Last news in Fakti

30 Юни, 2017 08:16, обновена 30 Юни, 2017 08:47 6 370 35

Напрежението в Асеновград ескалира, стигна се до сблъсъци

  • асеновград-
  • напрежение-
  • гребци-
  • цигани-
  • роми-
  • сблъсъци

Жители на града се опитаха да щурмуват циганското гето

Напрежението в Асеновград ескалира, стигна се до сблъсъци - 1
Снимка: БТА

След циганските атаки над гребци от клуб "Асеновец" в Асеновград, стотици жители на града излязоха на протест за втора поредна вечер. Въпреки че отначало гражданското недоволство бе мирно, напрежението ескалира и се стигна и до сблъсъци с полицията.

Асеновградчани се опитаха да щурмуват циганската махала, но бяха спрени от служителите на реда. Няма пострадали граждани.

Властите увериха, че ситуацията е овладяна и има достатъчно полицейско присъствие в Асеновград, най-вече в циганската махала. По предварителни данни стана ясно, че има двама задържани, но по-късно тази информация бе опровергана от МВР.

В началото на седмицата група цигани нападнаха с мотики, колове и лопати ученици, провеждали тренировка по гребане на язовир “40-те извора“, треньорите и родителите им. Конфликтът прераснал в масово сбиване.

Двама от учениците и двама треньори пострадаха при сбиването. Деветима от нападателите са в ареста. Те вече са обвинени за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, както и за нанасяне на средна телесна повреда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    93 0 Отговор
    Пазете електората на Герб и най вече наследниците на България. Еволюцията при ромите върви назад бавно но сигурно се превръщат в маймуно подобни същества.
  • 2 Zax

    76 0 Отговор
    Какво хулиганство ? Това си е било опит за убийство! Променете обвинението!!!
  • 3 уайт прайд

    72 1 Отговор
    Как да не им вдигнат заплатите!!!!!!!!!!!!!!!
    Пазят си м....лите, тия, които не работят и са на социални помощи, а бият тези, които им ПЛАЩАТ заплатите!?
    Никакви заплати за милиционерите, слугите на Мафията, разпускай!
  • 4 уайт прайд

    56 0 Отговор
    Къде е оня дебелия "патриот", да не се заклещил в министерския стол и да не може да се надигне?
    Вървете му помогнете!
  • 5 Коко

    83 1 Отговор
    Нещо не мога да разбера:
    Когато група цигани нападнаха с мотики, колове и лопати ученици къде беше полицията да овладее ситуацията? Когато обаче българите тръгнаха да свършат работата на държавата полицията бди зорко на мястото си и веднага овладява ситуацията. Браво на полицията!
  • 6 Будалата

    60 0 Отговор
    Боко много проблеми а? Магистрали, училища, болници,НДК и полицаи все проблеми. Но с електората на ГЕРБ умната ей. Че пак се задават избори.
  • 7 Алекс_

    40 2 Отговор
    На сапун .......................
  • 8 ПенаОтНощнатаСмена

    28 2 Отговор
    Пушачите пазат м....лите :D
  • 9 Ник

    47 0 Отговор
    Понеже държава няма, освен когато трябва да плащаме дългове и данъци, хората започват да се оправят сами!

    - Помня и че по времето на СОЦ-а въпроса с м...лите се решаваше само по един, единствен начин! - Бой и "на трастиката"
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 банкер на годината

    44 2 Отговор
    Ей сега теглят НОВ ЗАЕМ, 200 милиона евро, който циганите няма да върщат, а ще връщаме ние българите.
    Дали не са им дали по 5 лв на малките циганета да хвърлят камъни и да предизвикат кризата, за да притъпят вниманието от поредната кражба?
  • 12 банкер на годината

    48 2 Отговор
    80 МИЛИОНА са предвидени за циганите, като допълнителна помощ, ОТ НАШИТЕ ДЖОБОВЕ!
    С нашите камъни, по нашите глави, така да се каже.
  • 13 Ядеитн

    46 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ядеитн":

    Едно време милиционера ходеше нощем из махалата с празен кобур и всички мангале се изпокриваха и не смееха гък да кажат. Комунистко било, незнам кво било ама имаше ред и немаше лабаво!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ммм

