2 476 5

Лиляна Павлова уволни шефа на НДК

Новият изпълнителен директор на НДК е Борислав Велков

Лиляна Павлова уволни шефа на НДК
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

С протокол на едноличния собственик на капитала на „Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД – министър Лиляна Павлова днес освободи от длъжност изпълнителния директор и член на борда на НДК Мирослав Боршош. Също така е променен съставът на Съвета на директорите на НДК, съобщиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

В момента се провежда заседание на новия Съвет на директорите. За негов председател ще бъде избрана г-жа Таня Милева, а за изпълнителен директор на НДК – Борислав Велков, досегашен председател на Съвета на директорите.

Мотивите за смяната са, че е налице системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. Също така действията на досегашния изпълнителен директор поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането сградата на НДК за нуждите на Председателството.

Таня Милева е началник на кабинет на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г. Тя е магистър по право от Софийският университет „Св. Климент Охридски“, хоноруван преподавател по гражданско, търговско, трудово и осигурително право в СУ „Св. Климент Охридски“, автор на учебната дисциплина „Законодателни основи на консултантската и посредническата дейност”. Има специализации по инструменти за финансов инженеринг и европейска интеграция и европейско право. В Периода 2002 – 2013 е била държавен служител в дирекции „Държавно юристконсулство“ и „Национален фонд“ в Министерство на финансите. В периодите 2011 – 2013 и 2014 – 2017 е била началник на кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Новият изпълнителен директор на НДК Борислав Велков от 2011 г. професионално участва в изграждането, развитието, оперативното и стратегическо управление на водещите спортни, развлекателни и културни инфраструктури в България. През 2011 след откриването на „Арена Армеец София“ се присъединява към управленския екип на залата като заместник-ръководител, отговорен за екипа, маркетинга, рекламата и организацията на събития. През 2012 г. специализира в EVMI (European venue management institute) базиран в Лондон и Франкфурт, изграждане, оперативно и стратегическо управление на зали, стадиони, конгресни и интегрирани инфраструктури. През 2013 г. става главен консултант по изграждането на „Арена Русе“, а по-късно и поема поста на главен мениджър на залата. Основател е на Асоциацията за насърчаване и развитие на спортната и развлекателна инфраструктура в България. Борислав Велков е оказвал експертна помощ при изграждането на Арена Бургас (в строеж), Арена Колодрум – Пловдив, Софийска Филхармония и др. От 2011 година до сега е участвал пряко в организацията на повече от 200 събития от различен характер, много от които от висок международен ранг – международни конгресни, културни и фестивални прояви, световни и европейски спортни първенства.

Провеждал е обучения и специализации в Ню Йорк, Мадрид, Дъблин, Лондон по различни процеси от управлението на конгресни, културни, развлекателни и спортни инфраструктури. От 26.05.2017 г. Борислав Велков е председател на експертно консултативния съвет по управлението, наблюдението и контрола на дейностите по проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК, създаден със заповед на Министъра за Българското председателство на ЕС през 2018 г.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЖЕЦ
  Отговор
  1 19:12  26.06.17
  Боршош си е моше и номенклатура!
 • матейко
  Отговор
  2 20:18  26.06.17
  Тоа тарикат не беше ли СЕДЕСАР навремето
 • на бъчвата чепа
  Отговор
  3 20:24  26.06.17
  Много ме изкефи тази новина обаче пък знам, че на друго доходоносно и топло местенце, ще го уредят това тарикатче и радостта ми е кратка !
 • боко
  Отговор
  4 21:59  26.06.17
  А нея кога ще я уволнят ?
 • Роман дизел
  Отговор
  5 22:38  26.06.17
  Не се е научил да надува Дудука.

Напиши коментар:


Публикувай