1 834 4

Президент и премиер с обща позиция за сигурността

Срещата с премиера се проведе пред картината на художника Димитър Гюдженов „ Петър и Асен обявяват въстанието в Търново“

Президент и премиер с обща позиция за сигурността
Венцислав Михайлов

Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси. По тази позиция се обединиха президентът Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов, които разговаряха днес на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Този път държавният глава беше избрал срещата с премиера да се проведе пред картината на художника Димитър Гюдженов „ Петър и Асен обявяват въстанието в Търново“. Зад гърба на премиера може да се види и друга известна картина от същия художник, озаглавена „Симеон Велики пред стените на Константинопол“.

Срещата се проведе по инициатива на българския премиер и на нея са били обсъдени редица въпроси, свързани с укрепването на сектор „Сигурност“, реформите в правосъдието, проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план. На срещата беше подчертано значението на взетите решения на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 30 май т.г. за подобряване на мотивацията на служещите в сектор „Сигурност“ и за ускоряване реализацията на проектите за модернизация на Въоръжените сили. Държавният глава подчерта, че президентската институция защитава ясно регламентирания процес за реализация на проектите за модернизация на Въоръжените сили и предоставената в рамките на този процес военна експертиза. "Важното е процесът на модернизация на Българската армия да не спира", е позицията на президента. Президентът Радев и министър-председателят Борисов бяха единодушни, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост.

Министър-председателят оцени високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта. Общо беше мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции. Министър-председателят запозна президента с резултатите от проведените наскоро свои посещения в Република Франция, Федерална република Германия и Република Хърватия, а президентът Радев – с визитите си в региона на Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италианската република, по покана на президентите на двете държави.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • герберизми
  Отговор
  1 15:29  03.07.17
  Странно, Бойко не обича да се среща с истински мъже ?
 • Варна
  Отговор
  2 15:51  03.07.17
  Даа..., До преди няколко месеца същия този цървул - Винету, го иронизираше и обясняваше как Радев му козирувал! - Сега ходил при Радев и го информирал за проведените срещи...
 • Boko
  Отговор
  3 16:59  03.07.17
  Боже ,нямали умни цивилни в тази държава България,вече 30 години ни управляват само Фурашки ,,,Военни и Полицаии

  Коментиран от #4

 • Боковист
  Отговор
  4 19:40  05.07.17

  До коментар #3 от "Boko":

  ето твоят зведен миг - последните 10-12 години ни управлява антипода на полицай, мразещ военните - бивша мутра, рекетьор, наркотрафикант. какво по-хубаво - може би педофил, убиец, изнасилвач?

Напиши коментар:


Публикувай