1 154 3

Подписката за Асеновград вече е в парламента

Венцислав Михайлов

Народни представители от ПГ на Обединени патриоти внесоха при председателя на НС Димитър Главчев днес подписката, която родителите на битите в Асеновград деца и жители на градчето връчиха на патриотите. Заместник-председателите на парламентарната група Валентин Касабов и Искрен Веселинов и секретарите Борис Ячев и Юлиан Ангелов, както и проф. Станислав Станилов представиха пред Димитър Главчев повече от 10 хиляди подписа в защита на битите деца и с искането за бързо и справедливо наказание на виновните.

Подсигуряването на въоръжена охрана на язовир „40-те извора“, искането за това хората с тежки присъди да не бъдат освобождавани предсрочно са още сред исканията, под които хората в Асеновград са сложили подписите си.

Припомняме, че протестите в Асеновград спряха след като вицепремиерът Валери Симеонов се ангажира със случая и изпълни дадените още в първия ден след инцидента обещания. „Така, както обещахме – има денонощно полицейско присъствие, предприети са спешни следствени действия спрямо лицата, замесени в конфликта, започна описването на незаконните постройки – 17 вече са установени“, каза при срещата си с хората в Асеновград Валери Симеонов.

Вицепремиерът бе категоричен, че ще се разследва всичко и нищо няма да бъде покрито.

Председателят на Парламента Димитър Главчев се е ангажирал на днешната среща с народните представители от Обединени патриоти да свика спешно комисиите, които имат отношение и биха могли да се ангажират със случая.

Държавата трябва да се намеси ефективно и да се инициират сериозни законодателни промени срещу циганската престъпност, коментира след срещата с асеновградчани и след разговорите при Димитър Главчев патриотът от НФСБ Борис Ячев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мъка
  Отговор
  1 16:29  12.07.17
  А защо само за Асеновград?
 • Хасан
  Отговор
  2 21:04  12.07.17
  И защо само срещу циганската престъпност а не престъпността като цяло...???не може ли държавата да арестува човека който измами с три милиарда...КТБ
 • Бай Танас
  Отговор
  3 14:33  15.07.17
  Само 17 , незаконни къщи??? ...А другите 300 " законни" , така ли !!!Къде сте видели , циганин да възлага проектиране на къща , или да получава разрешение за строеж , НИКОГА !Така както циганин и шофьорска книжка ..,абсолютен оксиморон ...той не може да си напише и прочете името ...те миризливите фуражки , му дали книжка срещу рушвет....!!???

Напиши коментар:


Публикувай