2 521 3

Нова мода: Ученици се дрогират с капки за очи

Децата попадат в друг свят, виждат нереални неща, спират да усещат болка...

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Учениците използват нова опасна дрога под формата на капки за очи, които се продават в аптеките. За това алармират от Обществената комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич.

При предозиране може да се стигне до фатален край. Децата попадат в друг свят, виждат нереални неща, спират да усещат болка и не забелязват околните, някои дори не познават родителите си, обясниха от комисията. Дори и при овладяване на състоянието не е ясно какви ще са трайните последици върху психиката при децата, съобщи секретарят на организацията в Добрич Наталия Франгова, цитирана от БНР.

"Капки за очи, които се поставят в носа, не в очите, след което раздразват лигавицата и водят до упояване, до състояния, в които децата изпадат при употребата на наркотични вещества", обясни действието на дрогата Франгова.

До момента не са регистрирани смъртни случаи, но специалистите са категорични, че това се дължи на навременно потърсената медицинска помощ.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • юрист
  Отговор
  1 15:54  04.07.17
  Ужас! Тези хлапета тотално са се побъркали! С този начин на мислене и на действие, не ги виждам да празнуват живи 30тия си рожден ден....
 • 2 16:17  04.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Модерната цивилизация- на боклука!
  Отговор
  3 19:58  04.07.17
  И пак: Слушате само чалга... Кефите се на турски и индийски сериали... Новият клип на Азис е събрал почти 4 милиона гледания... Деца раждат деца, пият, пушат, дрогират се а учителите не правят абсолютно нищо... Кока-Кола та и тя кой знае какво има в нея- я наистина да не излезне името ида е предсказание...

Напиши коментар:


Публикувай