1 050 0

Боил Банов: Деница Златева е освободила Боршош от финансова отговорност

Боил Банов Снимка: БТА
Боил Банов Снимка: БТА
Светослава Ингилизова

Докладът на Мирослав Боршош за финансовото състояние на НДК е бил приет от служебния министър Деница Златева, а Боршош – освободен от финансова отговорност. Това заяви пред бТВ министърът на културата Боил Банов.

„На 2 май, един ден преди края на управлението, е направено това, защо – да каже тя. Аз не мога да коментирам. От предишния борд на НДК имаше човек, който ме помоли да го освободя от работа и от финансова отговорност, а аз го освободих от работа, но не от финансова отговорност”, даде пример той.

„Предполагам, че това означава: освобождаването от финансова отговорност дава някаква свобода на този, който е освободен”, каза Банов.

Той заяви още, че с ремонта на НДК има забавяне спрямо първоначалната договореност и той няма да приключи на 30 септември.

„Но не е фатално дали ремонтът ще стане на 30 октомври или 10 ноември. Над 60% от дейностите са изпълнени. В нормален график ще финишира всичко”, увери той.

На въпрос дали ще стигнат парите, Банов заяви, че е длъжен да се оправя с това, което има. По думите му сега една много важна поръчка, свързана със сигурността.

„Мирослав Боршош има своя визия и своя логика (за НДК – б. ред.) Докато не излязат резултатите от контролните органи, няма да коментирам”, каза още Банов.

Той беше категоричен, че ако всичко е чисто, ще върне Боршош начело на НДК, тъй като той има сериозна визия за развитието на двореца.

„НДК беше страшно мъртвило, бяхме го забравили… Сега НДК е сериозен, адекватен културен център. И това трябва да се продължи. Няма лошо и НДК да продуцира собствени събития, важното е да бъдат и финансово обезпечени, да се види и каква възвръщаемост има. На пръв поглед изглежда, че възвръщаемостта е била по-малка и там някъде е проблемът”, каза още Банов.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай