1 253 1

Експресна линия до Витоша през лятото

Експресният автобус №163 ще допълва съществуващия №63 от столичния градски транспорт

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

От началото на юли се увеличават автобусите на столичния градски транспорт до Витоша с разкриване на нова линия №163 и повече коли по линия №66. Това оповести от профила си в социалната мрежа Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

Експресният автобус №163 ще допълва съществуващия №63, който също ще се движи по маршрута си, както и в момента от понеделник до неделя. Бързата линия ще работи през съботите и неделите, както и всички празнични дни, от 1 юли до 17 септември 2017 година.

"Чрез нея времето за пътуване ще бъде съкратено с близо 10 минути, тъй като експресната линия няма да спира на всички спирки по линията на 63, а само на най-оживените", гласи съобщението на Фандъкова.

Това ще са "бул. Цар Борис III", "ж.к. Красно село", "ул. Тодор Каблешков", "НИМ", "кв. Бояна", спирка "Бялата чешма", "Тихия кът", "Дендрариум", "Златните мостове". Фандъкова уточнява, че първият курс е в 6:34 часа в посока бул. "Цар Борис III" – "Златните мостове", а последният обратен курс от Витоша към града е в 19:45 часа.

В летните съботи и недели, който са най-натоварени, Центърът за градска мобилност предвижда повече коли и по линия № 66, която е по маршрута от Зоопарка до хотел „Морени“. В 7.30 часа през уикендите е първият курс в посока Зоопарка към хотел „Морени“, последен курс в обратната посока е в 18 ч.

От 5 юли повече коли ще обслужват и автобусни линии 11, 120 и 604.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ГЕРО
    Отговор
    1 02:59  30.06.17
    А защо не тръгва от пл. А. НЕВСКИ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ?

Напиши коментар:


Публикувай