1 460 2

Утре отварят ремонтирания тунел "Ечемишка"

Трафикът към Варна и София ще преминава без ограничения и в двете тръби

Утре отварят ремонтирания тунел "Ечемишка"

В петък, 30 юни, отварят движението по ремонтираната тръба за Варна на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", съобщиха от АПИ.

С възстановяването на движението трафикът към Варна и София ще преминава без ограничения в двете тръби на "Ечемишка". Тунелът е с дължина 775 м. Той е в експлоатация от 1984 г. Оттогава насам в съоръжението не е извършван основен ремонт.

Възстановителните дейности в тръбата за Варна започнаха на 1 септември м. г. като движението досега се извършваше двупосочно в тръбата за София.

Преди пускането на движението регионалният министър Николай Нанков и председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов ще посетят обекта при входа на тръбата на тунел "Ечемишка" в посока Варна.

България

Още по темата

 • "Ечемишка" в експлоатация от петък

  "Ечемишка" в експлоатация от петък

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо ...
  26.06.2017
  1 245
  2
 • Строят ударно АМ "Хемус"

  Строят ударно АМ "Хемус"

  Длъжници сме на Северна България и в този мандат ще реализираме важни инфраструктурни проекти, най-вече автомагистрала "Хемус". Това ...
  17.06.2017
  4 546
  11

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петър Петров
  Отговор
  1 21:53  29.06.17
  "Публикувано във факти.бг: Възстановителните дейности в тръбата за Варна започнаха на 1 септември м. г." Светкавично! Япония,елати Ги вижте..
 • onq s konq
  Отговор
  2 23:26  29.06.17
  Аууу,че хубааав!Ще мина още утре по него в двете посоки.А кога ще отварят и другата тръба,че да не карам срещу движението?

Напиши коментар:


Публикувай