2 282 6

Премахват знаците за камерите на пътя

Мярката влиза в сила от днес

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Росен Стойчев

От днес премахват табелите, предупреждаващи за камери на пътя. Така шофьорите няма да знаят кога и къде ги снимат. А целта - те да бъдат превъзпитани и да не намаляват скоростта само за пред камерите, съобщи НОВА Тв.

За срок от един месец ще се отнема книжката на собственик, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на човек, употребил алкохол над 0,5 промила или наркотични вещества.

И още: нарушения, заснети с видеокамера, за които не се отнемат контролни точки или право на управление на автомобил, да се издават електронни фишове.

За срок между 6 месеца и година ще се прекратява регистрацията на автомобил, чийто собственик го е предоставил на лице без книжка.

За период от 6 месеца до една година ще се прекратява регистрацията на пътно превозно средство, ако неговият собственик го управлява, без да притежава шофьорска книжка или е употребил алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 промила или наркотици.

Същата принудителна мярка ще се въвежда и за собственик, който откаже проверка с техническо средство за алкохол.

Съгласно промените на пълнолетните лица, употребили наркотици и алкохол ще се търси наказателна отговорност, ако са причинили увреждане или смърт.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гощо
  Отговор
  1 09:39  09.07.17
  Сега ако не се появят някакви шпрейове и фолио дето покривайки номера камерата не може да го снима па на!!! Нещо игра с блендата ще има! Радари също така вероятно ще има за хващане на камери!
 • Табели горе табели долу
  Отговор
  2 10:32  09.07.17
  А сега тия дето сложиха и дето свалиха тия табели - да ги платят с лични пари. Не може за всеки техен непрофесионализъм/глупост все държавата да им плаща, т.е. с нашите пари. Абе това да не ви е комунизъмъ. После тия са ми били демократи. Я помислете !
 • onq s konq
  Отговор
  3 11:25  09.07.17
  Крайно време беше да ги махнат тия табели за "Радар" по пътищата,защото 99% от тях бяха ФАЛШИВИ и само стряскаха шофьорите т.е. табела има,радар няма.
 • Ленторез
  Отговор
  4 18:50  09.07.17
  Май толкова прости управници отдавна сме нямали...
 • Селяндур
  Отговор
  5 21:17  09.07.17
  Пак да ги изберете на следващите избори
 • onlyhonda
  Отговор
  6 16:28  11.07.17
  откраднаха милиони за да ги сложат. КОЙ ги прибра , КЪДЕ ? утре тиквата ще каже пак сложете ги и пак ли нов обир и пак от нас. трябваше да си сваля една табела, да си сложа на двора да плаши гаргите да не летят с много бързо!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай