1 527 6

Удостоиха военнослужещи с висши офицерски звания

Трима души от Българската армия получиха висшето звание "бригаден генерал"

Удостоиха военнослужещи с висши офицерски звания
Снимки: БТА
Константин Карагьозов

Тържествена церемония по удостояване с висши офицерски звания на военнослужещи от Българската армия се състоя днес, 3 юли, в Президентството на Република България.

На церемонията присъстваха президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

С укази на държавния глава трима военнослужещи бяха удостоени с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 19 август 2017 г., и от същата дата ще встъпят в нови длъжности.

Полковник Красимир Кънев беше назначен на длъжността „Директор на дирекция „Стратегическо планиране“ в Министерството на отбраната.

Длъжността „Началник на щаба на Сухопътните войски“ ще заеме полковник Николай Караиванов.

Полковник Васил Събински беше назначен на длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, Белгия.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КУКЕРИ
  Отговор
  1 22:08  03.07.17
  ВОЙВОДИ - ВАЛЯЛО, а четноци- ЬОК. За нас туй е жалко, болно, унизително и срамно падение на държавата и армията ни, а за тях е доблест, гордост и достойнство. БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !
 • КУКЕРИ
  Отговор
  2 22:11  03.07.17
  ВОЙВОДИ - ВАЛЯЛО, а четници- ЬОК. За нас туй е жалко, болно, унизително и срамно падение на държавата и армията ни, а за тях е доблест, гордост и достойнство. БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !
 • мъжкар
  Отговор
  3 22:30  03.07.17
  Хрантутницииии!!!!!
 • гоол
  Отговор
  4 08:36  04.07.17
  Войска няма генерали дал господ. Килограмите им са много.
 • незнайко
  Отговор
  5 15:36  05.07.17
  Поредната изцепка на генерал Радев Радев. Правилно е написал първи пост. Срамота.
 • Патриот
  Отговор
  6 20:07  05.07.17
  На вески батальон - генерал. Войска няма, генерали има. Следващият път кат стане бедствие тряа ги мятат генералите да карат машините.

Напиши коментар:


Публикувай