4 Юли, 2017 11:38, обновена 4 Юли, 2017 11:40 49 508 91

Тотален контрол от КАТ: Проверяват всички пътници в колата

  • кат-
  • пътна полиция-
  • росен рапчев-
  • нарушители-
  • нарушения-
  • войната на пътя

Масово се кара без книжка или под въздействието на алкохол и наркотици

Тотален контрол от КАТ: Проверяват всички пътници в колата - 1
Снимка: Архив

По хиляда нарушители на пътя хващат от КАТ всяка седмица. Те карат без книжки или под въздействието на алкохол и наркотици. Стряскащата статистика съобщи пред БНТ главен инспектор Росен Рапчев от Пътна полиция.

Рапчев обясни, че през лятото ще се извършват масови проверки за скорост по магистралата, при които автомобилите ще бъдат вкарвани в едната лента и отбивани в определените места за почивка. Там ще бъдат направени обстойни проверки на водачите. Електронни фишове ще се връчват и на пътниците в колата, когато шофьорът бъде спрян за проверка.

"Пътните полицаи имат вече таблети и на тях ще видят дали някой в колата има електронен фиш, който не е получил на посочения постоянен адрес. Ако се установи подобно нещо, фишът ще се разпечатва и ще се връчва на място", допълни Рапчев. Той не пропусна да отбележи, че може дори да се отнема книжката на хора с неплатени глоби.

По думите на инспектор Рапчев, лятото е най-натовареното време във връзка с безопасността на движение, тъй като пътищата са изключително натоварени и трафикът е много засилен. Ето защо всички налични екипи в Пътна полиция ще бъдат на главните пътища и автомагистралите и най-вече към курортните комплекси и към границата с Гърция и Турция. Освен контрола на скоростта, която е и причината за доста от ПТП-та, ще се следи и за агресивните водачи, които ще бъдат изкарвани от пътя, обясни инспектор Рапчев.

"Средно по хиляда фишове констатираме седмично за наркотици, алкохол и неправоспособност. Тенденцията е от няколко месеца. Само на 10% обаче са свалени номерата. Сега с новите промени в Закона за движение по пътищата се надявам, че това ще се промени", допълни главен инспектор Росен Рапчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма такава държава!!!

    151 22 Отговор
    В скоро време ще те спират и пеша на улицата да ти връчат някоя глоба!
  • 2 dragula

    61 41 Отговор
    Щом трябва.
    Глобите трябва да се събират, за да оказват нужното въздействие.
    Като се направи това после да се мисли за това, кои глоби да се увеличават.

    Коментиран от #47

  • 3 onq s konq

    83 44 Отговор
    От тук крачката до побратимяване със С.Корея е само въпрос на време.Всъщност след като явно няма да можем да станем "Швейцария на Балканите",що пък да не сме Балканската С.Корея?

    Коментиран от #4, #21

  • 4 Max

    81 32 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    А докато има комплексари по пътищата даже е малко това, което въвеждат. Мисля, че трябва да се престъпи към конфискуване на имущество и глоби като в Швеция , Норвегия и дори Швейцария. Няма да се оправим докато не ни бръкнат в джобовете мнооого дълбоко. Нямаме съзнание за друго.

    Коментиран от #8, #12, #19, #30, #64

  • 5 МАГАРЕТО

    73 41 Отговор
    МИЛИЦИОНЕРСКА ДЪРЖАВА
  • 6 хаха

    91 5 Отговор
    и да ни бръкнат в джобовете няма кво да намерят
  • 7 Гост

    111 16 Отговор
    Тия се побъркаха съвсем. Некадърността на ушаците не може да бъде компенсирана чрез полицейщина. Всичко е фишек, облечен в (не)законност. Плашим гаргите, вместо да се предприемат ефективни мерки. Аз лично не съм си сменял адреса никога и като отидох до КАТ да си подновявам книжката, ми връчиха някакъв фиш от преди година и половина. При положение, че никога не съм се крил или сменял адреса. Просто ги мързи да ги връчват и после се чудят какви глупости да измислят. НЕКАДЪРНИ СА, МЪРЗЕЛИВИ СА И ЗАТОВА СА НЕЕФЕКТИВНИ !!!
  • 8 асд

