622 4

Цветанов се срещна с шефа на външната комисия в Европейския парламент

Председателя на партийната група на ГЕРБ обсъди приоритетите на българското председателство на ЕС с Дейвид Макалистър

Цветанов се срещна с шефа на външната комисия в Европейския парламент
Снимка: Официален сайт на ПП ГЕРБ

Европейската перспектива пред Западните Балкани и приоритетите на българското председателство на ЕС – това бяха основните теми по време на работна среща между председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов със заместник-председателя на ЕНП и председател на Комисията по външни работи в Европейския парламент Дейвид Макалистър. Двамата разговаряха в рамките на 25-тата Среща на върха на председателите на парламентарните групи от ЕНП в националните парламенти на ЕС и Европейския парламент, която се провежда в Брюксел.

Цветанов и Макалистър припомниха и изказването на българския премиер Бойко Борисов на срещата на лидерите миналата седмица, в което той заяви, че стабилността в Югоизточна Европа е свързана в огромна степен с европейската перспектива пред страните от Западните Балкани.

"Ето защо темата ще намери основно място сред приоритетите на българското председателство на ЕС следващата година", подчерта Цветанов.

По време на разговора председателят на ПГ на ГЕРБ и шефа на външната комисия в Европарламента обсъдиха и отражението на политическите процеси в България върху ситуацията на Балканите. Дейвид Макалистър отбеляза, че след изборната победа на ГЕРБ и сформирането на правителство от премиера Бойко Борисов, България се възприема като остров на стабилност в региона.

"Вашият глас става все по-силен и се чува все по-високо в Европа, ето защо заслужавате поздравления за поредната изборна победа на ГЕРБ", каза още Макалистър пред Цветанов.

В края на срещата заместник-председателят на ЕНП и заместник-председателят на ГЕРБ си припомниха добрите резултати от срещата на кампанийните мениджъри на ЕНП, която се проведе в София. Дейвид Макалистър благодари на Цветанов за силната ангажираност на ГЕРБ към развитието и модернизирането на кампанийния процес на ЕНП.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Али Раза
  Отговор
  1 19:18  26.06.17
  Ейййй как се е усмихнал Цецо, същински Чърчил.
 • Гроб
  Отговор
  2 19:56  26.06.17
  Тоя смешник трябва да трие наровете в затвора .Хили се като малоумник.Няма друга такава държава.
 • неутрален
  Отговор
  3 01:49  28.06.17
  Наглеца фискултурник трябва да е в дрънголника.
 • 4 08:07  29.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай