1 174 7

Детелина на Белозем и още нещо (ВИДЕО + СНИМКИ)

Снимки; Дури Денчев
Снимки; Дури Денчев
Дури Денчев

Скоро ще е възможно на пътуващите по магистрала „Тракия“ от Бургас да се свържат с магистрала ,,Марица” без да си удължават пътя.

На мястото, на което магистралите „Тракия“ и ,,Марица” се свързват , няма как идващите от Бургас да се качат на автомагистрала Марица , единствения начин е след 15 км. отбивката за село Белозем и от там пак 15 км. на обратно.

Още през 2015 г. тогавашния шеф на АПИ , Лазаров си призна че е забравена такава отбивка и ще се мислят варианти за изграждането и нейното изграждане щяло да струва скъпо. Две години след отварянето на автомагистрала ,,Марица” инженери и проектанти все пак са стигнали до някакъв вариант, за да ни замажат очите, но по хубавото е, че ще имаме вариант, при който ще можем да се качим на магистрала,, Марица” посока Капитан Андреево, когато идваме от Бургас без да се налага да ходим до Белозем и от там на обратно,при което ще се спестяват едни 40 км от тези въртележки.

Ще се използва изграден мост от преди петнадесет години, на 2 км след свързването на двете магистрали посока село Плодовитово, при което автомобилите ще могат да обърнат обратно по магистрала ,,Марица” и надолу посока гр. Бургас.

Ще бъде възможно и идващите от Асеновград през Първомай да се качват на Тракия посока София, което досега не бе възможно.

Да не забравяме обаче , че и при пускането на магистралата идващите от Свиленград превозни средства трябваше да се качат на „Тракия“, но в посока София, да пътуват двайсетина километра до пътния възел при Белозем и там да обърнат в обратната посока, ако искат да стигнат до Стара Загора или Бургас.

Според Лазаров държавата трябваше да плати от бюджета няколко милиона лева, за да може този пътен възел да се проектира и изгради.

Видно от видеото сегашния икономичен вариант на детелина, не би трябвало да надхвърля и двеста хиляди лева защото си е бил почти изграден, но знае ли се ???

В една стара поговорка се казва хем агнето цяло, хем вълкът сит.....!!!

Леко и безопасно шофиране ви пожелаваме по нашите скъпи магистрали и не забравяйте да внимавайте когато минавате през мостовете към Белозем на автомагистрала ,,Тракия”, че от единия мост падат камъни директно на магистралата и на никоя институция не и пука за нас шофьорите независимо, че сме сигнализирали още преди месец.

Господ да ни пази,няма кой друг.

България


Още по темата

 • КАТ: Не може да има полицаи навсякъде

  КАТ: Не може да има полицаи навсякъде

  "Не мога да кажа дали верижните катастрофи на АМ "Тракия" са могли да бъдат предотвратени". Това заяви пред „Здравей, ...
  6.07.2017
  2 090
  11
 • Оборудват магистралите с телефони

  Оборудват магистралите с телефони

  Осигуряване на радио- или телефонна връзка по автомагистралите и скоростните пътища, 10-метрова зона за безопасност и изграждане на пътни трасета ...
  4.07.2017
  966
  5
 • Без ТИР-ове по магистралите до есента

  Без ТИР-ове по магистралите до есента

  Държавата въвежда ограничения за тежкотоварните камиони по магистралите до есента. След съгласуване с Пътната агенция ще се решава за кои часове ще ...
  3.07.2017
  1 197
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • УМЕН ГУЩЕР
  Отговор
  1 13:13  12.07.17
  Малоумна държава с малоумен премиер и малоумни строители
 • Митю
  Отговор
  2 13:35  12.07.17
  Не трябва ли Г-н Лазаров на свои разноски да поправи грешката си? Ако откаже:какво прави още там?
 • Димитър
  Отговор
  3 14:34  12.07.17
  Това направо е кошмар.Точно на тази магистрала ринех сняг тази зима от Чирпан до двете магистрали където се свързваха а обръщах чак до Белозем.И накрая не ми и платиха тези километри защото договора ми бил до разклона на магистрала Марица и обратно а аз обръщах на Белозем.
 • Лудия шоферр
  Отговор
  4 14:52  12.07.17
  Като зема лопатата някой ден и ще се развихря и не отговарям.Крадът със все сила,дупки,камъни падат от магистралата абе лекета управляващи докога ще ни тормозите бе????
 • Magistralcho
  Отговор
  5 15:41  12.07.17
  БСП е виновна и този от Пловдив ,Гергов.
 • Солинатес
  Отговор
  6 16:20  12.07.17
  Крадливи гербери,тези камъни на тях да падат. На онова дебеличкото и пухкавко мече -Лиляна, на нея да падат тез камъни.То биеа крадене ама тези се насраха , таткото на това мече бил зам.ректор на варненския свободен то бива алчност+++++++
 • Кралица Елизабет
  Отговор
  7 00:27  13.07.17
  Голямо крадене е паднало там.

Напиши коментар:


Публикувай