2 101 4

Джамбазки сигнализира главния прокурор за изказване на Бирали

Евродепутатът пита главния мюфтия подкрепя ли заместника си

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки
Светослава Ингилизова

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с изказване на заместник главния мюфтия Бирали Бирали.

В свое изявление в ефира на национална медия Бирали насажда заплахи и разделение на религиозна основа, смята евродепутатът. Затова и Джамбазки призовава главния прокурор да предприеме всички мерки в рамките на действащото законодателство и да разпореди проверка.

Едновременно със сигнала заместник-председателят на ВМРО изпрати и писмо до Главното мюфтийство. В него той пита главния мюфтия Мустафа Хаджи застава ли зад думите и действията на заместника си Бирали Бирали и има ли готовност да подаде оставка, ако историята с нападението над дъщерите на заместник главния мюфтия се окаже невярна.

Джамбазки се обръща и към Бирали, като отправя въпрос дали се чувства готов да понесе отговорност и той също да подаде оставка, ако се окаже, че е подвел обществото с неверни твърдения в национален ефир. Евродепутатът пита също дали заместник главния мюфтия е готов да понесе цялата строгост на закона, ако случката със семейството му се окаже „зле скалъпена лъжа“.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Глас от хоремага
  Отговор
  1 13:30  05.07.17
  Ще замажат случая. Щото някой друг дърпа конците...
 • Otto
  Отговор
  2 14:29  05.07.17
  Ahh toq jambozki golqm 4ovek izleze.
 • 3 17:23  05.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 681
  Отговор
  4 14:29  06.07.17
  Бирали Бирали и забрадените му дъщери да си ходят там, от където са дошли! Ние тук нямаме нужда от такива кози!

Напиши коментар:


Публикувай