3 667 5

Жандармерия влиза в ромския квартал “Изток” в Пазарджик

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Мартин Христов

От края на седмицата екипи на жандармерията ще охраняват съвместно с полицията ромския квартал "Изток" на Пазарджик.

Мярката е превантивна и ще бъде приложена за втора поредна година по предложение на ръководството на дирекцията, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Съвместните патрулни екипи от полицаи и жандармеристи от Пловдив ще имат за задача да следят за обществения ред и спокойствието на гражданите в квартала.

Опитът е показал, че присъствието на жандармерията в квартала има значителен превантивен ефект за спазване на обществения ред и бързото и адекватно потушаване на конфликтни ситуации.

Освен това допълнителните екипи ще могат бързо и ефективно да реагират при сигнали за нередности, допълват от МВР-Пазарджик.

Пазарджик / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 16:03  11.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Сашо Ром
  Отговор
  2 16:58  11.07.17
  Ок,ромите,циганите,просто чашата преля.
 • Гоуст
  Отговор
  3 17:30  11.07.17
  А бе боклук, защо си ми изтрил коментара като казах, че положението е страшно? Ще дойда в редакцията ви и ще ви запукам всичките триячи на коментари
 • onq s konq
  Отговор
  4 19:14  11.07.17
  За махалата ТОКАЙТО ли става въпрос?
 • Колю
  Отговор
  5 05:58  13.07.17
  На всякъде пратете . Не подминавайте варненско. Когато са там изпратете в първия ден още и данъчни да видят коя стая е магазин,бар или друга търговия всъщност.Кой, с какви средства е вдигнал 3 етажни къщи и кара лимузини от 150 к.с. и на горе. Планове за строеж имат ли изобщо ,защото на село искаха за гараж. А като видят "самотна майка " ,тоест жена с малки деца ,без мъж който всяка вечер да и прави следващото дете, да се обадят че е истина. Кметовете не ги ползвайте и не им казвате кога ще идвате. Те са избрани от махалите . А най-необяснимо богатите са членове на най-големите по брой фамилии-кланове-племена. Връзката с изборите за кметове е повече от очевадна. От тях са и общинските съветници които пък съвсем няма да могат да обяснят от къде им е имането.

Напиши коментар:


Публикувай