1 181 27

Румен Гечев: Новият заем от 200 млн. е опасност

Социалистът се чуди защо да се прави такъв риск, когато има резерв от 13 млрд. лева

Стопкадър: bTV
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

„Правителството поставя страната ни в опасна ситуация с новия заем от 200 млн. евро”, смята депутатът от БСП Румен Гечев. По думите му, споделени в сутрешния блок на bTV, договорът, сключен между управляващите и ЕС, позволява парите да бъдат изразходвани, освен за образование, за мигранти и разселени лица на територията на страната.

„Никъде не пише какво е съотношението, дали няма да бъдат използвани 5 евро за образованието, а другите – за разселване на бежанците?”, попита Гечев. Той определи новия заем като кредитен капан.

„Българското общество и парламент са подведени”, категоричен е социалистът.

Според него след отказа на страни като Полша, Унгария, Чехия и Словакия да приемат мигранти, трябва една държава, която да е послушна. „Тия мигранти не могат да отидат в тези 4 страни, те трябва да отидат някъде другаде”, намекна Гечев.

Той вярва, че е притеснително да влизаме в риск в чисто финансов план, ако вземем нов заем.

„Ако наистина имаме 13 млрд. лв. резерв, защо трябва да влизаме в такъв риск с мигранти за 200 млн. евро”, допълва Гечев.

Депутатът от БСП коментира и скандалното развитие на събитията около ремонта на НДК.

„Свидетели сме на пълен цирк. Искаме да разберем кой е оказвал натиск на Мирослав Боршош”, категоричен е Гечев. По думите му залогът за този скандал е председателство на Съвета на ЕС в България, което реално започва само след няколко месеца.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  1 08:57  30.06.17
  Ако тоя Гечев е същия Гечев от правителството на Жан Виденов по времето на който съм вземал заплата 5/пет / $ ,По добре въобще да не му се дава думата!!!
 • Реалист
  Отговор
  2 09:38  30.06.17
  Червените кучета лаят, керванът си върви. Точно тия ли крадци начело с Курни и РОвч решиха да обясняват как се краде. Демагогства и плещи глупости. Заемът е за образование а не за бежанци. Поредните напъни на БСП-то...
 • ДЕЛЧО ДЕЛЧЕВ
  Отговор
  3 09:56  30.06.17
  Е ся ,другите като крадат , теа направо откачат. За тях няма и парченце от баницата. Сами си лапат сегашните , и няма делчо, мелчо. Ееееееех , кви хубави времена настъпиха за кражби и далавери. Лошото е че от европа се знае че гепиме яко но си траят. НИЕ СМЕ НАИСТИНА К...ФА НА ХЕВРОПА. ХЕВРОПЕЙЦИТЕ НЕ НИ СМЯТА ЗА НОРМАЛЕН НАРОД .
 • Варна
  Отговор
  4 10:07  30.06.17
  Понеже имам навикът да проверявам лъжите на политиците и най- вече на Борисов и ГЕРБ ще Ви дам следната информация: Дългове към 31,12,2016 - 27, 3 млрд. лева! Когато Борисов дойде на власт през 2009год. дълговете на страната бяха 9,4 млрд. лева и имахме резерв от около 2 млрд. лева. Сега нека Ви напомня, че средногодишно приходите от данъци в държавата са около 26 млрд. лева! Тоест имаме 26млрд лева срещу почти 28 млрд. лева Тоест имаме повече заеми отколкото произвеждаме! - Кога според Вас ще можем да върнем заемите от Борисов? - От какво ще трябва се лишим в следващите 30 или 50 години?

  Коментиран от #5, #6


 • onq s konq
  Отговор
  5 10:42  30.06.17

  До коментар #4 от "Варна":

  Ти знаеш ли колко е дългът на САЩ?Е затва хората са казали-С КАКЪВТО СЕ СЪБЕРЕШ,ТАКЪВ СТАВАШ.Интересното е че Русия има несравнимо по-малък дълг от Америка,но всички хора напират по необясними причини да ходят в Щатите!...Сигурно щот са прости.

  Коментиран от #8

 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  6 11:11  30.06.17

  До коментар #4 от "Варна":

  Тоя е от правителството Виденов !!! Да си направил някакви проверки за това или някое друго комунистическо правителство??? Например, колко беше държавния дълг когато Луканов спря плащането му ? И от там да направиш някакъв извод какво е било състоянието на" великата " соц икономика щом неможеше да обслужва дълг от 9-10 милиарда ? Между другото да спомена че икономиката ни тогава беше толкова "яка " че нямахме пари за нефт и цяла България следеше с трепет кога ще пристигне танкера "хан Аспарух" за да можем да си подкараме колите!!!

