1 859 3

Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК

Според него срещу най-голямата културна институция има „безпрецедентна атака“ и „саботираща акция“

Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Изпълнителният директор на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош обяви, че се оттегля от поста си. В рамките на броени дни той беше последователно уволнен от министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова и възстановен от премиера Бойко Борисов.

Боршош публикува свое лично изявление, в което пише, че има „безпрецедентна атака“ и „саботираща акция“ срещу най-голямата културна институция в страната и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС.

„Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България. Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата", пише Боршош.

Ето и пълният текст на изявлението, публикувано без редакторска намеса:

„В последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната. Това е саботираща акция не само към Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС.

Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България.

Благодаря още веднъж на премиера Бойко Борисов, че ме възстанови на поста, за доверието и за това, че направи възможно гласът на хората да бъде чут и по-силен. Благодаря на всички, свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока. Благодаря на екипа си в НДК, без който нищо от направеното до момента, нямаше да е възможно.

Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата. Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Едно е сигурно
  Отговор
  1 19:02  29.06.17
  Показахме, че не ставаме и за лукова глава, а комо ли за председателство на ЕС. Това беше само върха на айсберга, а ударите под пояса тепърва ще се показват. Така е, когато вместо можещи се назначават наши хора.
 • елементарно Боко
  Отговор
  2 19:45  29.06.17
  Виждам нещата простичко, понеже Лиляна уволнява Борша изненадващо и слагат друг човек, който може да разкрие далавери ? Обаче не е имало време да се покрият разни "неща" в следствие на което Бойко го връща за да бъдат незабавно покрити и след като е свършено, каквото е нужно Борша вече спокойно подава оставка?

  Коментиран от #3

 • Марадона
  Отговор
  3 21:43  29.06.17

  До коментар #2 от "елементарно Боко":

  Ако не е "Боко" да ви чисти ла..ната вече 7-8 години ехеее .........

Напиши коментар:


Публикувай