2 936 7

САЩ построиха десет обекта на полигона „Ново село“ (ВИДЕО + СНИМКИ)

Сред съоръженията има хеликоптерна площадка, авиационен оперативен център, кула за тренировъчни цели, както и пътища и мост над река Мараш

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Венцислав Михайлов

Десет нови обекта, построени по проект на инженерния корпус на Сухопътните войски на САЩ, бяха открити във вторник на територията на учебен полигон "Ново село".

Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО). Във вторник на полигона беше даден старт на голямо многонационално учение.

Заместник - началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и заместник - командващият на Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-майор Джон Гронски символично откриха обектите с прерязване на лента.

Сред съоръженията има хеликоптерна площадка, авиационен оперативен център, кула за тренировъчни цели, както и пътища и мост над река Мараш. Те са финансирани от САЩ и възлизат общо на 4,6 милиона долара.

Вицеадмирал Ефтимов и ген. Гронски бяха единодушни, че новите обекти ще допринесат за сътрудничеството между България и САЩ и ще създадат условия за по-добра съвместна подготовка.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПенаОтНощнатаСмена
  Отговор
  1 10:25  12.07.17
  Дронски май нещо забрави да си плати вересиите .. че само тук го има това чудо ФАЩ да не си плащат наем за полигоните :D
 • Варна
  Отговор
  2 10:41  12.07.17
  Според мен, по правилно е да се каже Сащ "СИ" просториха 10 нови обекта
 • Мъри
  Отговор
  3 11:19  12.07.17
  Ако с тези пари бяха построени детски център и център за възрастни хора бяха подпомагти инвалиди и самотни майки щеше да е добре но САЩ ни готвят за война !
 • Тиквата с магнолиите
  Отговор
  4 12:00  12.07.17
  10 военни обекта за 4,6 млн. долара ... Боко щеше да ги построи за 46млн. долара ..За тия пари 300м магистрала...не писта
 • Митю
  Отговор
  5 13:59  12.07.17
  Заслужиха си Паметник
 • Сандо
  Отговор
  6 10:43  13.07.17
  Мръсни дупедавци! Онзи рижав нещастник си строй стени, затварят си границите, а при нас даже си строят обекти. Волен рева, вика за тези неща, скачаше и за златото. А сега го пуснаха във власта и млъкна. Всичките са един дол дренки... Продажници!
 • А къде са Русия обекти
  Отговор
  7 14:18  14.07.17
  Казват , че сме били окупирани от Русия, но в нито един град или село имаше руски контингент или войски. А днес с какво въодушевление се държим като предатели, ефтини и фалшиви българи. Срамувам се от нашите управници и военни и не поддържам тази наша привързаност към НАТО. Къде отидоха кръвните ни връзки с РУСИЯ, която ни изправи на крака след Османското робство и след Втората световна война?

Напиши коментар:


Публикувай