1 119 6

От полицията: Няма бити граждани в Асеновград

Няколко души са били предупредени и освободени от властите

От полицията: Няма бити граждани в Асеновград
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

"Няма бити граждани по време на мирното шествие", заяви директорът на ОДМВР - Пловдив Атанас Илков в сутрешния блок на "Нова телевизия" след вчерашните сблъсъци между униформени и жителите на Асеновград.

"По време на цялото протестно шествие съм бил на място – от неговото започване до приключването на целия протест. Аз лично заявявам, че не съм установил подобен инцидент и съвсем отговорно заявявам, че няма бити граждани по време на мирното шествие. Призовавам гражданите, които участват в това шествие, както те се изразяват - в този мирен протест, нека действително той да си остане мирен. Нека тяхната гражданска позиция бъде чута и изразена, но не и този мирен протест да става повод провокатори, лица от мирното шествие, да го ползват за някакви свои лични цели и да извличат дивиденти на гърба на протестиращите", призова директорът на ОДМВР – Пловдив.

Той обясни, че снощи към протестиращите се е присъединила и група лица, които са се опитали да провокират полицията. „Не сме ги установили. Бяха групичка от около 5 лица, които се опитаха да провокират полицията. Две от лицата бяха по-агресивни. Същите бяха изведени от протеста. Бяха предупредени и бяха освободени. Тези две лица са от района на град Асеновград. Не са задържани, бяха предупредени с протокол и непосредствено след това бяха освободени“, допълни още Атанас Илков.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 09:01  30.06.17
  От това, което чух до тук си правя два извода: Първо побоят не е станал за минута-две,а се е развивал продължително, като през това време полицията е "спала"! Да същата тази полиция, която ще протестира за повече пари! Второ: човек, който се въоръжава специално за целта с лопата, не отива да се бие! Той отива да убива!
 • Zax
  Отговор
  2 09:08  30.06.17
  Щом казва така значи най-вероятно има бити! Освен това къде е дремала тая толкова активна полиция онзи ден като м...лите са вилняли в цял Асеновград. А сега и пари ще искат.
 • УМЕН ГУЩЕР
  Отговор
  3 09:24  30.06.17
  Имам чувството че властта е зарязала провинция Тракия.Един от най-хубавите региони на балканите да бъде населен от кроманьонци и австралопитеци.Просто срам,хората живеещи в Тракия са наследници на одрисите и те трябва да се вдигнат да ги изметат тези црнокожи нагли. Те щом предците ни одрисите успяха да унищожат Келтска държава за 70 години,защо да не ги затрием и индусите!? Видите ли полицай,изплюйте се в мутрата му. Само това заслужават
 • 4 10:28  30.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Лупи
  Отговор
  5 11:20  30.06.17
  Мирен протест е най-голямата мода на толерастията. Те те е...т и ограбват ти излизаш мирно да им кажеш, че не си съгласен и не те е страх... ами... хубаво няма проблеми, ще продължат да си го правят! Доказано е с еволюцията, че първобитния индивид, който върши престъпление трябва да се затваря и да работи под строг надзор години наред за сломяване на лудостите в главата му. Ако няма последствие след всяко престъпление познайте, колко извършителя ще спре да го прави? Късно се осъзнаваме, че държавата ни я няма и институциите служат на мутри и малцинства.
 • нон страдамус
  Отговор
  6 12:23  30.06.17
  до десет години на тази територия ще има само цигани и политици

Напиши коментар:


Публикувай