    42 11 Отговор

    До коментар #4 от "Max":

    Ако ни отговаря и стандарта на живот на изброените от теб държави то нека, но за сегашното ни положение - направо да си сложим въжето след идеи като твоята.
  • 9 Министьра

    67 11 Отговор
    Що не пуснат и радари за пешеходците и да глобяват за бьрзо ходене .с това мислене за големи глоби не ще се оправим.пьрво оправите доходите на хората
  • 10 гост

    61 19 Отговор
    Несъбраната глоба не е глоба. Акт, който отпада по давност не е акт. Това докато не се разбере КАТ може да си седят по кафетата и да не се разкарват. Имаш ли неплатени глоби, арестуват те спират ти колата от движение и гаранцията ти за освобождаване е колкото стойността на глобите. Друг ефективен начин няма. Така всеки ще знае, че ако не си плаща и го хванат, отива в ареста и пак ще си плати, за да излезе. Какво му е сложното? По-добре ли е да пишат актове на индивиди без книжки за хиляди левове, а онези да си карат и да убиват хора по пътищата? Със сериозни мерки ще се изтеглят мнозинството нарушители от пътищата, не с хуманно отношение.

    Коментиран от #11

  • 11 Бай Благой

    45 16 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Съгласен.
    Само събираемост оправя джигитите.
    Глоби, обществено полезен труд и затвор дори!!
    За шофиране в нетрезво състояние, за превишена скорост...за неспазване предимство на пешеходец и т.н.
  • 12 ROBIN

    55 17 Отговор

    До коментар #4 от "Max":

    Като се бръкнеш по дълбоко,ще станеш ли след това по-добър шофьор?Тези санкции са елементарно оправдание на една некадърна и непечеливша държава,да си напълни хазната!Не ми се говори какво става когато отиваш да си платиш глобата,която,разбира се,все още не е обработена и трябва да чакаш по 2-3 седмици да си върнеш книжката,въпреки че си си платил глобата още на следващия ден!Абсолютен обир на собственото си население от страна на Бойко и менажерията!
  • 13 ПЪТНИК

    37 3 Отговор
    Пътниците могат да си пият
  • 14 така ли било

    38 3 Отговор
    Много се радвам че КАТ ще затрие тази система... След това ще има промяна... Какво е тотален контрол... Може би военно положение....
  • 15 Гладници

    50 16 Отговор
    Няма лично пространство !
    Ще ни мачкат като мравки егати скапаняците .
    Остава и да се надупим 😁
    Ненормална работа.....
  • 16 СТАЛИН

    49 5 Отговор
    очевидно държавата освен приходи от глоби и такси ,няма откъде другаде да папа, големите проценти на ръст в икономиката са очевидно сънища на глупака и докарване пред Европа, по точно пред себе си,но вече никой що годе умен не вярва на балони
  • 17 СТАЛИН

    54 8 Отговор
    може би ще се въведе и полицейски час
  • 18 gnida

    46 1 Отговор
    Ами добре казано , но да видим резултата.......Или просто искат отново да пълнят празната хазна ? За мене е второто !
  • 19 onq s konq

    23 6 Отговор

    До коментар #4 от "Max":

    И да ми бръкнат в джобовете си е се тая понеже те винаги са си празни
  • 20 ОНЧО

    49 5 Отговор
    АМИ ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ И ЗА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ КОРУПЦИИ И ДАЛАВЕРИ КОИТО КРАЙ НЯМАТ? ПО КОЛКО ПАРИ ПРИБИРАТ НА СЕДМИЦА ОТ ХОРАТА А?

    Коментиран от #77

  • 21 KHАР

    25 44 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Като гледам хленчещите коментари на част от писачите долу съм все по-съгласен с Бойко - "матряла е зле" . Хората се опитват да вкарат ред и да се въведът някакви действащи мерки ,ама БГ мрънкача само кусури намира. Факт е че голяма част от народа не ще ред ,затова няма оправия..

    Коментиран от #26

  • 22 Айде

    55 3 Отговор
    Пак простотии
    А гастербайтерите ке ги проверявате ли за винетки и алкохол и дрога барабар с пътниците които са цял керван камили или с немските и холандските граждани няма да се закачаме а?
  • 23 Аз предлагам

    51 5 Отговор
    Да проверявате и пешеходците като пресичат дали нямат някой невръчен фиш
    ТОВА Е РАБОТА НА ПРИХОДНАТА АГЕНЦИЯЯЯЯЯЯЯ
    И НЕ СЕ ПРАВИ НА ПЪТЯ БЕ
  • 24 ROBIN

    32 4 Отговор
    Некадърни полицаи на некадърна държава,ще спират некадърни(чети нахални) шофьори?!
  • 25 Ако не съм

    46 11 Отговор
    В нарушение и ме спирате това е РЕПРЕСИЯ И ТОРМОЗ
    намерете си законов начин да връчвате глоби и да си ги събирате без да ТОРМОЗИТЕ ХОРАТА БЕ
    И ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА НЯМАШЕ ТАКИВА

    Коментиран от #31

  • 26 JEEP

    24 17 Отговор

    До коментар #21 от "KHАР":

    +1
    За какво се мрънка? Че ще бъдат глобени? Ами да, като се правиш на мъж и натискаш педала на газта в несвяст.... еми бъди мъж и си понеси последствията.
    Много от пишещите тук са радетели за справедливост, ама ако може законът да не важи за тях...
    Гладници и Сталиновци - ако глобата е заслужена какво значение има как ще Ви я връчат? Каква възпитателна функция ще има една глоба, ако знаеш, че няма кой да те накара да я платиш?
    Стандартът си го правим сами, проблемът е, че няма единение и всеки дърпа чергата към себе си както му е удобно.

    Коментиран от #86

  • 27 Маг

    35 6 Отговор
    Рапчев да не се репчи,ами да види истинските причини за катастрофите по пътищата!
  • 28 Капитана

    49 3 Отговор
    Хубаво де с тези нови закони,но ще са само за обикновените хорица със дараците и старите коли.На големите "БАТКИ" със скъпите лимозини и луксозните джипове,които струват стотици хиляди левове,тях закон не ги лови.Примери от моето обкръжение имам доста и не съм видял "Чичко Паричко" със отнета книжка или със свалени номера.Така че пак влизаме във омагьосания рушветчийски и шуробадженашки кръг "За кокошка няма прошка и за милиони няма закони".Хубаво да са строги законите,да са ефективни,НО да са еднакви за всички прослойки от обществото и за бедни и за богати.Нека господ да пази всички,които се движим по пътищата!!!
  • 29 ттръст

    37 6 Отговор
    Ушев имал таблети??За съжаление 95%от състава на полицията е меко казано слабо грамотен,нагъл,с наднормено тегло и не става за каквато и да е друга работа(те за това са полицаи).Ще е голям смях когато започнат да сменят консумативите на печатещите устройства.Голямо чешене където не ги сърби,звънене на телефони....
  • 30 Morgoth

    42 6 Отговор

    До коментар #4 от "Max":

    Някъде четох, че в България имаме най-солените глоби спрямо доходите и че имаме най-много полицаи вардещи по пътищата. Докато за първото не съм правил проверка, то за второто опита ми показва, че за 200 км изминати в Бъглария е почти невъзможно да не видиш патрул на Кат, докато на запад и за 2000 км е трудно да видиш такъв (и ако видиш то ще е в Сърбия).
    Всичко води до извода за тотална неефективност на нашите.

    Коментиран от #34

  • 31 Иван

    29 8 Отговор

    До коментар #25 от "Ако не съм":

    Абе, излез извън България и се направи на интересен да не спазваш закона за движение. Тогава ще разбереш какво е тормоз или репресия дето и по Комунизма не си виждал. Що не караш в Гърция с превишена скорост или с радар-детектор в колата или отиди в скандинавските страни и карай с по-висока скорост от разрешената или не спирай на пешеходна пътека. Ама ако си селска пръчка няма да ме разбереш
  • 32 Майор КостоФ

    25 4 Отговор
    Оня ден спрях един нарушител и му "бръкнах в джоба",но напипах само един.... ХОЙ! :))))
  • 33 Гого

    35 4 Отговор
    Когато липсва икономика както е във България държавата пуска полицията да събира кинти. Бюджета ни е формиран по тази формула пари от имигранти+акцизи.
  • 34 гост

    19 6 Отговор

    До коментар #30 от "Morgoth":

    Това е вярно, българските представители не са ефективни. Точно заради такива актове, фишове и наказания, които не се събират и хората се чувстват безнаказани по пътищата.
    Когато нямаш книжка, или ти е отнета, или си пиян, то ти трябва да бъдеш третиран като криминален, понеже засилена кола с 100км/ч без адекватно управление е силно рисково деяние. Една кола в града с 50км/ч може да сгази много хора преди да спре сама и да убие много невинни. Как от гледна точка на жертвите административни наказания от по няколко стотин лева да са адекватни? Мислете от гледна точка на жертвите, не на неадекватните шофьори.
  • 35 гоги

    21 12 Отговор
    Стига с вашите елементарни разсъждения за полицейщина и подобни някой от тук коментиращите излизал ли е извън страната че знаете много въврвете в една полицейска държава като АВСТРИЯ ГЕРМАНИЯ и не си плащайте глобите да видите дали няма да си ги платите в затвора с обществено полезен труд и било само да са ви хванали без билет и от 100 евро глоба за година става 1000 евро с лихвите и там се плаща

    Коментиран от #49

  • 36 Про

    27 4 Отговор
    След като глобите стигнаха четири цифрени числа .. а несъбраните натрупани петцифрени числа ..например ...35000лв...Тиквата се зае сериозно да ги събира ...а преди се излизаше с номера че малки били глобите затова се нарушавали правилата за движение...а те умишлено не се събираха за да се понапълни купа с парите ...и хоп КАПАНА ЩРАКНА ...а сега накъде парите или живота ...и сега семействата на нарушителите ще трябва да ги изгладуват...а може и да духнат навън и тук да останат само политици , цигани и ченгета . Тиквата си знае работата Голям гювеч ще падне ....
  • 37 ддГД

    25 4 Отговор
    тъпите милюционери броят изтеклата книжка за липса на правоспособност ... Булгар...

    Коментиран от #38

  • 38 Про

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "ддГД":

    Не само изтеклата а ми и отнетата
  • 39 гост

    33 3 Отговор
    Пак да гласувате за тиквата.:-)
  • 40 ЦАЦА

    25 1 Отговор
    Незнам колко хора имат време да си роват документите и да гледат кога им изтичат? Даже да приемем изтекло СУМПС за углавно престъпление, какво е виновна колата? Ако същата е единствена в семейсвтото ? ако семейството има пеленаче или някой от същото си вади хляба със спряната от движение кола какво правим бе?

    Коментиран от #67

  • 41 бут

    22 2 Отговор
    нали не си мислите че тия интервенции са за намаляне на жертвите на пътя!
    Парици трябва да се смъкват!!!
    В петък пътувах от СФ към пловдив следобяд...
    пет верижни катастрофи по тракия и тировете пъплат!!!
  • 42 Бойко

    26 1 Отговор
    всички тези неща за да замаскират източването на пари и да създават сензации за хората в трамвая, докато не се усещат на къде ги карат
  • 43 Майора

    6 6 Отговор
    Капитане,много искаш!Туй е България,бре!
  • 44 georgi

    29 7 Отговор
    С какво образование са служителите на КАТ, как се подбират кадрите им, и какво чакате със силови методи да свършите.
    Решението е с добри пътища, контрола при получаване на свидетелства за управление, пътна инфраструктура. Нима пътищата отговарят на трафика, примерно Пловдив - Пазарджик и не само там.
    Няма нищо по лошо от неук полицай - научете ги че не са господ на пътя, както и да пишат правилно. Относно заплатите и тези им са много за това което вършат.
  • 45 Хехеее...

    14 3 Отговор
    "Тия" откриха топлата вода, а "ония" още лапат тлъсти подкупи. Само бай Ганя си мисли, че е прокопсал като е надхитрял няколко пъти сбърканата система за няколко кокошки.
    Ганя, Ганяя... така няма да се оправят нещата - сплотеност и по-широка мисъл е нужна. Излизане от собствените граници на егоизъм е нужно. Погледни зад съседа, през другия блок и осъзнай, че всички в България сме в един кюп!
  • 46 раптър

    26 8 Отговор
    Тотален рекет!!!! Управлява ни Боко Тиквата и Валери Козият рог. Уважаеми зрители , спите ли???????
  • 47 раптър

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "dragula":

    заради такива като теб сме на този хал!!!!
  • 48 Пазарен Либерализатор

    33 3 Отговор
    Остава и пътниците да бъдат проверявани за неплатени сметки за ток, парно и вода. Очертава се нова локална финансова криза в любимата ни територия. Гестаповщина, спират те с домочадието и започва финансова ревизия по ЕГН, 30 минути проверка, което ще доведе до драстично и автоматично подобряване на пътната настилка и маркировка. Гениално!
  • 49 УУУУЯЯЯЯ

    16 4 Отговор

    До коментар #35 от "гоги":

    Гоги, в Австрия ако си работещ няма вариант да не си платиш глобата - просто получаваш по-малко пари от работодателя още същия месец в който ти напишат акта. Към фиша за заплата получаваш и копие от акта и дотам...

    Коментиран от #90

  • 50 Катя

    17 5 Отговор
    Бойко събира рекета... има доста опит в това...лчино от маргина, пашата, венци стефанов и валето златев се учил как се събира рекет бойко...
  • 51 Стефанова

    21 7 Отговор
    Аз предлгам всички пътници в съответното МПС, при проверка ако не заплатят доброволно по 20 лева такса рекет, да им слагат белезниците и да влизат автоматично в затвора за срок от 11 месеца лишаване от СВОБОДА без съд, и без право на обжалване.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 сноу

    28 1 Отговор
    И циганите ли ще проверяват или те са защитен вид..То като видиш мангал и се хващаш сам за дрогата..
  • 54 ПЕДЕРУГАТА

    10 2 Отговор
    АБЕ САМО ЗА ПАРИ РЕВЕТЕ ПИАНДУРНИЦИ !
  • 55 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    21 2 Отговор
    Аз предлагам да изкарат и мобилни бесилки които нема пари да плати електронния фиш да се беси на пътя без право на помилване...
  • 56 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 2 Отговор
    Аз предлагам срещу новия рекет да караме коли само под наем като фирмата е регистирана на роднина то колата ше е моя ама ужким дадена ми под наем от роднина със предварително свалени номера и книжка и талон оставени дома така нема ко да ми земат хаха ни номерата ни книжката ни колата що не е моя собственост ами е рента кар хахаха

    Коментиран от #60

  • 57 Тиквата

    11 2 Отговор
    С ГЛОБИ СЕ ПРАВЯТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ...ОТКОЛКОТО С БУХАЛКА

    Коментиран от #58

  • 58 Валери

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "Тиквата":

    Ако всичко ти е наред, не се ядосвай. Радвай се.
  • 59 Ййй

    6 1 Отговор
    КАТ да го прави като вятъра
  • 60 Валери

    4 6 Отговор

    До коментар #56 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Видно не те устройва Европа. Иди в Иран.

    Коментиран от #62, #63

  • 61 Валери

    6 10 Отговор
    Итересна работа ! Търсим ред, нали ? Защо плюем срещу това в последствие ? Така трябва да бъде. Ред навсякъде ! От някъде се започва !

