4 227 0

Бившата на убиеца на Виола: Това можеше да съм аз

Светослава Ингилизова

Благовеста Пенева – бившата съпруга на Стефан Янев, който уби 29-годишната Виола, разказа, че не е подозирала за склонността му към наркотици до 2015 г., когато в кръвта му са открити алкохол и амфетамини.

Бившите съпрузи имат щастлива връзка, до момента, в който Стефан започва да посяга на жена си.

„В началото на юни месец двамата с него прекарахме една седмица в Берлин, където просто ми се наложи да прекарам една вечер, заключена в банята. Вероятно същото се е случило между него и Виола с единствената разлика, че аз в момента дишам и съм имала възможността да се заключа някъде”, сподели пред бТВ Благовеста.

Бившата съпруга твърди, че именно агресията на Стефан я е накарала да се замисли дали не взима наркотични вещества.

Според нейния адвокат Георги Богданов същинските проблеми започват след окончателното приключване на делото по развода.

„Аз започнах да получавам обаждания от майката на Благовеста, от самата Благовеста и дори от сестра й с информация, че Стефан става агресивен, че отива в дома им, забива ножове. Видимо е в неадекватна кондиция, видимо е изнервен, агресивен. С него се говори, но думите не достигат до разума. Винаги, когато думите не достигат до разума, има проблем”, разказва Богданов.

„Критиката ми е и към семейството, което, притеснено от това какво ще кажат хората за нас, ако това се разбере се – опитваха да крият проблемите на Стефан, неговото състояние”, разказва адвокатът.

Юристът призова към промяна на правния постулат, според който невменяемите се разглеждат като наказателно неотговорни лица. При наличието на някаква душевна болест, съответният човек трябва да изтърпява присъдата си в психиатрично отделение, категоричен е той.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай