1 770 10

Домусчиев: Горд съм, че спасихме БМФ от фалит

Злобарите няма да попречат на компанията да се развива, пише още бизнесменът

Константин Карагьозов

Кирил Домусчиев излезе с изявление след думите на вицепремиера Валери Симеонов, че компанията му не е изпълнявала условията в приватизационния договор за „Български морски флот”.

"Горд съм, че в годините на най-тежката криза в морската индустрия, успяхме да спасим от фалит „Български морски флот", пише в социалната мрежа Facebook Домусчиев.

Той допълва, че украинският, румънският и други големи флотове са фалирали, а българският ще празнува 125-годишнина с модерна и обновена флотилия. Това коствало на екипа му много усилия.

Домусчиев пише още, че „злобарите били навсякъде, но нямало да попречат на компанията да се развива”.

Повод за позицията му е настояването на Валери Симеонов държавата да обжалва решение на Арбитражен съд, което задължава правителството да промени условията в договора и да заплати определена сума.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • фризьор
  Отговор
  1 17:50  05.07.17
  Още гел, още !
 • Варна
  Отговор
  2 17:56  05.07.17
  Откровена лъжа от страна на Домусчиев! - Казвам го като човек, работил с БМФ като доставчик. - Когато се приватизира БМФ естествено за неслучайно лице Домусцчиев, корабите на БВФ бяха 97 на брой. За първата година този продаде от тях около 30 бр. - Така си плати необходимите пари, от приватизационната сделка. А в момента персонала на всичките му фирми е на заплати по оперативна програма, която е за стимулиране на наемане на персонал. За целта трябваше фиктивно да уволни всички и да ги преназначи като току що нает персонал. Естествено това става със любезното съдействие на неговият приятел ББ.

  Коментиран от #5

 • Опппсс
  Отговор
  3 18:03  05.07.17
  Народен съд за тези
 • Sarnata
  Отговор
  4 18:23  05.07.17
  Na tozi ne mu puka za dobrite newa koito kazva ce varwi,a zawo ne kawe kakvo e poiskal,vzel i ograbil ot darwavata

 • Варна х 2
  Отговор
  5 20:23  05.07.17

  До коментар #2 от "Варна":

  я си пии хапчетата по редовно а! Явно си пълен безхаберник за да пишеш такива глупости....какво си доставял, тоалетна хартия ли??? Да не говорим, че всички доставчици кихаха яко за да са в играта и сега явно са те изритали понеже не става и чеп за зеле от теб, относно броя на корабите ОК, а нежто за възрастта на същите да добавиш или пък за постоянните разходи на един кораб колко са паднали откак БМФ го приватизираха??? Не си чувал нали бе умник? И я някои да се напъне и да каже има ли друг предприемач освен Киро който развива предприятията които е купил...въпроса е риторичен - НЯМА Айде бЕгай да копаш градината и не пиши глупости повече

  Коментиран от #6, #7

 • чеп
  Отговор
  6 20:48  05.07.17

  До коментар #5 от "Варна х 2":

  Киро, не се ядосвай йе чуек, какво му се обясняваш я кажи нещо за ЦСКА то
 • Варна
  Отговор
  7 22:19  05.07.17

  До коментар #5 от "Варна х 2":

  Харесва или не, това е истината! - В момента са останали около 30 кораба. Каквито квалификации се опитваш да вмениш, това не променя крайният резултат. Какво съм доставял там видимо не е твоя работа. - Аз все още снабдявам БМФ индиректно понеже не ми се чакат плащания за повече от 30 дни от датата на доставката. Ако ти смяташ че това е развитие на бизнес от 97 кораба да останат 30-на ... - Това може да го каже само някой работник на Домусчиев или привърженик на Винету. - Домусчиев приватизира БМФ по същият начин, както "Биовет" и останалите предприятия. - Едни хора си раздадоха държавните активи под масата. - Пък ти поддържай тезата, че направил пърият си милион с продажба на шлифери от мачкан шушлек на Илиенци. - Добре е да се разровиш в автобиографията му за да направиш връзката. И пак да повторя! - Фактите са си Факти! - Всичко останало за което говориш са пълни глупости...

  Коментиран от #8

 • Варна х 2
  Отговор
  8 23:11  05.07.17

  До коментар #7 от "Варна":

  Определно не си доставял нищо на VST примерно докато съществуваха та да видиш забавяне с 90 дни и повече, а в един момент бяха 2-риа по брой кораби след БМФ и какво стана??? Това което щеше и да стане с БМФ ако беше останало държвано! Така, че недей плю Киро, не че е цвете, ама е един малкото дето развиват предприятията и бизнесите които имат, а откъде си е докарал първия мил. не ме интересува.

  Коментиран от #9

 • Варна
  Отговор
  9 23:28  05.07.17

  До коментар #8 от "Варна х 2":

  Няма нужда да ми обясняваш каква е ситуацията с корабното снабдяване, просто защото аз все още снабдявам. Така или иначе това не променя факта, че БМФ беше приватизирано под масата, както се случи и с Булярд и КРЗ. Това са факти! - Какво има повече да се обясняваш? Резултатите са налице! - Корабите са 3 пъти по- малко и уговорените инвестиции по приватизацията не се случиха! - Факт! - Така, че не разбирам какво се опитваш извадиш един фалшив приватизатор, който свали дейността до минимум. Да не говорим, как по какъв начин измести част от колегите в бранша за Боите, плотовете и да не изброявам подред всичко. Не си мисли, че ти си единствения, който е наясно с нещата. - Дай да не се правим на по- по- най! Това което извадих като информация са факти, които отговарян на истината! - Всичко останало са празни приказки! Коментирай цифрите и повече няма нужда да дискутираме. За това скъпи ми колега... - Дръж се на положение и нека да говорим за нещата такива каквито са!
 • ДЪЖД
  Отговор
  10 04:49  07.07.17
  ТОНЧО РУСЕВ И СИЛВИЯ КАЦАРОВА ПЕСЕНТА "ДЪЖД" - златен дъжд, благодатен дъжд, как така изведнъж, народната република с народните богатства преминаха в частни ръце? Как така Бойко и Домусчиев взеха народното в свое владение? що за народни предтавители са в НС? Що за глупост е да гласуваме за ЕКЗЕКУТОРИТЕ СИ?

Напиши коментар:


Публикувай