    45 0 Отговор
    Като стана въпрос и за парите дето ни ядат мургавите, да ви информирам, ако не знаете:
    Нашето продажно министерство на образованието харчи в момента 25 МИЛИОНА по следния начин:
    Най-продажните даскалици по училищата /на всеки 10 има една такава/ водят "ограмотяване" на възрастни цигани по програма "Нов шанс за успех". ВНИМАНИЕ!!!
    ЗА ТРИ МЕСЕЦА ПРЕСТОЙ ПО ЕДИН ДВА ЧАСА В КЛАСНА СТАЯ НА ЦИГАНИТЕ СЕ ДАВА:
    1. ДОКУМЕНТ ЗА ЗАВЪРШЕНО НАЧАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ!
    2.СТИПЕНДИИ ОТ ПО 85 ИЛИ 115 ЛЕВА НА МЕСЕЦ СПОРЕД "УСПЕХА"!
    НА МЪРШИТЕ, ДЕТО ГИ ОБУЧАВАТ ДВОЙНА УЧИТЕЛСКА ЗАПЛАТА И ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК 25 ДНИ!
    ЧЕСТИТО ПРОСТИ българи, с дечица които си губят 4 години от живота за същото, вместо да ядат кебапчета по цял ден, да ръгат бира с родителите си, и на 12 години да възпроизвеждат следващите маймуни! РАЗПРОСТРАНЕТЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, БЕЛКИМ ХОРАТА СЕ ВЪЗМУТЯТ И СПРАТ ПОРЕДНАТА ГАВРА С БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #20

  • 16 Корковата тапа

    30 0 Отговор
    Не можахте ли малко по тихо да се организирате и да ги изметете тия подчовеци?
    Естествено, че полицията ще ви спре, след като знае какво ще се случи.
    Тихо кротко, сичкото циганин с разбити кратуни и после да видиш дали пак ще смеят да закачат хората.
  • 17 Лупи

    39 0 Отговор
    Абе стига с тия гребци бе... защо продължавате! Това са деца момичета, какви гребци? И аз тренирах футбол за кратко на тяхната възраст ама да не би да съм футболист? Когато тренирах футбол и учех и бях на 12 не бях футболист, а се водех дете и ученик за околните. Това е нападание над деца! Защо не го напишете?
  • 18 дядо Любен

    14 1 Отговор
    Съгласен съм със всики,но мисля,че нямя да е зле,да се започне от главата-закрилнците на подобни цигански извращения!!!! Европа тъпче организациите им с пари....само за да не висят на техние сциални системи-какво искате да се очаква..?!На времето,една европейса държава започна да осъществява стратегия на убеждението-по телевизиите се правеха интервюта с техни цигани,които заминали за Англия и Канада.В тези интервюта,циганите(платени от правителството),убеждаваха своите събратя,колко е хубаво там и да тръгват останалите за Англия и Кнада!Така се отърваха от много цигания,но Канадските и Английски власти се усетиха...
    Въпреки всичко,мааха доса мургавелки от страната си.Сега се финансира прокт,който да напави Бълллллллллгария стабилна за циганско съществуване и така до 20-30 години,Европа да убедитехните циганета,че малко по наисток има страна,където ще се чувстват сигурни и така до няколко години ще се отърват от голям брой свои цигани.За много от вас,това сигурно звучи налудничево,но това е факт!След 90година,приди разширението на евросъюза,западноевроейските правителства,презвиждаха,разширението да е с граница река Дунав!!!Събитията в бивша Югославия,принуди промяна на тези планове.Но няма да се учудя,ако се провокира следдддддддваща бежанска вълна,и Европа осигури финансов ресурс на Румъния,да острои по протежението на Дунав,непреодолимо оградно съоражение....
  • 19 дядо Любен

    9 3 Отговор
    Клавиатурата ми е пъле боклук,закупен от авангарден българссссссссски магазин за електроника,за това се получават тези безмислени грешки при писането!Извинявам се!!
  • 20 Ами така е

    1 8 Отговор

    До коментар #15 от "ммм":

    Всичко това е така, но тези пари - 25 млн, не са "народна" пара, а от европейски фондове за интеграция на ромите, нещо, което се прави във всички държави на ЕС, следователно М-во на образованието вероятно е длъжно да се отчита за тези разходи директно пред инспекторите от ЕС.

    Коментиран от #28, #31

  • 21 Asd

    13 0 Отговор
    ЗАТОВА Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАКОН ЗА ТОВА КОЙ ДА ИМА ПРАВО ДА СЕ РАЗМНОЖАВА И КОЙ НЕ, СПОРЕД СТОРГИ ОПРЕДЕЛЕНИ КРИТЕРИИ ! ПО ТОЗИ НАЧИН ДРАСТИЧНО ЩЕ СЕ НАМАЛЕЕ ПОПУЛАЦИЯТА НА РОМИТЕ !

    Коментиран от #25

  • 22 Asd

    17 0 Отговор
    И СПЕШНО ДА СЕ СПРАТ ВСЯКАКВИ ПОМОЩИ И БОНУСИ ЗА ЗДРАВИ ХОРА ! ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕТО НА МИЗЕРИЯТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТИМУЛИРА, А ТОЧНО ОБРАТНОТО !
  • 23 Миро:

    11 0 Отговор
    Внимавайте кого защитава те-м....ли или българи! Знаем ясно кой е предизвикал конфликта! Внимавайте с кого ще се гордеете пред света и кой ви слави пред света-м...лите или българите!!!НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ ПРОДАЖНИЦИ!
  • 24 Миро:

    6 0 Отговор
    Внимавайте кого защитава те-м...ли или българи! Знаем ясно кой е предизвикал конфликта! Внимавайте с кого ще се гордеете пред света и кой ви слави пред света-м...лите или българите!!!НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ ПРОДАЖНИЦИ!
  • 25 дядо Любен

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Asd":

    Същата тази държава,която споменах по долу,имаше и подобна стратегия...РЕВИТАЛИЗАЦИЯ при операционна интервенция на ромки....!
  • 26 дЖАК

    9 4 Отговор
    Прокрадват се разни коментари за празни кобури, милиционери, вива комунизъм ... е айде нема нужда. Че м...лите са за сапун, така е, спор няма! Тая паплач трябва да се бие на ред! Но от комунизъм, айде моля ви, никой няма нужда.
  • 27 Хитър Петър

    17 0 Отговор
    Коя е държавата в която циганите са като царе, няма закони за тях и не плащат нищо ? България за съжаление.
  • 28 сметкаджия

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ами така е":

    Заемче са пич и после трябва да се връщат. ЕС е специалист по помени с чужда пита. 200 ХЕ са взели негодниците и за "бежанците", да ги "садят" тук, а връщането ще почне след 5 години. На лябимият ни ЕС плащаме повече, отколкото някога ще видим. Ако успеят да ни набутат и в "еврозоната", тъжна ни майка.
  • 29 Дядо поп

    13 0 Отговор
    Жандармата пазеща м....лите има късмет,че в този
    момент не са се вдигнали хората от Гърмен,Катуница и
    други места,и в това време айдуците да атакуват някоя
    банка или банкомати и да ги питам,кой ще опазят по-напред.
  • 30 до гого

    5 3 Отговор
    Тези роми са електорат на БСП.С тях кмета спечели изборите.Къде е сега Курнелчето да квака.
  • 31 МММ

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ами така е":

    Да бе, кво ми пука, то след някоя година, като тук останат само тъмнокафяви - хак им е на европейците, ще си видят връщането на заема някой друг път! НЯМА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ! ОТ НАШИЯ ЧЛЕНСКИ ВНОС СА! ХУБАВЕЦО!
  • 32 Тука има тука нема

    11 0 Отговор
    Днес около13 ч в София на спирката на Лъвов мост оисока Сточна гара група ученици се опитваха да предадат на полицията дрогиран циганин, който са засекли, че продава наркотици на малките ученици от близкото у-ще. Звъняха на 112, но от там им затваряха телефона. Едно от момичетата изтича до близкотоМВР, но каза, че е заключено.
  • 33 bobi

    1 6 Отговор
    a ako nesa ciganite davi cistiat grada koi balgarin sa ide da raboti v komynala

    Коментиран от #34

  • 34 Ала баланица

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "bobi":

    Който не може да пише на кирилица.
  • 35 Plovdiv

    3 0 Отговор
    Това, че утре някъде можело да падне градушка, явно е по-голям проблем за Тиквеника, отколкото, че вдругиден в държавата може да пламне Гражданска война!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове