1 302 6

Маринов: Надявам се до 2-3 г. да решим проблема с кадрите в МВР

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Работи се в посока повече полицаи, знаете, МВР има проблем със запълване на свободните места. Към момента текат конкурси, има новоназначени 400 служители. За съжаление, увеличаването на броя на полицаите е свързано с ресурси. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов в пред бТВ.

"Правим всичко възможно с наличния ресурс да сме оптимално гъвкави и бързи при реакцията. Наистина има липса на кадри в системата на МВР. Надявам се това в рамките на 2-3 години да се нормализира, но към момента ще използваме ресурсите на Жандармерията и на специализираните полицейски звена за провеждане на специализирани полицейски акции системно и периодично в проблемните зони", коментира главният секретар на МВР.

Маринов коментира, че не е възможно навсякъде да има полицаи, но е възможно да има бърза реакция от страна на органите на реда при подадени сигнали.

Той отрече хипотезата МВР да действа "по-кротко" в ромските махали и да има двоен аршин. "Ние се стремим да сме обективни и да прилагаме закона еднакво навсякъде и за всеки", заяви той.

"Аз се успокоявам, като виждам, че хората вече осъзнават, че не трябва да се стига до етнически конфликт. Въпреки че в началото на развитието на събитията доста се насочи темата в тази посока. На протеста в неделя имаше сериозно напрежение и възгласи, които водеха към етническо противопоставяне, което наистина беше притеснително. Имаше опити да се кордон, да се нахлуе в махалата. Това според мен не бяха хората, отишли там за един мирен протест, а лица, които имат такива насоки. Благодаря на хората, че много бързо усетиха, че са провокирани и по-голямата част от тях наистина изпълняваха полицейските разпореждания и проведоха един мирен протест", коментира главният секретар на МВР във връзка със ситуацията в Асеновград.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 09:27  07.07.17
  България е държавата с най-много полицаи на глава от населението, което се топи по-бързо от колкото на война. За сметка на това се увеличава щата на МВР. Данъкоплатеца плаща по над един милиард годишно за МВР ... и знаете какво получава. Правете си изводите. В тази държава накрая ще останат само милиционери, прокурори, съдии и адвокати(не че имам нещо против тяхното съсловие) и пак ще се препират парици на държавно ниво, дори и без реално да има единици, които да генерират БВП. Мафия ли? Не бих казал и то пред толкова полицаи душещи по форумите и телефоните.

  Коментиран от #6

 • 321
  Отговор
  2 09:35  07.07.17
  Аз се успокоявам, като виждам, че хората вече осъзнават, че не трябва да се стига до етнически конфликт. Хората явно осъзнават, ама т.нар. роми дали го осъзнават?
 • Мента
  Отговор
  3 10:04  07.07.17
  В България живеят 7 милиона, а скоро казаха, че полицаите (или служителите в МВР) са 45000, което прави на 156 жители един полицай. Нека 20 % са катаджии - 9000, т.е. на 778 жители един катаджия. Тогава в София при 1,5 милиона жители трябва да има 1928 катаджии. Нека работят на четири смени, това прави по 482 катаджии във всеки един момент по улиците на София. По пътя от Надежда до Младост най-много да видя един. Къде са другите? Като цяло явно от 45000 има много калинки, приятели, роднини на шефовете, които взимат големи заплати, но не вършат никаква работа. Така че проблемът е в самото МВР, а не е в незапълнените 1000 бройки, а в излишните назначени. Горанов да им спре парите както на БАН, т.к. не са се реформирали.

  Коментиран от #4, #5

 • жалко
  Отговор
  4 13:01  07.07.17

  До коментар #3 от "Мента":

  Роднина- полицай, роднина-полицай, роднина-полицай... Наистина е така!
 • 123
  Отговор
  5 14:05  07.07.17

  До коментар #3 от "Мента":

  Само името ти е вярно - или МЕНТИШ умишлено или като повечето в БГ говориш за неще от които нямаш понятие .............
 • Гост
  Отговор
  6 17:32  07.07.17

  До коментар #1 от "Гост":

  Като вярваш на НПО и лъжливи медии, това си е твой проблем! Официално миналата година извадиха, че имаме реално 22700 полицая, което ни нареджа на едни от последните места в Европа по брой полицаи от глава на населението! http://www.dnes.bg/politika/2016/01/15/policaite-ne-stigat-za-da-sa-navsiakyde-prizna-bychvarova.289776 Лошото е, че от онези хейтъри, които кълват като шарани на лъжите на НПО-тата!

Напиши коментар:


Публикувай