758 3

Сотир Цацаров ще проверява прокурори

Венцислав Михайлов

Започва проверка срещу четирима прокурори, отказали разследване срещу Стефан Станев, който уби приятелката си Виола Николова в София.

Това съобщи на пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му, проверката е след изявление на бившата съпруга на Станев - Благовеста Пенева.

В него тя обяснява, че от 2015 година досега е получила редица откази от прокуратурата. Оказало се, че жалби срещу Стефан Станев имало не само от бившата съпруга на Станев, а и от нейни роднини.

"Установени са нарушения на прокурори, но и пропуски в работата на МВР. В прокуратурата имало 5 преписки, но само по една имало образувано разследване за закана за убийство. Има и друг случай от 2016 година, когато Станев за пореден път заплашил бившата си жена. А прокуратурата отказала да образува разследване без мотиви", каза Цацаров.

Подобна е съдбата на следваща жалба, която е отхвърлена с мотива, че Станев е лекуван от психиатрично заболяване. Следват още няколко жалби, отново с отказ да се образува разследване. Заради всичко това започва проверка на прокурорите, отказали да образуват разследване.

Градският прокурор на София Емилия Русинова допълни, че до края на септември прокуратурата очаква да приключи разследването срещу Стефан Станев за убийството на Виола Николова. Разпитани са редица свидетели, а вече е назначена и психиатрична експертиза. Освен това се очаква ДНК експертиза.

На 23 юни младата жена бе пребита с метален стик, душена и наръгана с нож от Стефан, който подозирал, че тя му е изневерила. Двамата живеели заедно от няколко месеца. След като убил Виола, 29-годишният мъж тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Ден по-късно Стефан Станев бе задържан в Созопол.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 16:56  11.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • поговорка
  Отговор
  2 17:20  11.07.17
  "Гарван гарвану око не вади"
 • Дони
  Отговор
  3 23:04  11.07.17
  Цацаров ,престани да ни правиш на глупаци и да се занимаваш с работата за един адвокат.Ти си главен прокурор бе цървул ,преди няколко дни ни приказваш колко строги ще бъдете с присъда за някакъв циганин.Затваряте си очите пред истинските проблеми.

Напиши коментар:


Публикувай