902 3

Мартин Димитров: Пълен провал на държавата спрямо КТБ

Все още няма същинско международно разследване по случая с фалита на банката

Стопкадър: bTV
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

"След публикуването на двете стенограми за КТБ най-важното е колко пари са върнати обратно в масата по несъстоятелност. Това е най-важният въпрос, защото, ако са върнати парите, са хванати хората", заяви икономистът и член на политическата партия "Нова Република" Мартин Димитров.

„Данните, които имаме до момента, са лоши. Пълен провал на държавата, по отношение на връщането парите на КТБ. Очевидно синдиците не се справят, Фондът за гарантиране на влоговете не се справя, Министерството на финансите не се справя.

На нашия въпрос от месец април колко пари до момента сте събрали вече дори не ни отговарят. Бягат от отговора на този въпрос, с което ни принудиха, нас с Петър Славов и Методи Андреев, да водим поредното дело срещу Министерството на финансите”.

По думите му най-важният въпрос е може ли нещо да се направи сега. Единият вариант, който искат парламентарните партии и сегашното управление, е нищо да не се прави повече.

Може да се направи все още международно разследване, както направиха навсякъде по света, където имаше подобни фалити, допълни Димитров.

Той припомни, че има написан доклад, но това не е същинско разследване, а подготовка за разследване.

"Българската страна отказа международното разследване, въпреки нашите усилия. Не е толкова късно това да бъде направено, защото парите могат да бъдат проследени, виновните лица могат да бъдат разкрити и поне част от парите могат да бъдат върнати", добави Мартин Димитров.

"Трябва да гоним виновните до последно", заключи Димитров.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Роман дизел
  Отговор
  1 20:23  10.07.17
  Требе да дойде некой безсмъртен да ги тражи . Я бих дошъл ама ми свърши ракията.
 • Све
  Отговор
  2 22:37  10.07.17
  Аз мисля, че ще има връщане на лентата. Никой , който преживее следващите 10г и е набъркан в каузата няма да се отърве. Нито Шиши, Каратиста, Боко…….. Толкова е лесно за професионалисти Тъ....ци
 • Шамана
  Отговор
  3 02:58  11.07.17
  Мартине, братле , прав си. В BG никой не връща краденото. Тук битият е бит , а не битият ще бъде бит.Ще ни грабят още много пъти, за туй съберете се всички европейци , ама без комунисти , Куневисти ,в ръководството и фа ги махнем тези имитатори на ЕНП.

Напиши коментар:


Публикувай