880 4

Борисов против забрана за финансиране на магистрати от ЕС

Мартин Христов

Премиерът Бойко Борисов заяви, че магистратските организации не трябва да бъдат лишавани от възможността да работят по проекти и програми на ЕС.

"Като пълноправен член на Европейския съюз, България и по-специално българските граждани и организации имат възможността да усетят максимално позитивите от европейската солидарност. Категорично подкрепям разбирането, че магистратските организации не правят изключение и не следва да бъдат лишавани от възможността да работят по проекти и програми на ЕС", се казва в позицията на министър-председателят Бойко Борисов, разпространена от пресслужбата на кабинета.

Тя е в отговор до председателя на Съюза на юристите в България Владислав Славов във връзка с промените в Закона за съдебната власт. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Борисов отбелязва, че е препоръчал на министъра на правосъдието Цецка Цачева да влезе в диалог с народните представители от Парламентарната група на ГЕРБ, за да обсъди с тях възможностите за внасяне на поправки между първо и второ четене на ЗИД на Закона за съдебната власт, така че да отпадне забраната за магистратските организации да ползват различни европейски програми и фондове.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • jambazina
  Отговор
  1 22:08  12.07.17
  Ае Боко, магистрали е едно, магистрати друго.
 • Нали са независими
  Отговор
  2 23:08  12.07.17
  И сега ще зависят от разни министерства, които управляват тези проекти.
 • Вили
  Отговор
  3 23:12  12.07.17
  А може да раздава европейски пари на послушните медии.
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  4 23:30  12.07.17
  Все още има какво да се краде.Спрете се за малко и се обърнете към народа.

Напиши коментар:


Публикувай