2 688 17

Асеновград на протест заради ромите биячи

Асеновград на протест заради ромите биячи
Иван Тодоров Кадър Нова тв
Светослава Ингилизова

Асеновградчани излязоха на протест след побоя над ученици. Причината е, че вчера група мъже нападнаха с колове и мотики ученици, треньорите и родителите им. Децата са от отбор по канукаяк и тренирали, когато възникнал конфликтът. Няколко души пострадаха. Снощи в града над 2000 души също излязоха на протест. В Асеновград пристигнаха и много рокери.

Напрежение в града има и днес. Полиция и жандармерия пази подстъпите към ромската махала.

„Синът ми е добре. Ръката му е счупена. Той трябваше да се състезава днес, но заради ромските действия, сега няма да се състезава. Това не беше сбиване, а опит за убийство. Дойдоха над 1000 роми с колове да бият децата, а ние гледахме да ги защитим. Засега има 8 задържани. Дано да си получат наказанието”, коментира пред Нова тв Иван Тодоров, баща на едно от момчетата, които тренират гребане.

„Децата се страхуват заради създалата се ситуация”, коментира учителката на едно от пострадалите деца.

По думите на родителите, ромите дошли преди няколко години и оттогава започват проблемите.

„Искаме по-стабилна полиция в Асеновград”, категорични са родителите.

Протестиращите имат среща и с кмета на града. Тя ще се проведе в 12 часа на обяд.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо Грую
  Отговор
  1 09:14  29.06.17
  Това не са "роми", а цигани. В цял свят ги наричат така, само тука е въведен терминът "роми". Всички правителства от 1990г. до сега провеждат геноцидна политика спрямо българския народ, без изключение и толерастват всякакви примати за наша сметка.Холокостът в български вариант. Колко взеха мерки за досегашните цигански престъпления, толкова ще направят и сега. Проблемът на давещия се е в самия давещ се. Помогни си сам, за да ти помогне Господ.
 • Иво
  Отговор
  2 09:29  29.06.17
  Циганите от години си правят каквото си искат. За тях задължения към държавата няма, само права. И "държавата" ги защитава!Елате да видите в малкия град какво е...Циганин го оправя само едно - бой или трепане. Преди години един направи грешката да влезе в къщата на едно местно величие. Беше му за последно и тъй като човекът има дебели връзки , не ходи в затвора. Това трябва да се отнася за всеки, който защитава дома си от тази сган. Но нали си знаем - "братко, кога имаш проблем, че го решиш со пари, ако не можеш го решиш со пари, че го решиш со много пари"...
 • паисий
  Отговор
  3 09:34  29.06.17
  Българиииии! Осъзнайте се, докато ви има! Приматите се ръгонтят като станат на 10 години и на 11 вече се размножават катастрофално за нас! Време е да се действа, стига сме си писали! ТОВА СА ПЛЕВЕЛИ, ПАРАЗИТИ, ИЗПИХА НИ КРЪВТА, ИЗГОНИХА НИ ДЕЦАТА! КАКВО ОЩЕ ЧАКАМЕ?
 • дискриминиран българин
  Отговор
  4 09:45  29.06.17
  Хора, дайте да се организираме 5000 българи поне да подадем колективен иск в Европейския съд, че държавата ни дискриминира като българи. Краде ни парите, здравето, труда и ги подарява на криминалните типове. Не раздава правосъдие на рецидивисти с по 30 "ВИСЯЩИ ДЕЛА", убиващи беззащитни пенсионери, които цял живот са работили за яхтите на тези мърши, дето ги пазят, защото им гласуват! ТОВА Е МЕРЗОСТ, за която е време да си платят!

 • КИТАЕЦ
  Отговор
  5 09:50  29.06.17
  Я се замислете защо китайците нямат циган.и? Защото имат площад Тян АнМън.
 • Куку
  Отговор
  6 09:58  29.06.17
  И В НАШИЯ ГРАД СОФИЯ ИМА МНОГО РОМИ НО НО НИКЪДЕ НИКОЙ НЕ БИИ. ЩО ЛИ СА ГИ БИЛИ!!!??????

  Коментиран от #7

 • 7 10:17  29.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 999
  Отговор
  8 10:21  29.06.17
  Цигани те били прости и неуки, да ама задружни и това ще им помогне рано или късно да надделеят над нас умните. М...стата е като плевел, него ли прекършиш от самото начало до корен след него погром. Вижте какво направиха със северозападна България и прекрасните села, всичко окрадено и унищожено. После Бай Тошо бил прост, селянин, анти демократ и какъв ли не. Да ама имаше хора като Чочоолу и анти демократична милиция а не разни адвокати и защитници на престъпността.
 • Гост 2
  Отговор
  9 10:48  29.06.17
  Марчинко е казал:,избий лошите и остави Бог да ги съди.тук,в нашата джунгла политическата пссмина държи циганската сган да е добре,защото много помага на избори.при соца държавата беше държава и тези бачкаха.сега в кочината са оставени да вилнеят над нас,българите,защото докато ние се мразим и бием с тях,политиците в кавички потриват ръце.ченгетата дремят,защото така им е наредено,но иначе реват за заплати.като не ти харесват условията,напусни системата.но не напускат,пенсионират се с незнам колко заплати накуп.а миньори,учени,майки с по З деца? тях кучета ги яли.така ще бъде,докато търпим.
 • 10 11:12  29.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Да ама не
  Отговор
  11 11:27  29.06.17
  Ако не се съпротивляваме политиците и техните спонсори ще продължават да си отглеждат циганите, като им осигуряват ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ПРАВА И СВОБОДИ, да ги абонират до живот за професията "социално слаб" без да работят с месечна заплата п0- висока от масовите пенсии на хора с над 35 години трудов стаж. Циганите не са индивидуалисти- те винаги действуват на големи крещящи тълпи, а това е много изгодно за осигуряване на политическа власт. БЪЛГАРИ, ИМАМЕ НЕОТМЕННОТО ПРАВО НА РАВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ !!! АКО НЕ МОЖЕМ ДА ЗАЩИТИМ ПРАВАТА И ЗЕМИТЕ СИ – НЕ ГИ ЗАСЛУЖАВАМЕ!!!
 • Тука има тука нема
  Отговор
  12 11:30  29.06.17
  Циганче пита баща си: - Тате, какво е демокрация? Бащата: - Демокрация е тогава, когато всички бели работят за да ни плащат тока, водата, да ни строят жилища и да получаваме помощи просто ей така. - А това не ги ли дразни? - Дразни ги, ама това вече е расизъм.
 • 13 13:17  29.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Робин Худ
  Отговор
  14 16:05  29.06.17
  Не трвбва да чакаме някой да ни организира. Всеки, които се чувства българин и носи ценностите на дедите ни, да потърсо само няколко съмишленици и да действат в името на оцеляването на народа и децата си. Правила няма. Всичко е разрешено. Повече независими и несвързани групи ще затруднят съпротивата на продажните институции. Герои надпреварвайте се в делата си.
 • партиец
  Отговор
  15 17:45  29.06.17
  Работа на млад динамичен екип
 • шшш
  Отговор
  16 07:54  30.06.17
  Тази циганска общност в БГ, вече не се понася ,това граничи с безумие,някакъв кръговрат.От нашите данъци живеят ,размножават се,не спазват закони и никога не го правили и отгоре на всичко ще ни трепят. Нямаме държавници които трябваше още навреме да спрат това безумие.Кърлежи на гърба на българина станаха много...
 • 17 21:28  30.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай