Last news in Fakti

11 Юли, 2017 17:48 1 681 2

Проверяват туроператора „Мадес груп“

  • почивка-
  • плаж-
  • слънце-
  • мадес груп

Комисията за защита на потребителите е органът, контролиращ дейността на туроператорите

Проверяват туроператора „Мадес груп“ - 1

Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите следят казуса с туроператора „Мадес груп“. При нужда туристите, подали сигнал, че още не са получили парите си за неосъществени почивки в Гърция, резервирани при туроператора „Мадес груп“, ще бъдат защитени с всички възможни механизми на съществуващото българско законодателство, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

В четвъртък, 6 юли 2017 г., Министерството на туризма е изпратило официално писмо до Комисията за защита на потребителите (КЗП) с молба да бъде извършена проверка на туроператора заради постъпили във ведомството писма от две туристки, че заради дублиране на резервации им е отказано настаняване в хотел „Villa Natassa Hotel 2*“, остров Тасос в Гърция, а средствата за неосъществената почивка не са им върнати.

В петък - 7 юли, представители на КЗП са били на проверка в офиса на туроператора на обявения в регистрите адрес, но там не са открили никого. С писмо КЗП кани търговеца да се яви, за да му бъдат предявени жалбите на туристите и да им се окаже съдействие за решаване на казуса. На проверката е присъствал и експерт от Министерството на туризма.

В телефонен разговор със служител на туроператора бе казано, че средствата за почивката на туристите ще бъдат възстановени. От „Мадес груп“ тогава обясниха, че дублирането на резервации се е получило, защото в Гърция те работят с местен туроператор и не е по тяхна вина. От фирмата твърдят, че са предложили на туристите настаняване в по-висококатегориен хотел, но част от тях първоначално отказали.

Според действащото в момента законодателство Комисията за защита на потребителите е органът, контролиращ дейността на туроператорите.

С промени в законодателството в бъдеще и Министерството на туризма, и туристическият бранш обмислят да се гарантира още по-пълна защита на потребителите. По тази причина се подготвят текстове за изменение и допълнение на Закона за туризма, които се очаква за влязат в парламента през есента. Според тях туроператорската застраховка, гаранционен фонд или банкова гаранция ще гарантират пълното обезщетение на туристите при текущи проблеми или дори при фалит на туроператор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мадес груп

    0 2 Отговор
    Уважаеми потребители,
    Искаме най-официално да Ви уведомим,че във връзка с публикации по различни форуми в интернет и някои медии през последните няколко месеца има публикувани негативни мнения на недоволни клиенти. Установихме, че абсолютно неправомерно сайт TRAVEL BAZZAR публикува и прави резервации от името на нашата фирма Мадес Груп, която е лицензиран туроператор. Фирмата ни няма никакви юридически и финансови взаимоотношения с горепосоченият сайт. Ваучерите, които е издавал този сайт, респективно фирма са във противоречие на закона. Всички резервации на клиенти направени от тази фирма нямат нищо общо с нашата фирма, не рекламираме и не продаваме наши туристически пакети в този сайт. Съжаляваме, че по този начин е опетнено името на фирмата и по някакъв начин е причинено неудобство на клиенти. Уведомени са компетентните органи за действията на TRAVEL BAZZAR. Целият екип на Мадес Груп ще продължи да работи с още по голям заряд, и ще положи всички усилия за изчистване на своя имидж.
  • 2 Марина

    0 0 Отговор
    Ще ни се възтановят ли парите?!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове