1 421 12

Цачева: Асеновград не е дневният ред на обществото

Цачева: Асеновград не е дневният ред на обществото
Снимка: БНТ
Светослава Ингилизова

Размириците в Асеновград не са дневният ред на обществото ни в момента. Причините и последиците не са актуални. Законите трябва да се изпълняват от всички граждани. Поздравявам полицаите за добре свършената работа. Това коментира пред БНТ Цецка Цачева, министър на правосъдието.

"Недопустимо е представители на законодателната власт да се месят по какъвто и да е начин в работата на представители на съдебната власт", каза Цачева.

По темата за административната реформа правосъдният министър сподели, че имат задача от премиера Бойко Борисов в изключително кратки срокове да бъде направен анализ на всички административни услуги, които се предоставят, необходимият брой документи, както и задачата да бъдат опростени със законови промени, така че да отпадне този огромен брой на необходими документи.

Цачева призна, че самата тя е била изненадана от документите в Министерството на правосъдието.

"Има услуги, за които се изискват над 10-14 документа. Не е обяснимо как една администрация изисква документи, които се издават от една и съща администрация. Имаме нужда от свързаност между отделните звена, нови програми и електронизация на управлението", каза още Цачева.

Тя обеща в рамките на 3 месеца да има готовност за промяна на определени нормативни актове в администрацията.

Правосъдният министър коментира избора на нов ВСС:

"Това са магистрати, получили доверието на свои колеги, което би довело до по-високо самочувствие и отговорност. Надявам се конфронтацията да не бъде толкова силна, колкото в момента. Това противопоставяне не води до издигане авторитета на съдебната власт. Само тогава бихме имали такова правораздаване, каквото искаме. Сроковете до 2017 категорично ще бъдат изпълнени, а края на следващата година ще имаме стратегия за изцяло нова концепция в наказателен кодекс", каза Цачева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо Грую
  Отговор
  1 09:25  03.07.17
  цецке, не замитай проблема като боклук под килим в циганска одая. Най - добре ще бъде да вземеш да се обесиш, както и всички политици от 1990г. до сега. Освен беди нищо добро не направихте за народ и държава.
 • СССР
  Отговор
  2 09:26  03.07.17
  ТАЗИ ДА НЕ СЕ ОБАЖДА КОЕ КАК Е ДАЖЕ И В НЕЙНОТО СЕЛО НЕ ГЛАСУВАХА ЗА НЕЯ И ПАК НИ Я НАТРАПИХА
 • Тодоров
  Отговор
  3 09:28  03.07.17
  Цачева пак се изказа неподготвена. Как да не е на дневен ред Асеновград ! Асеновград в момента е олицетворение на безхаберието на държавата и висша толератност от нейна страна към убийствата, грабежите и циничното неспазване на публичните норми на поведение от циганското малцинство. Защо ли? Защото имаме Бойко Борисов, а не Виктор Орбан. Защото политическата върхушка продължава да л..е з....ка на Сорос и да се мазни на неговите НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ организации. Защо ли в Софийския градски транспорт проверяват само българите, а не и циганите ? С това "снишане" зад проблемите, Бойко Борисов да не се окаже с 3 недовършен мандат.
 • Герберасите на власта
  Отговор
  4 09:49  03.07.17
  На дневен ред са повече усвояване на пари под масата и дране на народа какво са за нея някакви пребити деца ,нали шефа и каза че всички сме от слаб материал .

 • САК
  Отговор
  5 10:04  03.07.17
  На дневен ред е безаконието и неспазването на закона госпожо правосъден министър. Точно такъв е проблема в Асеновград. И точно тези проблеми са във вашия ресор. Не бягайте от отговорност. Ами вземете да си свършите работата, а ако сте некадърна да я свършите напуснете. Ако се спазваха законите проблема Асеновград нямаше да съществува. Поредния самозабравил се политик. Те затова от родното и място не гласуват за нея. Както е казал Алеко Коннстантинов "Пази боже сляпо да прогледа".
 • неутрален
  Отговор
  6 10:43  03.07.17
  Ей НЕКАДЪРНИЦЕ, виж, че не те искат и гласоподавателите от твоя регион. ЗАСРАМИ се и се скрий! За Тиквока и твоята ГРОБАРСКА партия всичко е незначително, значително е как да от крадете поредния милиард. БОГ ДА И НАКАЖЕ, понеже ние сме глупаци и Ви търпим и нищо не правим за нашата правда.
 • Шпек Салам Народен
  Отговор
  7 10:56  03.07.17
  Тодоров,без да искам ти цъкнах минус,сори! А мутренските методи на гербаджии ме докараха дотам,че за пръв път,откакто гласувам,го направих за ш...ните комуняги-само и само да не продължава този кошмар,в който се вкарахме с поредният месия! А случаят в Асеновград ще изяде главите на управлявящите,убеден съм! Народа е под страшно напрежение и ще избухне в даден момент! И не от липса на пари,а от липсата на морал в политическият ни елит.Няма такава сган от евтини прадажници!
 • 8 12:40  03.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 9 13:14  03.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ами
  Отговор
  10 13:52  03.07.17
  ти ли си МА, ОООООУУ!?
 • 11 13:56  03.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 1234
  Отговор
  12 21:27  05.07.17
  Моля,моля права е Цецка,че циганския проблем не е на дневен ред,той е само за заблуда на обществото докато правителството тихомълком пак взема заеми .Така,че права е Цецка.

Напиши коментар:


Публикувай