    Коментиран от #66

  • 62 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    12 3 Отговор

    До коментар #60 от "Валери":

    Европата е у фашистко и околностите му тука са балканите кои иска да заминава у съвременния конц лагер я искам да живея ка си разбирам живота не некои да ми налага да живея с камера на пъта рекет от всеки ъгъл пласмасава храна и отрови идиотски празници и да ми казва на кое ше се радвам и кое не кога да празнувам и коги да спя разни конкистадори да ми идват и да ма прават роб и да ми земат и тва де още не е мое под предлога че било видиш ли за наше добро и просперитет на държавата ха а аха ххахахах
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Max":

    Само да не се окаже, че джоба е скъсан.
  • 65 гост

    14 0 Отговор
    Каквото и да си говорим, става дума за ПАРИ ;)
  • 66 Тиквата

    8 2 Отговор

    До коментар #61 от "Валери":

    Защо Тиквата така ударено не събираше глобите кокато бяха от 20лв нагоре ...а ми ги събира ОТ 200ЛВ НАГОРЕ или той с дребни суми не си играе...В тази държава има ли някой всичко да му е напред при управлението на Мутротиквите ...Сигурно и теб не ти е приятно да лижеш Мутрозадници но такъв е живота
  • 67 Тиквата

    10 3 Отговор

    До коментар #40 от "ЦАЦА":

    Някои хора си ползват колите само като линейка ...имат стари и болни хора в къщи ...а знаете бързата помощ кога пристига ...но тиквата това не го засяга
  • 68 Сретан

    14 2 Отговор
    Боко няма пари за увеличение на полицейски заплати затова ги прати на пътищата да си ги увеличават там ...само че истимаро ...иначе пипне ли ги ..???

    Коментиран от #75

  • 69 Пътника

    19 1 Отговор
    ЩО НЕ ПРОВЕРЯВАТ И ПЪТНИЦИТЕ В РЕЙСОВЕТЕ И ТАМ ИМА С НЕПЛАТЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ КАТ !!!!, А ВЛАКОВЕТЕ?
  • 70 Партизанче

    17 1 Отговор
    Реда, уважаеми булгаристански неграмотници, НЕ Е ФАШИЗЪМ !


    Проверките на пътниците в колата си е чист фашизъм, това и по Бай Тошово време го нямаше...
  • 71 Заер

    9 0 Отговор
    А бе тъпо е тва мно-о-о-о тъпо. Немат край тея експерименти.
  • 72 Ресер

    12 1 Отговор
    Изтрещеха хептем това вече на нищо не прилича !!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Митко

    4 14 Отговор
    Бре, бре, бре! Много борци за справедливост тук. А толкова е просто - спазвайте си законите и никой нито ще ви глобява, нито ще ви репресира. Аман от комплексирани келеши на пътищата......
  • 75 АааааЗ

    13 2 Отговор

    До коментар #68 от "Сретан":

    Те и други си изкарват парите по магистралите, ще почнат да си пречат
  • 76 Uflaf

    12 3 Отговор
    Защо само на магистраигита майнольолите. Ще препълнят бюджета ако влязат между села и малки градчета. То от махалите джигит до джигита майнольо. Свирят гуми на трошляци с емблеми на известни немски заводи ,особенно след престой 30 минути в кръчмата . Там е известно ,че всеки " Магазин" е и кръчма. Кола учебна с циганин ученик не съм виждал ,а във всеки двор коли по няколко и с номера от където се сетиш вкл. чужди. И надвечер е шоуто .По добре да не излизаш на вън. Полиция- какво е това в тези краища ? И да я има какво прави? Те не били от КАТ . Другите пък не са от охрана обществен ред като има кражба и побоища. Въобще скапана работа. Иначе на нормалните работещи бедни дали ще проверяват данъците и глобите във влака или още на вратата на автобуса ? Да вземат като на едни говеда още когато се родиш да имплантират по един чип . Свети ли зелено- дължиш 10 лв на ден дето си жив. Светне червено- не дължиш вече щото си умрял ,но на децата ти се пише. Говеда сме ,че траем и така ни третират защото си го заслужаваме . Докато не изгарят коли и не започнат да лежат мангусти с натрошени крайници по пътя и в болници няма да се оправим. Мерките са закъснели V

    Коментиран от #88

  • 77 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "ОНЧО":

