1 511 2

Ангел Митев става шеф на НДК

Ангел Митев става шеф на НДК
Снимка: БТА
Светослава Ингилизова

Изпълнителен директор на НДК става Ангел Митев. До днес той изпълняваше същата дейност в държавно дружество „Реставрация“. Компетентен човек, който от години се занимава със строителство и опазване на културното наследство. Това каза пред журналисти министърът културата Боил Банов.

„От 3 дни НДК е част от Министерството на културата. Връща се там, където му е мястото“, заяви министърът.

Изборът на директор бил съобразен с ремонта и превеждането на сградата във вид, подходящ за председателството и развитието на културата за години напред.

„Моят избор не е съсредоточен върху творческата част от работата на НДК, а е свързан с основната задача – приключване качествено и в срок на ремонтните дейности“, допълни той.

В съвета на директорите ще участват още Красимир Петков, Росица Бачева, Татяна Цветанова, Борислав Велков.

"Този съвет на директорите и изпълнителен директор на НДК са временни. Те трябва да направят необходимото ремонтът да бъде не просто завършен, но и да е качествен. Спешната поръчка, която трябва да се сключи, е по въпросите на сигурността. Тя е ключова, там има ангажименти от Европейската комисия. Тя е най-належащият въпрос“, мотивира избора си министър Банов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • на бъчвата чепа
  Отговор
  1 15:49  30.06.17
  Да видим дали, ще се справи, след като НДК-то вече е изборшено?
 • Бени
  Отговор
  2 16:12  30.06.17
  Тоя го назначават да свърши мръсната работа на Боршоши след това тариката ще го възстановят отново като директор да се орави пак на културтрегерче? Гнусна държава !

Напиши коментар:


Публикувай