1 280 0

Огромен пожар в Кресненското дефиле

Горят близо 800 декара гора в Благоевградско

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Продължава гасенето на пожара, възпламенил вчера следобед горски райони в Кресненското дефиле в близост до благоевградското село Стара Кресна.

Освен пожарникари и служители на горските стопанства в потушаването на огнената стихия днес се включват и военни. През нощта огънят се е разраснал и е обхванал 800 дка предимно иглолистна гора. Тази сутрин акцията е започнала в 5 часа.

"Работи се с високоспециализирани автомобили, но там, където е невъзможно да се достигне с тях, пожарът се гаси на ръка, като се правят полоси за ограничаването му. Засега не се налага използване на летателна техника", заяви пред БНР директорът на Югозападното държавно предприятие, който ръководи и оперативния щаб. Той се надява огънят да бъде овладян до обяд.

Има леко задимяване вътре в дефилето, където минава най-натоварената пътна отсечка, затова шофьорите трябва да бъдат внимателни.

България


Още по темата

 • Овладян е пожарът в Кресненското дефиле

  Овладян е пожарът в Кресненското дефиле

  Овладян е големият горски пожар в Пирин над благоевградското село Стара Кресна. Над 250 души участваха в потушаването на огъня. Битката с огнената ...
  14.07.2017
  815
  0
 • Горски пожар край Стара Кресна

  Горски пожар край Стара Кресна

  Сериозен горски пожар е възникнал в землището на село Стара Кресна. Към момента огнената стихия е обхванала няколкостотин декара борова гора и сухи ...
  13.07.2017
  726
  0

Напиши коментар:


Публикувай