Last news in Fakti

4 Юли, 2017 19:12 2 359 23

Валентин Радев за полицаите: Не разбирам какво искат да кажат с този протест

  • валентин радев-
  • полицаи-
  • протест
Валентин Радев за полицаите: Не разбирам какво искат да кажат с този протест - 1
Снимка: Архив

Часове преди полицейският протест, обявен за утре, министърът на вътрешните работи Валентин Редев заяви, че не разбира какво искат да кажат униформените с тези свои действия. Радев им напомни, че служителите в системата на сектор "Сигурност" имат право на протест, но не и на стачка.

По думите му въпросът със заплатите в МВР може да се реши, но трябва време. До протестите се стигна, след като синдикалните организации в МВР и ръководството на министерството не постигнаха съгласие за увеличение на заплатите, а само за компенсиране на служителите, които сами са си купили летни униформи.

След две-три заседания на Съвета за социално партньорство министър Валентин Радев е заявил, че не може да реши натрупаните в системата на МВР дългогодишни проблеми за месец. Въпросът с ниското възнаграждение - също.

"Аз им казах нещо много просто - аз съм тук от 1,5 месеца - 2 месеца. Кажете ми кой е решил въпроси за месец и половина-два, които не са решени - вие сте присъствали и сте участници в тези процеси - от повече от 6-7 години? Примерно за дрехите", коментира Радев, цитиран от БНТ.

Радев е заявил, че ще се реши въпросът със заплатите и униформите, но трябва да се прецени внимателно кога и как ще стане това.

"Оставете ме, с моя екип ще го направим. - "Да, ама ние сме обещали." И още същия ден излязоха лице в лице и обясняваха един от синдикатите, които ги предупредих, опозицията е хубаво нещо, но не може да ходите при опозицията и да се съветвате и след това да заигравате буквално политически. Те си решават, каквото искат да правят. Те ми казаха - това не е срещу Вас, е срещу кого е? Аз съм от правителството. Ами ние ще протестираме за заплати пред правителството. Ама аз съм част от правителството", каза Радев.

Радев напомни, че има и други сектори в държавата, в които служителите искат по-високи заплати - служителите за борба с градушката и в затворите.

"И аз леко не разбирам този протест какво искат да кажат още. Моята молба е, повтарям, само да погледнат малко по-отвисоко, защото всички сме граждани на България, не сме граждани на МВР, няма такова понятие", допълни министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенин

    26 1 Отговор
    Много често се бунтуват полицайте и то само при герб управление.Трябва да има някаква причина ,може би става въпрос за "лично"отношение на една "личност"към цялото съсловие.Сетете се!
  • 2 Про

    22 11 Отговор
    Не мога да разбера след като БОКО при второто си царуване вдигна бюджета на МВР от 1млрд. на 2млрд. няма пак пари за МВР. Само за МВР ли ще работим в тази държава Къде изтичат тези пари Няма ведомсво в тази държава Бюджета да му се вдига двойно като на МВР

    Коментиран от #13

  • 3 Хасан

    14 14 Отговор
    Искат пари ама не могат да хванат един телефонен измамник...така ги обират тия старци..не могат да опазять...пази Боже да се наложи да хванат Ханибал
  • 4 Гост

    24 1 Отговор
    Мунчо, служителите в затворите са обвързани със заплатите на полицаите - пише го в закона им!
    Не знам този шапкар какво разбира от полицейска работа, та го набутаха за министър, както направиха с онази социоложка?
    Ама то щом пожарникаря ББ си мисли, че е топ генгето на Европа, какво да се очаква?
    И как да има пари, като тази държава нищо не произвежда, а само се набълбуква със заеми?!
  • 5 Шпек Салам Народен

    18 2 Отговор
    Дигайте заплатите! За депутатските и министерски,като ги вдигате,проблем няма,а? А за ченгето,дето бачка за смешно заплащане,пари няма!
    Е как да не напускат системата ви хората?!
    Ще вдигате,хранутници такива, на всички държавни служители заплатите и песен ще пеете!
    Да не забравите и пенсионерите,че утре и вие ще станете такива!
    Баста на кражбите ви,че народа вече не търпява!
    ...Чудел се той,защо стачкували хората...
  • 6 666

    13 2 Отговор
    Читавите полицаи ще кажат "искаме повече права, по-малко бюрокрация, реформа в съдебната власт, за да не отива труда ни напразно, смяна на макаровите с калашници и картбланш да си свършим работата.

    Калпавите полицаи ще кажат "искаме пари, ранно пенсиониране, пари, 6 месеца платен годишен отпуск, пари, възглавнички за патрулките, пари......

    Нашите полицаи от кои са?

    Коментиран от #10

  • 7 Борис

    17 1 Отговор
    Щом неможеш да разбереш собсвените си служители ,какво правиш на този пост?
  • 8 Монго

    10 3 Отговор
    Когато кандидат полицаите спрат да пишат аФтобиография, когато полицаите знаят какво е коефициент на конфликтност на кръстовище, що е допирни и пресечни точки в него в него, тогава да искат...каквото си искат! Не може да приемат хора, които са два пъти по-малки от мен и не могат да направят три обиколки на стадиона, а аз 15 за кардио.
  • 9 Извън закона

    18 2 Отговор
    Евала на всички много интересни коментари!!!
    Да ви кажа че куките нямат пари и се гърчат като другите хора в държавата е истина.Верно че не са подготвени за тая професия повечето ама пък да си помислим ние бихме ли издържали тяхното...те горките си мислят че примиера е техен човек нали те си го избраха няколко пъти Ама забравят едно че щом се сиромах замогне никому неще помогне !!!
  • 10 КУЧЕ

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "666":

    МНОГО СИ ЗАДРЪСТЕН ДА ИМ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ НЯМА САМО ДА ВИ ВАРДЯТ ВАШИТЕ ПРОТЕСТИ
  • 11 гогост

    15 2 Отговор
    Нека "министъра" (който е бивш военен бастун) да си намали неговата заплата до тази на полицаите и пожарникарите, да споделя техните отговорности и стрес, да знае, че стане ли нещо с него винаги ще е "бушон" и с единият крак навън, защото "системата" те изписва като консуматив и изобщо не се интересува от теб и едва тогава ще РАЗБЕРЕ, защо стачкуват хората !

    Коментиран от #12

  • 12 Борис

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "гогост":

    Сития на гладния не вярва .
  • 13 Неполицай

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Про":

    Очевидно не където трябва. Скоро четох, че пари за патрулки за 28 000лв били платени на 100 000. Явно след строителството от там се присвоява най-лесно.
    А ако министъра не знае защо полицаите са там, то означава че той също изобщо не е за мястото си.
    Но не се учудвам де ГЕРБ държи на експерти. Ето за министър на МВР-то беше физкултурник, после жена без един работен ден там, министър на отбраната - един изкуфял старец, после земелец и сводник. Все от ценни по-ценни кадри, които е трудно да спечелиш.
    На полицаите трябва да им се увеличат заплатите и правата, както и контрола върху тях. Обществена тайна е, че полицай прикриват/съдействат на наркотрафика в страната. Не може редови полицай да почва с 200-300лв над минималната работна заплата в страната, като част от тези пари отиват за да си купува облекло, аксесоари към формата. Няма как до всеки гражданин да има полицай, няма как един полицай да си върши работата без съдействието на гражданите. Колко от вас са оказали съдействие на полицай? Аз също не съм, но не ми се е налагало.
  • 14 гостъ

    7 0 Отговор
    Валентине Валентине с такива като теб имат право и на преврат ,а ти като не разбираш някое ТВУ,че явно си и много прост и много нагъл.Абе не си за политик а нараво за някой лагер,например Белене.
  • 15 Полицаи и Партийци

    9 0 Отговор
    Истинските полицаи са против партийците в службите и калинките на партийците. В МВР като във всички други министерства е пълно с калинки - некадърни хора, които не могат да правят каквото и да било, но са приятели на партийци. Този министър, ако е на място да почне чистка на тези, които не работят, а само взимат заплати
  • 16 Густо Майна

    9 7 Отговор
    Като чуя, че заплатаджия мрънка ми става много смешно, но не и жално! На бати котетата! Като не ви изнася напускайте и се пробвайте в реалната икономика. Нормалните хора редовно сменяме попрището и никой не ни е чул да рИвем! Един световно известен доктор хонорис кауза го е казал: "сам таймс уин, сам таймс лЮС"! Какво ревете само? Като вдовици за хой! Да видите кон боб яде ли или как се произвеждат паричките, дето Вие просто ги папкате. Да разберете как днес има, а утре не. Да забравите какво е това премия. Да забравите за 8-часов работен ден/обикновено е 12-16 часа, а може и 2-3 дни да ги слеем/. Да забравите за два почивни дни седмично, почивки по национални празници. Да забравите за годишен платен отпуск и др., и др.! Милите те, "силови" службари! Ама трябват топки за тази работа. Големи топки! А чиновник с такива - явно в България още не се е родил.

    Коментиран от #18

  • 17 Варна

    10 1 Отговор
    Полицаите протестират, че за последните 4-5 години условията са влошени и нямат пари за униформи.

    - Борисов управлява държавата от 2009 год. и отговорът на въпроса е повече от ясен.
  • 18 Тъпа майна

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Густо Майна":

    Пък на мен ми става противно като чета такива надувковци като теб! Кой си ти, че не приемаш протестите на хората? Циганите ли имат право да протестират, а г-н бизнесмен?
    Ти защо не станеш кука като е толкова хубаво, да те видим как ще почиваш на празнични дни?
    И изобщо я ни разкрий ти колко велик съзидател си и колко си важен за научно-техническия прогрес. Какво произвеждаш ти за тези всекидневни 16 часа работа и дори 2-3 непрекъснати работни дни?
    Само комплексар може да лъже по този тъп начин - да си разхождаш г.за с колата и да си бърбориш по телефона, не е работа, г-н реална икономика!!!
    Направо жив да те ожали човек, че си се прегърбил от работа и ти благодарим, че отдели време да дадеш и тук акъл, г-н големи топки!
    Жалка картинка са самозабравилите се партийни номенклатурчици като теб, които си мислят, че са хванали шлиферчето на оня горе и, че са много значими за света!!!

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 БайМанаф

    1 0 Отговор
    Народни водачи, а гледаш: край тях
    кордони джандари се вият и лазят, -
    дали от народна любов ги е страх,
    дали пък народа от себе си пазят?

    1938 Змей Горянин (1905-1958) - с гражданско име Светозар Акендиев Димитров
  • 21 Густо Майна

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Тъпа майна":

    Аз произвеждам ДДС,други данъци и още една камара държавни и общински отчисления моето момче, от които ти и други стотици хиляди, като теб получават заплати, за да вършат обществено полезна дейност! И нямам нищо против това, но да вършите наистина работа. А Вие просто отчитате дейност! Под Вие поставям всички държавни служби в България, в които посткомунистическото мислене няма край! Ние не сме Ви задължени(работещите хора). Вие сте ни задължени и докато не го проумеете това в отношението и положението няма да има промяна! А също и в доходите Ви! И след като те дразни бизнеса(за който трябват топки) днес просто погледни някое момче шофиращо да речем един от многото бусове за доставки - и то се гърчи многочасово, за да можете Вие да получите... Нещо! "На всеки според качеството и количеството на вложения труд"! Нали така го беше казал таварищ Ленин, а? Пък Вие работите по неговите методи - все още, но пък девиза е актуален. Не може да се отрече! И парите не растат по дърветата! От някъде се генерират. Започнете да уважавате частта от обществото, която е заета с това. Пък тогава да видим...

    Коментиран от #22

  • 22 Тъпа майна

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Густо Майна":

    Произвеждаш ДДС - браво, г-н прегърбен, твоя труд е най-важния за държавата ни!!!
    Абе ти наистина се вземаш много на сериозно?!
    На теб лично аз с нищо не съм ти задължен, проумей го!
    Ти си един хейтър, който живее в заблуждение, че е център на света и, че неговата работа е най-тежката и най-важната!
    Та теб ако те опънат накъде да работиш по цял ден на гише с такива надувковци като теб, ти няма да издържиш една седмица, г-н големи топки. Няма да имаш никакво време да висиш в сайтовете и да се правиш на много велик!
    И благодаря, че ме подмлади, но едва ли си по-голям от мен, за да ми викаш моето момче, но то толкова ти е акъла - освен хейт и егоцентризъм друго май не вирее в главата ти!
    Хайде със здраве и не се приемай толкова на сериозно, че ставаш смешен! Със сигурност не си Нобелов лауреат и за това не си мисли, че си нещо повече от другите хора, които все пак също работят!
  • 23 Заинтересован

    1 0 Отговор
    Проблемът за кадрите в МВР ... Били такива, унакива. Знае ли някой, че от години няма добър възможен избор... Голя част от кандидатите са без трудов стаж, без добра последваща квалификация. Как да избереш измежду мъже, които не са ходили в казарма, нямат елементарни познания, а трябва да наемеш брой хора. Качеството на кадрите е много, много различно от преди 10-на години. Качествените отиват там, където има добро заплащане и положителни условия на труд, а в МВР отдавна няма такива. Аз самия не одобрявам патрулка, в която водача говори по мобилния си телефон демонстративно, а колегата му до него пафка цигара. Спират където им е удобно, а не са на акция. Контролът е уж много голям, а в същност е занижен с пъти - ето това е демотивация за изпълняване на сл. задължения.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове