1 440 4

Д-р Таня Андреева: Лекарите от "Шейново" излизат на протест

Днес колежката ѝ - д-р Албена Гатова, бе пребита от баща на новородено

Д-р Таня Андреева: Лекарите от "Шейново" излизат на протест
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

Лекарите от болница „Шейново” в София утре ще протестират, а Българският лекарски съюз ги подкрепя. Това съобщи пред bTV д-р Таня Андреева, която е била на смяна заедно с пребитата д-р Албена Гагова. Гагова бе пребита на работното си място от баща, който настоявал да получи плацентата на новороденото си бебе.

Д-р Андреева припомни, че през 2013 г. беше криминализирано нападението над лекари и от тогава до момента са единични случаите на осъдените, а нападението над лекари е ежедневие.

„Те минават просто като новина в новинарските емисии и след 3 дни всички са забравили. Има случаи, в които лекарите повече не могат да продължат да изпълняват професията си, защото са с увредени очи, счупени ръце и т.н.”, заяви Таня Андреева.

"Д-р Гагова също поне месец няма да може да си изпълнява задълженията. Тя е лекар, който има много пациенти - какво се случва с тях през това време?", попита тя.

„Лекарите все повече се обединяват и все повече излизат единни от тези ситуация, твърдо решени повече да не го допускат”. Всички, колеги, с които говорих тези дни, казаха, че това вече е нетърпимо. Очевидно е, че трябва да се излезе на улицата, на протест, защото се превърна в някаква традиция да се обръща внимание, ако има протест.

"Не може да се пребиват лекари, учители, беззащитни хора, деца, както беше последният случай в Асеновград. Това е болест на обществото, това е тежък проблем на обществото и в същото време да се занимаваме с това кой ще стопанисва Бузлуджа или дали ще се купи "Грипен" или "Ф-16" за 1,5 млрд. или как се облича първата дама", възмущава се Андреева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГОСТ
  Отговор
  1 19:31  03.07.17
  Ами как лекарите се отнасят с пациентите? Като с клиенти. Само парите гледат. То е крайно време тази свинщина на дране на кожите на пациентите да приключи. Само, че явно и от бой не разбират. Много интересно какво ще стане, ако по време на протеста има контрапротест на недоволни пациенти... Коя група ли ще бъде по-голяма ...
 • неразбрал
  Отговор
  2 19:39  03.07.17
  За какво му е била тази плацента
 • РИБАТА МИРИШЕ ГОСПОДА
  Отговор
  3 22:16  03.07.17
  ПРИЧИНАТА Е В "ГЛАВАТА НА РИБАТА". Причината е в ПОРОЧНАТА НАЦИОНАЛНА ТРОИЦА - Президент, НС, МС!
 • Охранителят-София
  Отговор
  4 02:09  04.07.17
  Защо не допускат плацентата да предаде цялата кръв на бебето? Прочетете за това в Гугъл за плацентната кръв и може би ще си дадете сами одговор,защо се е стигнало до инцидента! Кой крив,кой прав сами преценете! :)

Напиши коментар:


Публикувай