2 206 17

Валери Симеонов: Полиция във всяко циганско гето

Ако не успеем да решим тези три въпроса, нашият туризъм ще носи все по-малко приходи

Валери Симеонов: Полиция във всяко циганско гето
Венцислав Михайлов

Решението на проблема с циганите трябва да бъде национално. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов. Трябва да се направи една мащабна дискусия с участието на всички институции, за да се стигне до реалното приобщаване на циганския етнос. Основният проблем в случая е решаването на проблема с гетото, с капсулирането на общество, което живее в изолирани квартали, заяви Симеонов.

Според него във всяко гето трябва да има полицейско управление. Трябва да има полицейско присъствие 24 часа в денонощието. Това респектира, това ще успокои обстановката, ще намали престъпността в самото гето, посочи вицепремиерът.

Трябва да има сериозен анализ, включително и психологически, за да се реши този проблем. Държавата трябва незабавно да подаде ръка на общинските власти, защото те функционират самостоятелно, каза Валери Симеонов. По думите му трябва да се насърчава отговорната раждаемост у нас и в същото време да се орежат социалните помощи на безотговорните родители. Вицепремиерът очерта три основни "ракови образувания" в туризма у нас – шумът, алкохолните турове и нерегламентираните превозни средства, които "хвърчат по алеите".

Ако не успеем да решим тези три въпроса, нашият туризъм ще носи все по-малко приходи, категоричен е Симеонов. Той даде пример със заведение в Слънчев бряг, като заяви, че на 400 метра от него е измерил 92 децибела шум посред нощ при норма след 22 часа 45 децибела. Това е недопустимо и съсипва всички хотели в околността, подчерта вицепремиерът.

Той каза, че по проблема с шума държавата ще предприеме действия, но засега отказа да разкрие какви точно ще са те.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  1 09:34  04.07.17
  Ма тоз не знае ко говори....проблема идва кога циганити излезнат от гетата и почнат да прават набези....
 • Алекс_
  Отговор
  2 09:36  04.07.17
  Какво стана с идеята за полицай във всяко село. Защо трябва да пазим сапуните вместо българските хорица? С какво са повече от нас?
 • 3 09:54  04.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хасан
  Отговор
  4 10:02  04.07.17
  Ромите са бьдещето на нацията..с тая раждемост...ама кофтито е ако останат необразовани проблем,ако станат образовани ще искат участие в властта

  Коментиран от #8


 • Хасан
  Отговор
  5 10:05  04.07.17
  Сащ си избраха чернокож президент..а готова ли е Бьлгария ром областен,ром полицейски началник,ром министьр,ром президент

  Коментиран от #7, #14

 • КУЧЕ
  Отговор
  6 10:15  04.07.17
  ХА ХА ХА КАТО НЕ ЗНАЕШ КВО ДА ГОВОРИШ ПИТАЙ БЕ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ
 • Петко
  Отговор
  7 10:16  04.07.17

  До коментар #5 от "Хасан":

  Не избраха във фащ чернокож президент, а им го назначиха. Още Марк Твен е казал: - Ако изборите вършеха работа, то щяха да ни ги отнемат
 • решавам проблеми
  Отговор
  8 10:17  04.07.17

  До коментар #4 от "Хасан":

  Ти също си проблем, но не голям. Добре е че глада не ти пречи много...
 • Али Риза
  Отговор
  9 10:39  04.07.17
  Според мен рецептата е ПОВЕЧЕ КЮТЕК ! Бай Тодър така правеше . Милиционерите ги биеха къде ги докопат и м....лите бяха послушни. Живееха си в маалата и не им се излизаше на вън! Сега гледам вече младите циганета плъзнаха на всякъде. Боязливо ,но щъкат. Предписанието е КЮТЕК в по големи количества и ще са мирни и тихи.
 • Гост
  Отговор
  10 11:00  04.07.17
  Всичко се вдига постоянно- ток, вода, храна, а тези храненици не работят нищо само пият като кърлежи и създават интриги за да не обръщаме внимание колко се краде. ДО КОГС ЩЕ СИ МЪЛЧИМ ЗА ТЯХНИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ
 • Няма такава държава
  Отговор
  11 11:37  04.07.17
  И кои ще тези полицай които ще отидат да работят в гето. Стига плямпа глупости паллячо
 • 12 11:38  04.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  13 14:42  04.07.17
  Голям мечтател ще излезе от Валери Симеонов. Мога да се съглася с отговорната раждаемост, макар и да не се прави абсолютно нищо-нула -зеро. Къде ще намери толкова полицейски служители на 700лв. да обикалят гетата , и няма ли тези "високо-платени" полицаи да се корумпират и да станат част от проблема. Бай Тошо го беше измислил - Работа , образование и занаят , здравеопазване , кютек. Безработен и неграмотен ром прави или деца или престъпления. В гетото не просто трябва полиция. Там трябва да се намират здравите момчета с качулките, и бронетранспортьорите. Там като се влезе по сигнал за престъпление да има 33% убити, 33% пребити, 33% премрели от страх, и 50% от копторите, в кофата на челният товарач(Фадрома) , и без това там всички са незаконни.

 • Няма проблем Хасане
  Отговор
  14 16:26  04.07.17

  До коментар #5 от "Хасан":

  Ние чезваме а ТЕ стават все повече и повече. Политиката е такава. Народа не им е нужен на маскарите в НС. Демокрацията работи перфектно - престъпления срещу държава и народ се забравят веднага след новите избори, защото " ГАГРГА НА ГАРГА ОКО НЕ ВАДИ". Днес краде и безчинства този който ние сме узаконили а утре друг, без последствия за нарушенията на предишните. Циганите са много лесни, ние сами ще се оправим, само за седмица ще са мирни, тихи, кротки, послушни, леко ще стъпват и прах няма дори да вдигат. РРИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА ! Демокрацията не работи за народа а НАРОДНАТА ВЛАСТ И НАРОДНАТА ДИКТАТУРА ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИЯТА КЪМ СТРОГИ ЗАКОНИ КЪМ ДИСЦИПЛИНА, СИГУРНОСТ И СПОКОЙСТВИЕ В ДЪРЖАВАТА. ВЪН ОТ ЕС И КЪМ НАРОДНА ВЛАСТ. Нужна е отново НРБ и Партия вдъхновителка за НОВИ ПОБЕДИ В БЪЛГАРИЯ. Това що имаме за управници са аматьори, безотговорни личности и килипирджии за които НАРОД, ДЪРЖАВ, ИКОНОМИКА, СОЦИАЛЕН РЕД И СПОКОЙСТВИЕ - НЯМА! ВЪН ТАЗИ ДЕМОКРАЗИЯ ДЕТО СМАЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ !
 • 15 20:26  04.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Колю
  Отговор
  16 07:24  05.07.17
  Симеонов хабер си няма . Живее си в софето и папка. Някой дето взема пари за съветник и той го лъже. Истината е ,че хората в чиганските махали са по-добре от съседните . Те не крадът и не се избиват в махалата си. Наоколо хора и природа страда. Става въпрос за цигански тероризъм над всички останали. Не участък да им прави и да плащаме заплатите ,а спец отрядите за борба с тероризъм или поне спец охрана обществен ред-СПООР. Те отдавна са на заплата,тренират и не сме видели нищо от това. Да тренират често в махалата и на около. Помислете защо не смеят да отидат на такива места нито данъчни,нито защита на околна среда , нито магазин да се провери защо изобщо е магазин ,бар защо е бар и игрални зали. Имат и доставка интернети ТВ по домовете в цели села за които ни договори ,нито фактура издават. Сега да им пазим къщите с нашите данъци ,а той като излезе с каруцата или буса по работа -т.е. да краде ,патрулката след всеки един ли ще ходи. Патрула може да помогне само на частника да не слагат жици по електромерите му. Отново лоби и друг е на кяр.
 • ЧичиСкручи
  Отговор
  17 08:12  05.07.17
  От малък още лъжеше за трима и глупостта му беше несравнима, от мързел не научи занаят, та затова - избран бе депутат. 1936 Змей Горянин (1905-1958) - с гражданско име Светозар Акендиев Димитров

Напиши коментар:


Публикувай