2 030 5

Каракачанов: България няма оръжие за масово поразяване (ВИДЕО)

Министърът на отбраната потвърди, че неконвенционално оръжие не е разполагано по никоя от българските граници

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

"Изплатените допълнителни възнаграждения на военнослужещите, участващи в охраната на границата до 30 юни тази година са в размер на 5 милиона 570 хиляди лева". Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов време на парламентарния контрол, цитиран от информационния център на Министерството на отбраната.

На депутатски въпрос той отговори, че България не разполага с неконвенционално оръжие за масово поразяване и такова не е разполагано по никоя от българските граници.

Неконвенционално оръжие се нарича оръжието за масово (ядрено, химическо или биологично) поразяване.

Ядреното оръжие може да бъде вид бомба с огромна разрушителна сила, която използва освободената енергия вследствие на ядрени реакции. Химическото оръжие се нарича още бойно отровно вещество и в същността си е различни отровни химически вещества, използвани като оръжие с цел да направи врага неспособен да воюва. Биологичното оръжие е едно от най-новите видове оръжия за масово поразяване и се състои от организми (бактерии, вируси или други болестотворни организми) или природни токсини, използвани като оръжие.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • чисто луд
  Отговор
  1 15:24  07.07.17
  Как ше нема бе, тия м...ли, които поразиха западна Европа, кво са?

  Коментиран от #2

 • КЮНЕЦ
  Отговор
  2 15:29  07.07.17

  До коментар #1 от "чисто луд":

  Да ама тея дето са на бутона са така наречените ПОЛИТИЦИ... сганта,която "работи" за народа...
 • КАК ДА НЯМА
  Отговор
  3 15:35  07.07.17
  А семейния кодекс и семейното правораздаване . . с десетилетия ? Вижте колко спадна раждаемостта заради тях .
 • АМИ ТОГАВА
  Отговор
  4 22:35  07.07.17
  ТЪЙ КАКТО ИЗГЛЕЖДА, НИЕ ПОЧТИ И АРМИЯ СИ НЯМАМЕ, ТОГАЗ ТЕ ЗА КАКВО ТЕ ИМАМЕ? Скоро някой каза че в Китай получили секретна информация, затуй че България е обявила война на Китай. Докладвайки на Председателят на Ком. Партията на подбебесната, той се позамислил и запитал - "а те, между в прочем, в кой хотел са отседнали?" Та и ние - на гол г.з, чифте пищови! Играем си партизани и апаши. То апаши за сега бол, само още партизаните ги няма а ма може и да додат.
 • бай Иван
  Отговор
  5 22:15  09.07.17
  Има бе Каракачанов, има. Казва се "Циганин".Храниш го поиш го и той се размножава. След това за благодарност те унищожава, като започва от най-слабите-пенсионерите, като в последно време се ъпдейтва и се ориентира към младите. Ти и другите като теб го управлявате и насочвате в правилната за вас посока вече повече от четвърт век-българския етнос и тези които успяха да съградят с труда си съвременна България-лека и пръст вече.

Напиши коментар:


Публикувай