1 224 2

Директорът на НЗОК подаде оставка

Глинка Комитов бе избран на поста на 12 март 2015-а

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Управителят на НЗОК Глинка Комитов се е оттеглил от поста си. Оставката е депозирана вчера след 17:00 ч. в деловодството на Народното събрание, узна "Дарик".

Глинка Комитов бе избран от Народното събрание за управител на НЗОК на 12 март 2015 г.

Тогавашната кандидатура на Комитов беше единствената и беше подкрепена при гласуването от парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторите, Патриотичния фронт, БДЦ и АБВ. Комитов събра 117 гласа "за", 22 "против" и 7 "въздържал се".

Глинка Комитов бе зам.-директор на НЗОК в периода 2002 - 2010 г. До 2013 г. бе управител на Столичната здравноосигурителна каса.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • коки
  Отговор
  1 12:03  30.06.17
  що така да не би да се задава големия куранага и да се изнижем по терлички докато е време
 • 1234
  Отговор
  2 17:04  01.07.17
  Не само директора и да си подаде оставката,а цялата здравна каса трябва да се ЗАКРИЕ.Колко пари от нашите здравни осигуровки отиват за издръжката на работещите в тая здравна лапачница на пари.За какво отиват парите ни:паддръжка на огромни сгради във всеки окръг,отопление зимата и олаждане лятото,коли/маркови/,заплати на служителите над средните в страната,ток вода ,телефони,компютри,и още и още край нямат разходите им,и все от зравните осигуровки които плащаме.Ако тия пари отиваха за лекарства на хората които плащат тия пари представяте ли си колко хора все още щяха да са ЖИВИ. Тогава нямаше да казват,че НЯМА ПАРИ ЗА ЛЕКАРСТВА.

Напиши коментар:


Публикувай