792 4

Вдовици на загинали на пътя организират дебат и протести

Вдовици на загинали на пътя организират дебат и протести
Кадър бТВ
Светослава Ингилизова

Вдовиците на загиналите при катастрофата на магистрала „Хемус” Иван Димитров и Йото Ахчийски все още чакат правосъдие.

На 17 април семейството на 26-годишния Йото пътува към София, когато заради огромна локва шофьорът губи контрол над колата и тя се преобръща. Всички са невредими и стоят край обърнатия автомобил в аварийната лента заедно със служителите на „Автомагистрали”, дошли да им помогнат. В този момент обаче 40-годишният Владимир Найденов връхлита върху тях с огромна скорост. Мъжът уби двама души – служителя на дружеството Иван Димитров и оцелелият при първия инцидент Йото Ахчийски.

След инцидента Владимир е приет в болница за пет дни, за да лекува фрактурите си. По-късно е обвинен в непредумишлено убийство на две лица и тежка телесна повреда на трето. Наложена му мярка за неотклонение 3000 лв. и книжката му е отнета.

„Той не е прекарал и половин час в ареста”, отбеляза вдовицата на Иван – Румяна Чобанова пред бТВ.

Тя и съпругата на Йото – Наталия, ще организират събитие на 4 юли, в което искат да дебатират с представители на властта проблемите с пътните инциденти и техните решения. На 19 юли пък те искат мястото на инцидента да бъде затворено за час като протест срещу убийците на пътя.

Протести ще има в София, Варна, Пловдив и Бургас, казаха още жените. По думите им тяхната цел е да постигнат драстична, а не „козметична” промяна. Те споделят, че намират много съмишленици в цялата страна в каузата си.

„Ако спазваме правилата и не смятаме че пътните знаци са коледна украса, инцидентите ще намалеят значително”, смята Румяна.

„Карайте разумно, намалете скоростта, не сядайте пияни зад волана, спазвайте пътните знаци и маркировка”, призова Румяна.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 11:45  30.06.17
  Голяма част от знаците имат същата стойност като коледната украса и ако се махнат останалите знаци ще придобият по-голяма тежест.
 • Max
  Отговор
  2 11:48  30.06.17
  Дано успеят, защото нещо трябва да се промени. В противен случай "държавата" ще си остане само като нарицателно, в която ще препускат на воля единствено цигански каруци.
 • гост
  Отговор
  3 12:33  30.06.17
  Добре, същото ми се случи пред очите: На силно наводнена магистрала аз карам със 100км/ч, покрай мен профучава един сеат толедо със 130км/ч и 200м напред навлиз в участък с много вода, вижда се от далече, че настилката е различна от другите, кръпка с черен и хлъзгав асфалт, човека явно се стресна и чукна спирачките, които доведе до загуба на контрол, завъртане и удар в мантинелата. Само изкривени тенекии, но е факт, че когато знаеш лошото състояние на пътищата, не трябва да караш в лошо време бързо, за да не се случи точно това. В рамките на 2км имаше 4 катастрофи в двете платна. А този джигит трябва да не излиза от ареста. Пак съдята носи вина. Излиза, че проблема е точно в органа, който трябва да раздава правосъдие.
 • стратокастър
  Отговор
  4 12:41  30.06.17
  Само в интерес на истината да отбележа че участъка е със сериозен наклон и там вода не се събира !

Напиши коментар:


Публикувай