711 4

Румен Радев на официално посещение в Румъния

Очаква се да бъдат обсъдени перспективите за задълбочаване на двустранните отношения между България и Румъния

Румен Радев на официално посещение в Румъния
Константин Карагьозов

На 28 и 29 юни 2017 г. президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Румъния, съобщават от пресслужбата на президентството.

В Букурещ държавният глава ще проведе среща „на четири очи“ с румънския си колега Клаус Йоханис, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете страни. По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени перспективите за задълбочаване на двустранните отношения между България и Румъния, икономическия и културен обмен, отношенията в областта на отбраната, сигурността и енергетиката, въпроси от дневния ред на ЕС, регионалното сътрудничество на Балканите.

В рамките на посещението си президентът Радев ще проведе срещи с председателя на Сената Калин Попеску-Таричану и с председателя на Камарата на депутатите Ливиу Драгня. Българският държавен глава ще положи венец на Паметника на Незнайния воин и цветя на паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Букурещ.

В сградата на българското посолство в румънската столица, президентът Румен Радев ще разговаря с наши сънародници, живеещи в Румъния. На 29 юни двамата държавни глави ще открият българо–румънски бизнес форум, който ще се проведе в румънската търговско-промишлена палата.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дарина
  Отговор
  1 08:44  28.06.17
  вече тръпнем от вълнение какво ще бъде новото костюмче на деси

  Коментиран от #2

 • рамзес III
  Отговор
  2 09:12  28.06.17

  До коментар #1 от "дарина":

  И какво ще се изкаже Мунчо?
 • АБВ
  Отговор
  3 09:43  28.06.17
  Като си помисля,че на льотчика му остават повече от 4 години да е президент,ми настръхва косата!!!Ако не бях на 60 години,щях незабавно ДА ИЗЛЕТЯ!!!На запад,не на изток!

  Коментиран от #4

 • рамзес III
  Отговор
  4 11:23  28.06.17

  До коментар #3 от "АБВ":

  Повече от 4 години пълен цирк!!! Погледни от хубавата страна на нещата . Освен България , цяла Европа че и голяма част от света очаква с нетърпение следващия гаф на Мунчо и ген. Деса! Това прави България винаги актоална дестинация за всички новинари ! Това е положението !!!

Напиши коментар:


Публикувай