1 410 9

Битата от ученик учителка: Той щеше да ме убие

Битата от ученик учителка: Той щеше да ме убие
Мартин Христов

Преподавателката по "Етика" в столичната Гимназия по туризъм Богомилка Николова, която бе нападната и бита от ученик, заяви, че не може да се върне в училището.

Николова, която е учител от 37 години, 35 от които в гимназията по туризъм, все още в болничен и се възстановява от шока, съобщи Нова телевизия.

Бруталната атака стана на 20 юни. 17-годишният Марин Цанов влязъл в учителската стая, където в този момент се намирали учители от гимназията, една от които - Богомилка Николова.

Ученикът започнал да се държи агресивно, да крещи и да обижда намиращите се в стаята преподаватели, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Малко след това Марин се насочил към стоящата в близост учителка по етика, като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея. Пострадалата преподавателка е получила лека телесна повреда, а 17-годишният ученик бе задържан.

„Аз бях с гръб, в един момент усещам силен удар и решавам, че падат шкафове, а той ме рита с крак и ме праща на два метра от мястото, където съм. Започна да взима столове, да удря по масите, да крещи нецензурни думи. Вдигна стол, за да ме удари с него и само, защото колежката го изби от ръцете му, той не ме уби. Щеше да ме удари в главата. Извикаха полиция. Извеждайки го от учителската стая той вдигна ръка за нацистки поздрав”, разказа битата преподавателка.

Самият Марин е определил себе си като скинхед в социалните мрежи, а приятелите му знаят за това. Знаели и учителите, а дали са казали на родителите – не е ясно.

Прокуратурата повдигна на ученика две обвинения – за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство, а от гимназията все още няма наложено наказание.

"Ще се върна в училище само при условие, че той получи адекватното наказание и не е вече в това училище, аз не мога да се върна и да преподавам на ученик, който искаше да ме убие", обясни Николова.

Учителката допълва, че не може да прости на десетокласника за стореното.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 10:51  27.06.17
  Полицайте не ги бият - Протестират Лекарите ги бият редовно - Не протестират Учителите ги бият редовно - Не протестират Извод: Лекарите и Учителите сиг, вземат егати заплатите щом търпят......................ИРОНИЯ
 • Андре
  Отговор
  2 10:56  27.06.17
  Много лесен достъп до наркотици....
 • случаен
  Отговор
  3 11:31  27.06.17
  В репортажа по Нова телевизия тази сутрин след като разказа какво е преживяла, а според прокуратурата "лека телесна повреда", учителката бе атакувана с разни въпроси от рода на, защо не назовавате ученика по име, някаква пък ученичка каза, че учителката се държала грубо с тях, сигурно очакват поклони и потупване по раменете при незнание на преподавания материал. Както и да предизвиква недоволство сред учениците, учителят е нещо неприкосновено. Никой няма право да го напада физически, както би трябвало да бъде във всяко нормално общество. Само че ние сме далеч от нормалността. Определението "лека телесна повреда" никак не окачествява, че нападението освен физическо, е удар по психиката на учителката, по чувството й за сигурност да упражнява професията си. Както е тръгнало, учителите, заплашени с нож, пистолет, или с хвърляне на столове, ще бъдат принуждавани да нанасят желаните от ученика оценки. За кой ли път обществото ни е натоварено с поредния пълен абсурд!
 • Ядеитн
  Отговор
  4 11:51  27.06.17
  Едно време даскалите как биеха, и мен са ме били, ама ме направиха човек! Имахме им и страха и уважението! Едно време милицията си беше милиция на място, затвора беше затвор, а имаше и куршум! Ей това липсва на тоя мишкарски народ СТРАХ! СТРАХ! и пак СТРАХ! Има ли страх, има ред, дисциплина, уважение и на всекимо според способностите. И няма лабаво, няма наркомански мишоци и дребни келеменца, дето мястото им е в Бойчиновци. Айде, че се ядосах - в тая жега и за риба не мой да са ходи.

  Коментиран от #5


 • Истината
  Отговор
  5 12:46  27.06.17

  До коментар #4 от "Ядеитн":

  Mного точно казано.
 • крисс
  Отговор
  6 13:18  27.06.17
  момчето били ядосано за нт щом го е направил
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  7 16:50  27.06.17
  Президентския съветник с с нацистка униформа - "светъл"пример за младите скинари! Той остана недосегаем , най вероятно и на тоя изрод ще се размине! РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА!!!
 • Роман Дизел
  Отговор
  8 22:51  27.06.17
  Тоя вакумиран череп що прави в школото .
 • незнайко
  Отговор
  9 07:46  29.06.17
  След 1 година, като стане пълнолетен, директно в "панделата". Ако сега му се рамине, от него човек няма да стане !

Напиши коментар:


Публикувай