2 690 4

Кметът на Плевен обяви частично бедствено положение

Язовир "Николаево - 5" преля по-рано днес

Константин Карагьозов

Кметът на Плевен Георг Спартански е обявил частично бедствено положение в района на пътя Плевен-Ловеч - заради състоянието на язовир "Николаево - 5". Това стана ясно от пресконференция на областния управител на града - Мирослав Петров.

Дигата на язовира е започнала да подгизва, а кална маса е била изтласкана на пътя. С помощта на тежка техника обаче ситуацията е овладяна. Петров увери, че с високопроходима техника по пътя е възможно да се мине.

Има готовност за евакуиране на жителите на селата Ралево, Ласкар и Николаево при евентуално възникнала необходимост. При отказ принудително ще бъдат евакуирани хората, които живеят в пет къщи зад Тенекиения хан, уточни още областният управител. Това се прави за обезпечаване на тяхната лична безопасност, тъй като са в непосредствена близост до язовира.

Без електрозахранване в областта са останали 14 малки населени места - причината е скъсване на 7 далекопровода, има и наводнени трафопостове. Най-сериозна е обстановката на територията на област Плевен в общините Плевен, Подем и Гулянци.

В община Левски е по-сериозна ситуацията заради силната градушка, която е паднала тази нощ, заяви Петров. Къщите в селата Асеновци, Градище, Варана, Каменец от община Левски имат около 60-70% разрушения на покривната конструкция.

България


Още по темата

 • Бедствено положение в Самоков

  Бедствено положение в Самоков

  В Самоков е обявено бедствено положение след бурите и градушките, връхлетели страната. Наводнени са детски градини и обществени сгради. ...
  4.07.2017
  2 005
  0
 • Язовир преля, затвори пътя Плевен-Ловеч

  Язовир преля, затвори пътя Плевен-Ловеч

  Пътят Плевен – Ловеч е затворен заради преливащия язовир Николаево 5. 30 см вода са покрили участъка, съобщи бТВ. Очаква се всеки момент ...
  3.07.2017
  5 170
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПЛЕВНАЛИЯ ОТ 5 ПОКОЛЕНИЯ
  Отговор
  1 20:55  03.07.17
  КМЕТЕ СЕГА Е МОМЕНТА ДА ИДЕШ ЗА ГЬБИ - СЛЕД ТОЗИ ДЬЖД В ГОРАТА ЩЕ ГИ ИМА МНОГО И В ИЗОБИЛИЕ НАЛИ ТОВА ТИ Е ПРИОРИТЕТА , А ГРАДА ЩЕ СЕ ОПРАВИ И БЕЗ ТЕБ И ВЬПРЕКИ ТЕБ!!!

  Коментиран от #3

 • Т.Живков
  Отговор
  2 22:58  03.07.17
  И този кмет на Плевен излезе крадец и мушенник
 • Плевендур
  Отговор
  3 23:25  03.07.17

  До коментар #1 от "ПЛЕВНАЛИЯ ОТ 5 ПОКОЛЕНИЯ":

  Ми кой ша организира хаоса?!
 • 4 23:48  03.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай