1 068 6

Решено: Полицаите ще протестират на 5 юли

Униформените недоволстват, че заплатите им няма да бъдат увеличени

Решено: Полицаите ще протестират на 5 юли
Константин Карагьозов

Полицаите излизат на протест на 5 юли. Това заявиха синдикатите на служителите в МВР след среща с вътрешния министър Валентин Радев. Причината за недоволството на униформените е, че не е постигната договорка за увеличение на заплатите им.

"Министър Радев заяви, че ако зависи от него, веднага би ги вдигнал, но не зависи. Започнало е решаването на проблема с липсващите униформи", заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов, цитиран от "Нова телевизия".

Припомняме, че преди дни стана ясно, че за периода 2011-2015 г. МВР дължи като неосигурени дрехи на служителите 29.5 милиона лева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 13:51  29.06.17
  Какво ще протестират тези корумпирани ...
 • Антимилиционер
  Отговор
  2 14:02  29.06.17
  Обречени да останат мразени! Това не им дава мира... Затова не струват пукнат лев! А и не заслужават такъв. Заработват си всеки Божи ден "повишението" на заплатата от нас, защо им е фиш за това?
 • сойкаПЕИСМЕХУЛКА
  Отговор
  3 14:07  29.06.17
  Защо ще протестират, след като повечето от работещите в системата, към днешна дата, не могат да покрият минимални физически нормативи. Как с шембе, което се мята 15 минути пред теб ще претендираш за по-голяма полицейска заплата, след като дори не могат да си изработят и заплатата, която взимат към днешна дата. Та нали, ако гонят някой с полицейската Астра 1.6, тя горката кола няма да може да тръгне с 4-ма полицаи х 150кг, а да не говорим за някой подобен служител на реда, на който може да му се наложи да тича със своите килограми, подир бандитите, ако е пеша.
 • 666
  Отговор
  4 14:53  29.06.17
  За да искаш някакви пари, трябва да си ги заслужил все пак. Дайте да видим с колко % е паднала престъпността. С колкот процента е паднала, такова и увеличение на заплатите. Но реална статистика, а не "украсена" Аз като данъкоплатец и човек от който джоб излизат пари за заплатите им, не съм съгласен да бъхтя по 16 часа на ден, за да може те да спят по патрулките.
 • гост
  Отговор
  5 02:29  30.06.17
  Господа ченгета , не може да си тъп, мързелив и некадърен и нищо да не правиш по цял ден и да искаш заплата ,че и увеличаване на заплата . Недоволните ченгета да напуснат и да се пробват в частния сектор , да видят какво означава да работиш . Винаги мога да позная че някой е полицай като го видя , то струи от него - добре охранен , излъчващ наглост и чувство за недосегаемост , в същото време и некадърност и примитивизъм . Това е най долната каста от обществото преди циганите .
 • Гого
  Отговор
  6 08:44  30.06.17
  Какви резултати са показали че да им се вдига заплата да не би престъпността да е намаляла? В частният сектор заплата се вдига при положителни резултати а тука за нищо искат пари.

Напиши коментар:


Публикувай