957 1

Масово шофират без книжка в Шуменско

Униформените са констатирали малко над 3 900 нарушения по пътищата в региона през юни

Снимка: СБА
Снимка: СБА
Константин Карагьозов

68 неправоспособни водачи са установени при проверки в Шуменско през месец юни. Най-много са нарушенията за скорост. От общо 3 907 нарушения, тези за скорост са 1 283, информират от пресцентъра на местната полиция.

454 водачи са били санкционирани за неправилно паркиране или спиране, наложените глоби с фиш за това нарушение са 436, съставени са и 18 акта. В 269 от случаите шофьорите са били с нередовни пътни документи. Без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ са установени 70 водачи. При проверките в областта са установени 68 неправоспособни. Технически неизправни превозни средства са управлявали 126 водачи. В 207 от случаите шофьорите не са ползвали колани или каски.

133 са моторните превозни средства, спрени от движение след установена техническа неизправност, които са били без регистрационни табели или без „Гражданска отговорност“.

През юни са засечени 37 водачи, които са седнали зад волана след употреба на алкохол. С промили над 1,2 са били 20, а в 17 от случаите шофьорите са били с концентрация на алкохола под 1,2 промила.

840 са наложените глоби с фиш за превишение на максимално позволената скорост. Най-много 709 са тези, които са превишили скоростта с под 31 км/час над разрешената. 94 от водачите са санкционирани за превишаване на скоростта със скорост от 31 до 40 км/час.

В 25 от случаите шофьорите са управлявали с превишена над максимално допустимата скорост между 41 и 50 км/час. С над 50 км/час над позволената са установени и санкционирани 12 водачи.

Шумен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 12:45  13.07.17
    Ами никой като не си плаща актовете, фишовете и др. административни наказания как няма да е така. Пука му на Хасан, че са му писали акт, че няма книжка, че няма застраховка, като той няма и лична карта, няма адресна регистрация, няма банкова сметка, няма и пари в нея. Той взима една кола, каква да е, и кара където си иска, както си иска. Нека му пишат, той няма да плаща. На Запад ако натрупаш глоби и те спрат, констатират рецидив, то веднага отиваш в ареста, било то за неплатени фишове, актове или др. административно наказание. Ако искаш да излезеш трябва да ти се плати гаранция в размер на задължената сума. Справедливо и редно. Тук си трупат, карат си, а на всичкото отгоре им отпадат и по давност. Голяма свободия, голям кеф за нарушителите.

Напиши коментар:


Публикувай