1 834 3

Румен Петков: Премиерът прекалява с бананите

Боя се, че министър-председателят понякога получава не съвсем адекватни съвети, заяви бившият вътрешен министър

Румен Петков: Премиерът прекалява с бананите
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

"Парите, които сега се отпускат за полицаите, са в резултат на протестите и исканията им, коментира бившият вътрешен министър Румен Петков пред bTV. По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че ще бъдат дадени 10 млн. лв. за нови униформи на полицаите, както и че падат лимитите за горива на патрулките. Това стана, след като синдикатите обявиха, че ще има протест на 5 юли, но Борисов подчерта, че парите не се отпускат заради протеста.

„С болка и съжаление трябва да кажа, че мотивите за техния протест са повече от разбираеми – каза Петков. – От 2008 г. насам почти не им е пипана заплатата, от 2008 г. насам в сграден фонд е инвестирано минимално, от 2008 г. насам практически те сами отговарят за облеклото си, за част от въоръжението и това не е нормално“. По думите му „институционално с тях се държат неадекватно“.

„Боя се, че министър-председателят понякога получава не съвсем адекватни съвети и така, като го гледам, се притеснявам, че започва да прекалява с бананите“. И поясни: „Един мъдър човек беше казал, че човек като си избира за приятел маймуна, поема ангажимента половината му меню да са банани. Като гледам избора на приятели на премиера, понякога искрено се притеснявам, че той избира строго бананова диета“., каза Петков за коментара на Борисов, че ако държавата не трябваше да плати милиарди на Москва (за Белене), щяло да има пари за полицаите и военните.

"Сигурен съм, че правителството е на път да намери доброто решение за изграждане на енергийните мощности", каза още Петков.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Андре
  Отговор
  1 10:41  27.06.17
  Бизнесът източва държавата... от къде пари за държавни заплати ?
 • незнайко
  Отговор
  2 12:44  27.06.17
  Нали искахте ДЕМОКРАЦИЯ, защо сега се оплакват за всичко ? Какво по точно "ГЛОБАЛНО" са свършили през 2016 година ? Колко от крадците по селата са хванали, къде е статистиката ? Да се иска е лесно, защото са в държавния контингент. Да отидат при частниците да работят и тогава да протестират !
 • Гарабед
  Отговор
  3 12:32  29.06.17
  Едни прекаляват с банани други с водка и пикаят в шадраваните!

Напиши коментар:


Публикувай