    Ако, не предлагаш "дай да измислим нещо" те няма да има какво да вземат
  • 78 6666

    8 0 Отговор
    Уважаеми съфорумци, не забравяйте че само 50% от водачите на пътя са знаещи и можещи да управляват МПС. Останалите шофьори са с купени свидетелства за правоуправление/това се прави най лесно само в БГ/. Следват водачите употребили алкохол или други упойващи вещества.На трето място класирам ,водачи без свидететилство за правоуправление.Затова катастрофите се множът,а нашите управници са решили да се справят с проблема като завишът санкциите .Ако не сте виждали ограничение на скороста 30км. на ТРИЛЕНТОВ път в двете посоки ,можете да го видите в Бургас-М.Рудник.Вички които караме по него сме за глоба. Може да е експериментално не знам.
  • 79 Гост

    1 4 Отговор
    Пробвайте да карате в Сърбия или Хърватия над 130 км/ч.
  • 80 Plovdiv

    9 1 Отговор
    Нещо не разбрах: Онези, които извършват нарушение ли ще бъдат отбивани, или туптан - всички?... Защото НЕ Е едно и също. Първото е най-нормалното, а второто е Фашизъм от най-брутален тип!
  • 81 волен сидеров

    7 2 Отговор
    Терминал 2 ,има ли още българи в тази държава-абсурдистан,циганите само ще ги оправят тези управниците-само такива граждани им трябват на тях
  • 82 rrrrr

    1 2 Отговор
    Нищо ново и сега полицията може да провери пътниците и вещите в автомобила ,това е имитиране на дейност от управниците ! Пълни глупости залагалка за наивници и лаици !!!! Мислете хора и после коментирайте !!!
  • 83 Адвокат на дявола

    5 1 Отговор
    НЕ Е ВЯРНО, че и сега полицията има право да ви отваря багажниците и да рови из вещите в автомобила ! Четете какво казва закона !

    Могат да ви отварят багажника САМО когато се провежда "Специализирана палицейска акция", която пък се провежда САМО с писмена заповед на началника на съответното РУ, и в която ПИСМЕНО е обявено, че акцията включва и проверка на багажниците !

    Дори и в тоя случай обаче, имате право да изискате протокол за проверката в два екземпляра, и на проверката да присъстват ДВЕ поемни лица, сиреч свидетели.

    Вътрешното пространство на автомобила ви по закон е част от дома ви, и не може да бъде отваряно и проверявано без заповед съдебна заповед. Същото се отнася и за пощенските пратки.

    Полицейските номера като "Отворете сега, да видим какво има вътре" или "Няма ли да ни поканите да влезем" са част от играта и показват само едно - колко глупави може да бъдете !
  • 84 никоко

    3 0 Отговор
    А интересно на какво основание кат ще проверява документите на пътниците. Някак си звучи тъпо да следиш спазването на един закон нарушавайки друг.
  • 85 vgz

    2 0 Отговор
    И как точно чрез връчване на още фишове ще се подобри събираемостта на глобите? Нали пак трябва всичко това да мине през цялата бюрократщина, където всъщност е проблема. Понеже са неспособни да си съберат глобите, щели да пишат още глоби ли кво? "Не мога да мисля, но мога да бия" е работата.
  • 86 Ченге

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "JEEP":

    Рапчев е мишок, като всички останали височайши началници, които си мислят ,че са компетентни във всичко!!!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Антон

    0 0 Отговор
    Интересно ще бъде ако спрат милиционерите автобус с колко часа ще закъснее докато напишат фишове на всички?
  • 90 Бг закон

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "УУУУЯЯЯЯ":

    Само в БГ кат може да те спре без причина.Просто закона го позволява.
    Наскоро бях в Русия,там без причина,не могат да те спират.
  • 91 Тони

    0 0 Отговор
    Трябва да се събират пари за работещите пенсионери в мвр трябва да им се плаща пенсия и заплата . А когато ги освободят трябват пари да им изплатят двайсет заплати. А колко полицай имат фишове и неги плащат чакат да им отпаднат по давност. А на тях кой ще им ги връчва
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове