1 112 7

Каракачанов иска разсрочване на плащанията за изтребителите

Светослава Ингилизова

"Аз искам да разсрочим плащанията за изтребителите за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години". Това заяви пред Нова тв министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Някои от нашите съюзници в НАТО – Чехия и Унгария, притежават изтребители „Грипен”, подчерта Каракачанов.

„И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – „Грипен”, а трети - „Юрофайтър". Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни той.

„Според мен разговорът още не е започнал. Ако правителството ме натовари да започна преговори с участниците в конкурса, аз ще се опитам да извоювам максимално добри условия и цени”, каза още той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Sergiy
  Отговор
  1 13:00  01.07.17
  Ф-16 или Грипен. Цена-качество.

  Коментиран от #3

 • Ранко
  Отговор
  2 13:16  01.07.17
  Ще ни пробутат пак 2-ра или 3-та ръка Фантоми,които ще трябва да оправим защото ще бъдат амортизирани.И все едно че няма да имаме нищо.Бат Бойко иска Фантомите ,за да получи комисионите.А президента залага на Грипените ,защото са нови,но Бойко не може да получи комисиона.От това идват разногласията между президент и премиер..Пак за пари става работата.

  Коментиран от #4

 • Xaxaxa
  Отговор
  3 14:12  01.07.17

  До коментар #1 от "Sergiy":

  Дилема за идиоти Нов Грипен за 48млн или 30г Ф16 за 80млн. ???????? Хахаха Това в въпроса, който си задава всяка ку.ва на Америка Хахаха Швеция още реинвестира 105% обратно при купувача
 • onq s konq
  Отговор
  4 16:07  01.07.17

  До коментар #2 от "Ранко":

  Защо според тебе бат Бойко иска "Фантомите" за да получи комисион,а Радев иска "Грипените" НЕ ЗА ТОЧНО СЪЩИЯ КОМИСИОН?А ако предположим че ББ вече се е оял,а Радев е гладна въшка в сравнение с него И ИСКА ДА НАВАКСА ...каква е логиката?Ама май идеята ти е "Долу Бойко,само Радев" ,което занаеш ли какво значи на практика?Смисълът е абсолютно невъзможен за сбъркване и значи "ДОЛУ ЕС,САМО РУСИЯ"!Такали е товариш ,...или ДА?

  Коментиран от #5

 • Варна
  Отговор
  5 16:30  01.07.17

  До коментар #4 от "onq s konq":

  Глупав както винаги! Голям рев за комисионната на Борисов от Локхиит. То не беше Борисов, Цветанов, Плевнелиев, Валентин Радев, сега остана Цецка Цачева, Дебелото Лили, Московски и разбира се кмета на София - Фандукова, да се изкажат в подкрепа на 40-годишните Ф16 от пустинята Мухабе... Що си толкоз прост бе? - На ли след 10 години тези бракми ще трябва да ги изхвърлим защото това ще е максимума им на използване! - Ще хвърлим 1,5 млрд. за боклук и след 10 години ще трябва да ги даваме на ново! - Колко прост, Добрички бек трябва да си? То е ясно какъв си и от къде си, ама пак да те питам! В същност е безсмислено! - Нали наливаш пари в една тъпа бракма от 80 години. Как е кошника? - Изкарваш ли го из под сайванта? - Въобще може ли да пали тъпата тройка?

  Коментиран от #6

 • onq s konq
  Отговор
  6 18:23  01.07.17

  До коментар #5 от "Варна":

  Еееей... Варно крайноквартална,не се разсейвай с чужди БМВ-та,а НЕ ПЕРИ ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ ВСЯКА СЕДМИЦА,ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗНИЩЯТ И ЩЕ ХОДИШ БОС...като Адам:)И не забравяй-няма знач колко е фатмашката пенсия,ТРЯБВА И ДА СЕ ЯДЕ!

  Коментиран от #7

 • Варна
  Отговор
  7 21:32  01.07.17

  До коментар #6 от "onq s konq":

  Нека да ти изясня нещо! Фатмак е нарицателно за старшина. Това е едно глупаво с малко по висок ранг от обикновения войник. - А ти нямаш дори и войнишки ранг. Нека пак да ти повторя! - Аз съм офицер от запаса. Това не означава, да си завършил някое от познатите ти военни училища и да си пенсионер. Образованието ми е икономическо и военният ми чин важи само при военна обстановка. Тоест само ако страната има нужда от мен. И още нещо! - "Морските" не са с зелени униформи.

Напиши коментар:


Публикувай