1 546 4

Автоинструкторите вдигат национален протест

В школите по кормуване не желаят изпитите да се провеждат само в държавни коли със специално оборудване

Автоинструкторите вдигат национален протест
Константин Карагьозов

Автомобилни инструктори и школи за шофьорски курсове излизат на национален протест. Те настояват за диалог и обсъждане на предложените промени за провеждането на шофьорските изпити.

В бранша не се приема варианта, в който практическите изпити трябва да се провеждат само в държавни коли със специално оборудване.

Според промените компютър, а не служител на Държавна агенция „Автомобилна администрация“ ще определя маршрута на изпитвания. Предвижда се курсистът да е сам, а не както досега – с изпитващ до себе си.

Идеите дойдоха броени дни, след като за пореден път 12 души от ДАИ бяха задържани за манипулиране на резултати от изпити по кормуване.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЯК КАРАЧ
  Отговор
  1 08:37  27.06.17
  Едно време изпитващите бяха полицаи и нямаше проблем с фалшиви книжки. ДАИ е най корумпираната прогнила структура в цялата държава, време е всички да го разберат. Там работят само дъртаци, които не стават за полицаи или бивши военни си допълват стажа до пенсия. Това са напълно излишна институция, която никога няма да реши вътрешните си проблеми, тъй като отдел "вътрешна сигурност" на МВР не се занимава с тях, и те си правят каквото искат. Естествено всичко това го знаят и те, и преките им началници в министерство на транспорта, и след всяко правителство се тъкат преуспяващи схеми за смучене на рекет от транспортни фирми, таксита и пункттове за прегледи. Явно обаче сега искат да прекъснат схемата им поне в раздел "квалификация на водачи", защото тук вече става дума не просто за печалбарство, а за последваща смърт на пътя вследствие тяхната корумпираност. Дано здравият разум надделее, но като гледам какви малоумни мерки гласят, май пак нещата се готвят за корупция, но само на още по-високо ниво в структурата. Т.е.- ще орежат възможностите на обикновените изпитващи за сметка на по-скъпите услуги на техни началници. И пак ще продават фалшиви книжки на неграмотни роми с много пари.
 • Фифи
  Отговор
  2 09:51  27.06.17
  Тя змията хапе най-силно като я настъпиш. Ще потестират срещу корупцията, след като се реши да се затегне контролът, а не протестираха когато корупционната машина за бълване на убийци по пътя, работеше с години. Следва протест на катаджиите, че им слагат камери, протест на бензинджиите, че ще трябва да отчитат реални продажби. Следва пълномащабна акция по отпор от паралелната държава и нейните покровители.
 • цъвти
  Отговор
  3 12:49  27.06.17
  Прави са хората и дано стачкуват до край!Да защитят правата си!Какво излиза с това малоумно предложение!1.Държавата трябва да се изръси със сума ти пари за коли и оборудването им!А откъде?Хем няма пари за пенсии,хем харчи като за последно!2.Един бие тъпана/инструкторите/друг обира парсата/държавните инструктори/т.е.тези които ще изпитват!Тези коли колко време ще изтраят?И кой ще ги ремонтира?Пак държавата и то на наш гръб!Абе,тия ненормалници от правителството няма ли да измислят нещо читаво и умно!Все тъпотии! Зареждане с бензин!Смяна на масла!Смяна на спирачки!Да не издребнявам,че нямя да ми стигне мястото!Дръжте се здраво инструк- тори и стачкувайте до победа!!Покажете на тия идиоти,че не сте овце за заколение!!
 • Бумер
  Отговор
  4 13:11  27.06.17
  Подкрепям всички видове протести, безредици, диверсии, стига да върнем руско-турските партии отново на власт.

Напиши коментар:


Публикувай