1 352 3

Ненков: Очаквам пребилият лекарка да се окаже с вътреочно налягане

Светослава Ингилизова

Очаквам сега мъжът, пребил лекарка в „Шейново”, да се окаже с хипертония, вътрeочно налягане, може и дискова херния да получи. Това каза пред бТВ д-р Мирослав Ненков, зам.-министър на здравеопазването, по повод побоя над акушер-гинеколог от болница „Шейново” на 1 юли и мярката на задържания за престъплението Владимир Стоянов.

Наскоро съдът освободи нападателя на незрящи туристи в Несебър – 21-годишния Тодор Николов, защото имал хипертония, глаукома и разни други заболявания. Фактът, че лекари пишат тези диагнози, които помагат на престъпници да излязат на свобода той определи като „Тежка морална недостатъчност”.

Д-р Ненков се зарече внимателно да проследи каква ще е присъдата на Стоянов, колкото и дълго да продължи процеса. По думите му осъдените за насилие над медици са единици.

„Битата д-р Гагова от болница ”Шейново” физически ще се възстанови, но психическата травма ще остане. Травмата е за цялото общество. Това е долно нечовешко криминално престъпление”, коментира още зам.-министърът.

Относно финансовите проблеми на болницата в Ловеч той обясни, че те нямат нищо общо с лимитите, а са заради договор на лечебното заведение с частна структура за инвазивна кардиология, сключен преди 10 години. Той признава, че и Министерството на здравеопазването си е затваряло очите години наред.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БайМанаф (гост)
  Отговор
  1 08:01  05.07.17
  Диктатурата на бедността

  Диктатурата на бедността,
  по страшна диктатура няма,
  прогнил отдавна е света -
  поражда алчност и измама.

  Диктатурата на бедността,
  лишава от живот и правда,
  продажна в нея любовтта,
  тя никой никъде не радва.

  Диктатурата на бедността,
  бруталност хищна и мизерия,
  безумие натрапено сега ,
  страхът доведен до истерия.

  Диктатурата на бедността,
  като сянка във душите броди,
  отнема всяка свобода
  и хората превръща в роби.

  Диктатурата на бедността,
  живот зад телена преграда,
  обръща всичко в нищета
  и по - жестокост равна няма.

  Петър Пацев
 • Хайко (гост)
  Отговор
  2 14:49  05.07.17
  Публикувано във факти.бг: Битата д-р Гагова от болница ”Шейново” физически ще се възстанови, но психическата травма ще остане. Травмата е за цялото общество. Това е долно нечовешко криминално престъпление”, коментира още зам.-министърът

  Г-н зам.министър - долно и нечовешко е и отношението на лекарите към тези, които не дават парички в пликче. Криминално престъпление е търговията с тази плацента...!! Нали така...
  Търгаши с търгаши долни!
 • 3 22:58  28.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай