681 2

Валентин Радев: Увеличение на полицейските заплати може от догодина

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Светослава Ингилизова

Заплатите в МВР трябва да се увеличат със справедливия процент, търсим го. Това обяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от БНТ, по повод днешния протест на служителите в системата. Сред техните искания е повишаване на възнагражденията.

Вътрешният министър посочи, че това няма възможност да стане тази година, както искат синдикатите. Няма напрежение, поне от моя страна не виждам такова. Такова усещане имам и от последното заседание на Съвета за социално партньорство, там буквално се договорихме. Синдикатите не можаха да дадат заден и казаха, че все пак ще има на 5 юли. Аз не го разбрах това, но вратата е отворена, ние сме в диалог", каза още Радев.

Той смята, че полицаите имат основание да искат по-високи заплати, ръководството на МВР обсъжда въпроса както с профсъюзите, така и с правителството. Очаквам това да се случи, не съм оптимист за тази година - вероятно от началото на следващата, смята вътрешният министър. Трябва, отбеляза той, да сравним заплатите на полицаите, тези, които са на терен, на пожарната, на служителите с полицейски функции - там има проблем със заплатите, това са и моите наблюдения. След като няма желаещи да заемат тези позиции, означава, че един от проблемите е ниското заплащане, е изводът на Радев.

Върху това бил и фокусът на политическото ръководство на ведомството. Запознат съм с бюджетните процедури, технологията и си мисля, че повишението може да стане след Нова година, не знам защо те държат това да стане незабавно, коментира още вътрешният министър.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • пепо
  Отговор
  1 22:21  05.07.17
  Много си объл, господин министре, даже бих казал тъп. Догодина теб няма да те има в това министерство. Като не можеш да разбереш какви са исканията на служителите вземи да си свалиш каската и ботушите, това може донякъде да ти помогне да схванеш исканията. До там я докарахте с вашите реформи от Групировката, Бъчварова и такива като теб празни кофи
 • Гост
  Отговор
  2 23:15  05.07.17
  Не трябва да има увеличение само защото реват. Увеличение може да има единствено за тези които си вършат добре работата, които показват резултати. А за останалите съкращения.

Напиши коментар:


Публикувай