1 802 0

Тежък инцидент на жп прелез в Русенско

Трима души са пострадали

Тежък инцидент на жп прелез в Русенско
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

В 13.55 часа днес на прелез в междугарието Моруница – Борово, тежкотоварен автомобил преминава през съоръжението при редовно задействано автоматично прелезно устройство (спуснати бариери, светлинна и звукова сигнализация) и се сблъсква със специализирана машина за ремонт на НКЖИ (Национална компания железопътна инфраструктура), съобщиха от пресцентъра на НКЖИ.

Пострадали са 3-ма служители на НКЖИ, пътували в нея. Двама от тях са с леки наранявания, третият е настанен за наблюдение в лечебно заведение. Екипи на разследващите органи и ДП НКЖИ са на мястото на инцидента. Нарушен е графикът на движение на влаковете по 4-та жп линия Русе – Подкова в участъка Горна Оряховица – Русе.

Ръководството на ДП "Национална компания „Железопътна инфраструктура” призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

България


Напиши коментар:


Публикувай