  Коментиран от #9

 • КОЙ
  Отговор
  7 11:36  30.06.17
  Не вярвам на нито една дума изречена от руската мафиотска организация в българския парламент.
 • Варна
  Отговор
  8 13:09  30.06.17

  До коментар #5 от "onq s konq":

  Говориш глупости! - Когато Българският лев стане резервна световна валута, то тогава можем да водим този разговор. Второ, дълговите на САЩ не са основно Външни а Вътрешни! Трето тези говеда държат златото на Фарнция, Германия и още няколко страни от Втората Световна Война. И Французите и Германците си ги искат, но говедата не им ги дават! Да не говорим, че след десанта в Нормандия САЩ пуска в обращение тихо мълком във Франция 50 млрд. фалшиви франка напечатани в САЩ. - По този начин ограбват икономиката на Франция за няколко месеца. - Трето всички световни кризи за последните 100 години идват от САЩ начело с Великата Депресия! Ние не печатаме сами парите си! Нашите пари се контролират от всички възможни институции на Европа и МВФ, което напрактика означава, че не можем да финансираме инфлация както правят краварите! Не трябва да забравяш че Федералният Резерв е единствената частна институция, които печатат пари срещу дълг. Което е съвсем различно и не подлежи на контрол от никоя световна институция. - Това е в ущърб на целият свят включително и за теб, само че ти не можеш да схванеш защо!

  Коментиран от #10, #13

 • Варна
  Отговор
  9 13:20  30.06.17

  До коментар #6 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

  Влез да разгледаш справките в сайта на Министерството на Финансите! - След като имаш интерес към отминалите събития ти препоръчвам да прегледаш справката Консолидираната Фискална Програма, която обхваща данни от 1989година до 2015. Там има Приходи, Разходи, Дифицит и Резерв. - Числата са съвсем ясни! Думите на Винету пред числата не важат! Така после разгледай и консолидирания Дълг и ако поне мъничко разбираш от финанси... - Следващият път когато стане въпрос за Парите на Страната и Бъдщето ни, ще си на моя страна и ще даваш информация на всеослушание как шепа кръгли идиоти от Софийските села съсипват държавата. Не може да се оправдаваш с поведението на други, които вече си уволнил! Борисов управлява от 2009година до сега! За този период вече абсолютно никой не му е виновен! Числата говорят драги! -Там думите на Пожарникаря и Физкултурника не важат! Числата доказват всичко, за което говоря! Виж справките и пак нека говорим! - Другото са празни безпочвени приказки! - Аз ти извадих част от числата! - Ти до тук не извади нищо освен някакви голи твърдения! - Извади числата от справките и ми кажи лъжа или не! -И понеже аз знам какво говоря е редно следващият път да ме питаш учтиво къде лъжат още и какво ще се случи след време! Да си мислиш че като харчиш пари от заеми ще станеш по- богат е меко казано идиотско твърдение! Сам си отговори при 26 милиарда приходи от данъци, към 3 млрд. неданъчни приходи и около 3 млрд. субсидия как се връщат към 37

  Коментиран от #12

 • смотан путин
  Отговор
  10 13:23  30.06.17

  До коментар #8 от "Варна":

  Да не би РУСКИТЕ ГАДОВЕ ДА НЕ ДЪРЖАТ българското злато ? Или пък да имат намерение да ни го върнат???

  Коментиран от #15

 • све
  Отговор
  11 13:26  30.06.17
  Малко инфо за икономистите тук Ж. Виденов беше последният честен бг политик. Не искаше да унищожи държавата !!! Затова го махнаха. Бяха му необходими 1 милиард за да останем държавата, която бяхме - 26 в света. Все още с работеща икономика !!!!!!! ОТ ТОГАВА НИ ОВЛАДЯХА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И УНИЩОЖИХА ВСИЧКО. И хора не останаха. Само злобни и глухи слепци

  Коментиран от #14, #16, #20

 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  12 13:39  30.06.17

  До коментар #9 от "Варна":

  Ти НАЯСНО ЛИ СИ ЧЕ КОМУНИСТИТЕ В ЛИЦЕТО НА Луканов ФАЛИРАХА България ???? Какъв Борисов???? Какви села ??? Тролчо ,просто прекаляваш !Вярно че троленето е за глупави хора но когото и да попиташ /освен себе си / едва ли ще му се иска да се върнат времената на Луканов ,Виденов, Орешарски !!!! А съм имал малко дете по времето на Луканов и малко по голямо по времето на Виденов и как съм го гледал аз и другите хора като мен сомо ние си знаем !!! УСПЕХ В ТРОЛЕНЕТО -ТОВА НЕ ЛЕКО ЗАНИМАНИЕ! P.S . Само да отбележа че работата ми е всеки ден да се занимавам с К. Д. БЮДЖЕТ!

  Коментиран от #21

 • onq s konq
  Отговор
  13 13:41  30.06.17

  До коментар #8 от "Варна":

  Щом според тебе приказвам глупости,значи съм глупав и като такъв ще попитам:ЗАЩО САЩ КАТО ПЕЧАТАТ БЕЗКОНТРОЛНО ПАРИ КУРСА НА ДОЛАРА СЕ ВДИГА ДО НЕБЕТО,А РУСИЯ БЕЗ ДА ПЕЧАТА-САМО КАТО СИ ГО ПОМИСЛИ ДОРИ...И РУБЛАТА ПАДА?Лично аз си мисля че американската печатница вероятно е с по-добра печатарска технология от руската,може пък от хартията за банкнотите да е,но...не съм сигурен и затова питам!

  Коментиран от #18

 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  14 13:46  30.06.17

  До коментар #11 от "све":

  Януари 1997 година Заплата 5 US $ !!! Магазините празни ! Пред посолствата опашките за визи по километър!!! Мерси ! Радвай му се на Виденов , на комунистите ,на руснаците и на който си искаш! Те разориха България !!!
 • Варна
  Отговор
  15 13:47  30.06.17

  До коментар #10 от "смотан путин":

  Ти май не разбираш за какво говоря? Не знам как не се притесняваш колко ще обеднееш с политиката на Борисов? - Нима не разбираш че няма никакъв шанс за развитие в следващите години? Хайде и теб да те питам: - Как виждаш шансовете за развитие при постоянно растящ дълг, намалено потребление, отрицателно търговско салдо, огромен държавен апарат, 2,5 млн. пенсионери, 1, 2 млн. цигани, 0,8 млн. турци и под 1 млн. души от частният сектор които единствено създават БВП? Моля те дай ми съвет и нека до почерпя мъдрост от воя ум, как предвид на горното ще успеем? - Аз лично имам големи съмнения предвид, че на чело на държавата стои откровен тъпанар, мутра и нереализиран пожарникар и физкултурник. Но да оставим това! - Научи ме как икономиката ни ще просперира при тази политика!

  Коментиран от #17

 • виденова
  Отговор
  16 13:48  30.06.17

  До коментар #11 от "све":

  Честен е бил /Виденов/ когато го е взела жена му!
 • смотан путин
  Отговор
  17 13:54  30.06.17

  До коментар #15 от "Варна":

  При Борисов аз както и всички работещи хора имат стабилни и предвидими доходи! Ти ми обясни какви бяха доходите на хората при управлението на тоя тиквеник ? И как можеха да предвидят какво ги чака три дни напред?

  Коментиран от #19

 • Варна
  Отговор
  18 13:57  30.06.17

  До коментар #13 от "onq s konq":

  Така е! - Глупав си! Дадох ти кратък отговор преди малко защо не можеш да сравняваш дълговият капитал на САЩ с дълговият капитал на България! За това продължаваш да се занимаваш с глупости! Говорим за страната ни и нашият Бюджет, който е в окаено състояние. Ние нямаме касателство с онези които управляват бюджета на САЩ и Русия и нама и да имаме, освен ако не станем тяхна колония. За това спри да се занимаваш с несъществени и странични въпроси, когато говорим за нашият джоб. - Тоест тегленето на допълнителни дългове при затъваща икономика трябва да бъдат под лупа разглеждани. - Кое не схващаш?

  Коментиран от #22, #23

 • Варна
  Отговор
  19 14:07  30.06.17

  До коментар #17 от "смотан путин":

  Предвидима е само собствената ти глупост и задължителното спускане по пързалката! - Дадох ти реални числа и чакам велики те ти анализи на базата на предоставените статистически и финансови данни. - С друго просто не ме занимавай! Когато получа отговор по същество ще говори отново! - В противен случай , не се хаби да си напрягаш черепната кутия
 • хюманик
  Отговор
  20 14:09  30.06.17

  До коментар #11 от "све":

  Статистиката може да ни е изкарвала и на трето място в света ,но щом държавата е фалирала, хората нямат какво да ядът а националната валута е в процес на свободно падане имаме хипер инфлация това 26 място в света е просто част от пропагандната машина на комунистите ! И понеже е много лесно да се позовеш на най-различна /и не само българска / статистика ще ти посоча като лош пример за не вярна статистика Гърция ! Същото нещо правеше и България ! Статистика ,статистика .... докъто тия със заемите ти врътнат кранчето ! По времето на Виденов България не внасяше нищо ! Цялата икономика се бореше с обслужването на външния дълг! Това е горчивата истина за тия мрачни времена!!!
 • Варна
  Отговор
  21 14:15  30.06.17

  До коментар #12 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

  Е хайде като си наясно с числата да ги коментира ме! - Виждам всичко друго но не и коментар на данните! - Другото драги са празни приказки, а аз не обичам чесането на езици ей така за да не умра от скука
 • onq s konq
  Отговор
  22 14:26  30.06.17

  До коментар #18 от "Варна":

  Кое не схващам ли...Ами например кво ме е.е външния дълг на БГ и защо твърдиш че ще го плащаме "ние",след като е "вие"?И ще ти поясня:Брутният ми приход е 2365лв,нетният-също,което значи че НЕ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ освен данък сгради и данък "БМВ".Вероятно това се дължи на факта че НЕ РАБОТЯ ЗАЩОТО НЕ МИ СЕ НАЛАГА И ТИЯ КИНТИ СИ ГИ БЕРА ОТ ДЪРВОТО В ДВОРА СИ,но явно си е преимущество да си прост,НО ОБИЧЛИВ НА ГОСПОД:)И друго не разбирам...МОЖЕ ЛИ ПРОСТ ФАТМАК СЪС ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ И МИЖАВА ПЕНСИЯ ДА ДАВА АКЪЛ НА ЧОВЕК С КОН?

  Коментиран от #25

 • овцата с греат уол
  Отговор
  23 16:01  30.06.17

  До коментар #18 от "Варна":

  Кво си тръгнал да обясняваш на прости хора, то дори и да не си завършил икономика или дори и на пълен идиот му е ясно, че ако тегли пари, трябва да има, от къде да ги вземе после, за да връща дълговете си. Щатите имат голям дълг, но имат супер-мощна икономика и си го обслужват, също така голяма част го купиха китайците и самият дълг е един вид акции, с него може да се играе на борсата и да се влияе върху валутата на други държави. Световната икономика е навързана, а България НЯМА икономика, това е очевидно.

 • овцата с греат уол
  Отговор
  24 16:08  30.06.17
  А на комуниста от БСП въобще не си заслужава да го коментираме, това са хора, оперирани от чувство а срам, дълг и всичко човешко им е чуждо, те могат единствено да крадат, ако им се отдаде възможност, и да рушат разбира се. Ако има нещо хубаво, комуниста задължително ще му види сметката.

  Коментиран от #26

 • Варна
  Отговор
  25 17:43  30.06.17

  До коментар #22 от "onq s konq":

  Да! - Настина си много много глупав, Каква е взаимовръзката между държавните приходи и разходи и твоето финансово състояние ще е много трудно да ти обясня. - Да беше чеп да ти го набия отзад, а то акъл! Настина това е задача, за която няма да имам нерви да те просвещавам! - Признавам си!
 • Контра
  Отговор
  26 20:10  30.06.17

  До коментар #24 от "овцата с греат уол":

  ПО ИМЕТО НА ПОСТА Е ЯСНО ЧЕ СТЕ ПОСТЕН УМСТВЕНО ОТСЯКЪДЕ .ГАЩИТЕ СИГУР СА ВИ ТИП ШАЛВАРИ А ЯБЪЛКИТЕ ГИ БЕРЕТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ А ДОСТА СИГУРНО Е ЧЕ СТЕ БИЛ В НЕЧИИ Т....ЦИ ДОКЪТ ПОСТРЕНОТО ДО 1990 Г. ОЩЕ ГО КРАДЪТ РУШЪТ И ПРОДАВАТ И СЕ ОЩЕ ИМА И НЕ СВЪРШВА ...
 • све
  Отговор
  27 23:02  30.06.17
  Ясно е , че неграмотни тъ…ци като коня на оня, няма да разберат и дума… Малки са им социалните помощи… Избират си Боко…… и ГЕРБ, САКСА Прост народ Май вече и циганите са по-хитри от останалите в Бг българи.

Напиши коментар:


Публикувай