1 324 5

Павлова: С Боршош не сближихме позициите си на срещата за НДК с Борисов

Светослава Ингилизова

"Днес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна среща по казуса НДК. Министър-председателят даде възможност на всеки да представи своята гледна точка. Моята с решението за освобождаването на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, базирана на документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки", това съобщи преди минути във фейсбук министър Лиляна Павлова.

Ето какво още коментира тя:

"По време на срещата стана ясно, че с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК.

Подчертах, че не оспорвам неговите качества да привлича и превръща НДК в културен център, каквото е предназначението му. На срещата не успяхме да сближим позициите си относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства. Решението НДК да се върне там, където му е мястото – в Министерството на културата беше прието от всички участници в срещата.

Благодаря на премиера Борисов, че с това решение даде възможност на екипа, с който работя да се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС."

България


Още по темата

 • Борисов връща Боршош в НДК

  Борисов връща Боршош в НДК

  Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на ...
  27.06.2017
  1 301
  6
 • Лиляна Павлова уволни шефа на НДК

  Лиляна Павлова уволни шефа на НДК

  С протокол на едноличния собственик на капитала на „Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД – министър ...
  26.06.2017
  2 395
  5
 • Националният дворец на... интригите

  Националният дворец на... интригите

  Боршош изхвърча от НДК така, както и дойде. Е, появи се без конкурс, но го изхвърлиха с... протокол. Неясно e кой или коя го настани, но е ясно кой ...
  27.06.2017
  2 365
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АМАН
  Отговор
  1 19:58  27.06.17
  Тая с......а не се спря да опропастява министерства и да се гуши с пари. Айде сега и от НДК да намажем, че валят там сега пари в несвяст. Не и стигнаха парите от рекета на шофьори с винетките ами още се гуши. Аман от такива във властта. Добре че тоя път ББ се усети та я запря малко
 • PST
  Отговор
  2 20:28  27.06.17
  Изключително противна жена ! Нагла и комбинативна ! инж.ЛАЗАРОВ. назначаван постоянно от нея за шеф на АПИ да говори за далаверите в поръчките в АПИ. ЛАЗАРОВ не се оставяи да те принесат курбан - говори.....знаеш много..мандата на Цаца свършва а и ББне е вечен !
 • Гост
  Отговор
  3 20:40  27.06.17
  Ами сега? Тя Лилето знае само как се краде от поръчки, но хабер си няма от същинската работа по председателството! Издънката ще е грандиозна!
 • БайМанаф
  Отговор
  4 21:17  27.06.17
  И кой кого и колко пъти?! Кой отгоре и кой отдоле?!
 • неутрален
  Отговор
  5 01:40  28.06.17
  НЕКАДЪРНИЦА!!!!!! КРАДЛА!!! ОПРОПАСТИ СТРОИТЕЛСТВОТО - С ЛАЗАРКАТА ОКРАДАХА МАГИСТРАЛИТЕ И СЕ НАПРАВИХА НАЙ-НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ ПЪТИЩА. С ТИКВОКА ЯКА КОМБИНА, но той се усети тук че ще сгафят много и я махна.

Напиши коментар:


Публикувай